Děkuji za přesun do neveřejné části fóra. Přiložené fotografie jsou dle mého názoru již příliž konkrétní a fotografie žlutých poznámek nelze anonymizovat.
V květnu 2017 mi dorazilo vyrozumění, kde mi správní orgán sděluje, že neprovede mnou navrhovaný důkazní prostředek a to svědeckou výpověď strážníka, která měla objasnit skutečnosti, které jej vedli k závěru, že vozidlo bylo zaparkováno. Správní orgán vyhodnotil provedení svědecké výpovědi jako nadbytečné, neboť by do řízení nevnesla žádné relevantní informace.
Jako zajímavá věta (v přesné citaci) se mi jevila tato: "Závěr strážníka, zda vozidlo na místě parkovalo či zastavilo nezávisle na vůli řidič, je ryze subjektivní, který při objektivním hodnocení věci nemůže mít vliv na výsledku řízení."
Když pominu poněkud neobvyklý sloh, s úřednicí musím souhlasit. V tom případě ovšem nemají nic, na čem stavět. K vyrozumění jsem se tedy nijak nevyjadřoval a věřil v osvícené ukončení řízení, neboť v přiloženém Usnesení píší, že po lhůtě 5 dnů, kterou mám pro vyjádření se ke spisu, bude ve věci vydáno rozhodnutí.
Teď (na konci června 2017) na mě čeká na poště přiložené "Oznámení o pokračování řízení o přestupku. Nařízení ústního jednání a předvolání k němu".
Tučně je v tomto Oznámení uvedeno: 'Správní orgán Vám títmto oznamuje, že v předchozích písemnostech došlo k chybě v psaní, kdy byl uváděn text dodatkové tabulky "Placené, Po-Pá, 7-19:00, zóna B", ačkoliv mělo být uvedeno "Placené, Po-Pá, 7-19:00, zóna C".'
Tato chyba byla uvedena již v úředním záznamu od zasahujícího strážníka, který dále v úředním záznamu lže (uvádí, že jsem byl poučen a požádán o podání vysvětlení. To není pravda, mám to nahrané).
Člověk by tedy očekával, že chtějí pouze odsouhlasit tuto opravu. Ve spise jsem však mimo na poště čekajícího Oznámení dále vyfotil dvě vlepené poznámky, jejichž fotografování bylo kolegyní nepřítomné úřednice označeno za "ne úplně košer". Opáčil jsem, že jsou součástí spisu, do nějž nahlížet smím. Dále to nekomentovala.
Poznámka 1: "ZASTAVENí -> DOŠLO K VŮLE PROTOŽE ON SE ROZHODL -> PŘEKÁŽKA"
Poznámka 2: "1. ZDA BYL ŘIDIČEM -> ANO -> Z JEHO VYJÁDŘENÍ xxxxxx ŽE JaL WC -> KAM? 2) spolujezdec?" (fotka je kvalitní, ale "xxxxxx" fakt nepřečtu)
Ve spise nebyla vedena spisovka. Když jsem na to upozornil, úřednice mi oznámila, že to je běžný postup a že ji kolegyně doplní na konci řízení. Prý to vše evidují v počítači. A že je to tak v pořádku. Také prý strašně škrabou a nebylo by to čitelné. Bla bla.. (Mám to nahrané).
Evidentně mě chce úřednice nachytat na tom, že nevím, kde jsem defekoval (na to se zapomněla zeptat při dvou příležitostech, co již měla) a dále se mě bude snažit přesvědčit, že "Zastavení vozidla" je "jenom, když to chcípne", jak se již dříve pokoušela. Tehdy jsem jí citoval ze zákona, kdy je řidič povinen zastavit vozidlo (před přechodem, semaforem, zácpa atd..). To asi už zapomněla, protože to tenkrát nezaprotokolovala a už je to nějaký ten pátek.
"Oznámení o pokračování řízení o přestupku. Nařízení ústního jednání a předvolání k němu" mi bude doručeno do schránky 11.7.2017, předvolán budu na 19.7.2017, kdy mám dovolenou (placený hotel, možno doložit).
Dotazy / návrhy:
1) Podle čeho se řídí vedení dokumentace úřadem? Měla úřednice pravdu, že spisovku v papírové podobě vést nemusí?
2) Dá se přiložené "Nařízení ústního jednání..." vyložit pouze jako požadavek na akt schválení opravy textu dodatkové tabulky ve spise a v tom duchu na to také písemně odpovědět (Souhlasím se změnou v textu, fyzickou přítomnost své osoby na jednání nepovažuji za nezbytnou)?
3) Je vše, co je uvnitř spisu, součástí spisu? A co se v něm ocitne, nesmí být odstraněno? Mohu tedy důrazně požádat o zanesení všech dokumentů (včetně těch dvou poznámek) do spisovky? A v případě odstranění poznámek ze spisu obvinit orgán z manipulace se spisem? :-)
4) S mou úřednicí jsem již při podání vysvětlení a následně při ústním jednání řešil, co je a co není "Zastavení vozidla". Dle svých žlutých poznámek to stále nechápe. Mám jí to (včetně citací ze zákona) při nějaké příležitosti znovu vysvětlit, nebo to nechat případně až do odvolání?
Děkuji za případné další tipy a postřehy.