Hezký den vespolek,
konečně se "usmálo" štěstí i na mě a i já jsem se stal špatným řidiček a pirátem, který zabíjí malé děti na přechodu atp...
Dnes v odpoeldních hodinách jsem se vracel z práce po silnici, přes kterou vedou celkem troje koleje, přičemž první kolej má přímo u sebe značku STOP, pak následuje pár metrů silnice a naříná další STOPka, po cca metru za STOPkou je taková polo-cesta plná bahna, ale patrně se s ní dá dojet až k nedalekému, polorozpadlému domu. Poté je cca 10m silnice a začínají další koleje. Pak hned je odbočka dorpava na takový plácek opuštěný. Pak už jsou jen další koleje, které už STOPku u sebe nemají. No a já jel po této silnici, přede mnou další "pirát silnic", který na druhé stopce nezastavil, v tu chvíli se z "plácku" vyvalilo auto PČR a mě bylo jasné, že si jedou pro to auto, co nezastavilo, jenže jak jsem koukat na jejich auto, nezastavil jsem an dané stopce taky, ale jen lehce přibrzdil, takže je vidět na jejich videu, jak tu stopku míjím taky, ale nezastavuji na ní. Následně mě předjíždějí, když jsem zrovna na posledních kolejích, až mě málem vytlačili z té úzké silničky. Bez majáku a sirény jedou pro to auto, co nezavilo na stopce a tak se ode mě vzdalují cca 300m. Následně pak PČR zapíná modré majáky bez nápisu STOP a zastavuje před tím druhým autem. Následně vylejzá řidič PČR a jde něco brát ze zadních dveří. Ve stejný moment já ihned odbočuji doprava na parkoviště a když vjíždím na parkoviště a už je na silnici jen zadek auta, tak vidím, jak PČR zvedá červenou plácačku a ukazuje, abych jel k němu. V ten samý moment já i vypínám motor, takže je to zlomek setiny sekundy, co než zvedne ruku úplně, tak já už stojím zaparkovaný. Následně můj spolujezdec vystupuje a jde do své práce, vezl jsem ho do práce totiž na noční. Během cca 10 sekund k mému okénku přijde PAN pčr A PTÁ SE MĚ, ZDA JSEM NEVIDĚL TO ČERVENÉ SVĚTLO. Říkám že ne, že jsem zaparkoval a on až pak rozsvítil v ruce červenou plácačku. Naštvaně mi sděluje, že chce doklady od vozidla, že jsem nezastavil na STOPce. Na rovinu mu říkám, že jsem zastavil a že bych to rád do správního řízení, že s tím nesouhlasím. Na to mi říká, abych mu odevřel zavazadlový prostor. Zeptal jsem se ho z jakého důvodu a on že když kontroluje vozidlo, tak že chce zkontrolovat, zda nevezu kradené věci. Říkám mu, že když mě teda zastavil kvůli údajnému nezastavení na stopce a to ještě za mnou přišel na parkoviště, takže mě ani nezastavil přímo jako řidiče, tak že mu nedám doklady od vozidla, zelenou kartu, protoeže na to nemá právo, a navíc že stejně nemůže jen tak měnit důvod kontroly a dělat z toho kontrolní kontrolua prohledávat auto. Řekl jsem mu, že bych si rád natočil jeho služební číslo, on mi odpovídá, že ho má vitelně připevněný na svém stejnokroji, přičemž se pořád otáčí, pohybuje, takže nemám šanci ho natočit, nakonec jsem si ho potom natočil, když jsem s ním šel k jeho autu. Na to mi řekl, abych s ním šel k jeho služebnímu autu, že se vyřeší ta zelená karta a STOPka, jejich auto celou dobu stálo cca těch 300m ode mě, kde zastavovali to první vozidlo. Tam mi ukazuje záznam, jak vyjíždějí za tím prvním vozidlem a v záběru se objeví mé auto a trochu jde vidět, jak dané koleje přejíždím bez zastavení, následně je pak vidět, jak předjíždějí mě a jedou za tím první autem, které je už docela dost vzdálené. Pak záznam končí a sděluje mi, že teda pošle do správního to nezatsavení na stopce. Nevím teda, zda řeší i že jsem mu odmítnul předložit zelenou kartu.
A teď bych poprosil o radu, co dále?
1) Jako první věc bych na daného policistu podal stížnost, že si jen tak mění důvod kontroly, že mě ohrozil na životě, když mě bez výstražného znamení jen tak předjíždí na kolejích a když mu odmítnu zaplatit blokovou pokutu na stopku tak chce prohledávat auto atp.., to je šikana ne? Prostě že chce něco najít, aby mi tu pokutu dal.
2) Dále, co jsem tak četl, tak zákon nenařizuje, že musím zastavit přímo u stopky, musím azstavit tak, abych měl patřičný rozhled a vzhledme k tomu, že značka stojí cca 10m od daných kolejí a mezi tím je tam jestě po pravé straně taková odbočka na bahnitou cestu, tak jsem třeba zastavil ještě před tou stopkou, co jsem tak zkoušel tak z jednoho místa před stpkou za takovým keřem vidím krásně na koleje a kamera od PČR mě tam nevidí, vidí už jen pak jak přejíždím koleje, co když jsem zastavil tam?
3) Navíc jak může jen tak policajt přijít na parkoviště a chtít po mě doklady od auta, zelenou kartu atp.. když jízdu už jsem ukončil?
Budu rád za jakékoliv rady, zda je má úvaha správná a za jakékoliv další rady či postřehy

níže přikládám náčrt celé situace.