Po delší době aktualizace
V lednu přišla výzva k udání řidiče, kdy jsem naprášil helmuta - vymyšlené jméno do FB = souhlasí, z toho vyčteno místo bydliště. Poté do googlu ubytovna v místě bydliště, aby to bylo trochu věrohodnější

- posláno na předvyplněném útžku z výzvy
V březnu přišlo helmutovi aby uvedl údaje potřebné k určení totožnosti, takže tak učinil
- opět na předvyplněném útržku z výzvy
A teď začátkem května přišla výzva helmutovi "za účelem podání nezbytného vysvětlení k prověření došlého oznámení o přestupku..", osobně..
Co mám na to napsat?
- Odmítám v souladu s LZPS 27?
-
https://www.30kmh.cz/index.php?topic=1491.0- V den xy budu v cizině, nemohu se dostavit.. už sem se přiznal, tak co po mě chcete? .. + plná moc, protože nevim kde kdy budu lítat?
Cílem je udělit helmutovi pokutu a ukončit šetření.. jak se to protahuje tak mě to moc nebaví, čekal jsem větší srandu

+ zaujalo mě v ponaučení:
Předvolaný je povinen dostavit se včas na určené místo; nemůže-li tak ze závažných důvodů
učinit, je povinen bezodkladně se s uvedením důvodů správnímu orgánu omluvit (ust. § 59 zákona č 500/2004 Sb.,
správní řád, ve znění pozdějších předpisů), a to písemně nebo ústně do protokolu anebo podáním v elektronické podobě
podepsaným zaručeným elektronickým podpisem; za podmínky. že podání je do 5 dnů potvrzeno, popřípadě doplněno
výše uvedeným způsobem, je možno jej učinit i pomocí jiných technických prostředků, zejména prostřednictvím telefaxu
nebo veřejné datové sítě bez použití zaručeného elektronického podpisu...
pochopil sem správně, že stačí mail muj.helmut@kdovikdeje.com?
Předpokládám že lepší je podatelna/doporučený dopis, ale lze i takto?
Jinak stále řešíme jen jeden přestupek.. na zbylých 30 ještě nepřišla řada