Silniční kontrola ve 4 odpoledne, došlo na dechovou zkoušku, s čímž jsem neměl problém - sice jsem v noci popíjel, ale byl jsem přesvědčen, že už nic nemám. Nadýcháno
0,40 a po 17 minutách
0,38 (podle mně ta mezera byla kratší). Po dotazu policisty na vysvětlení jsem odpověděl, že leda zbytkáč ze včera, ale že tomu nemůžu uvěřit (
chyba). ŘP odebrán, po rychlém telefonním hovoru se známým jsem si vyžádal lékařskou prohlídku a odběr krve. Po sepisování protokolu na policii a popisu průběhu noci (
chyba) došlo asi po 2 hodinách na lékařskou prohlídku a na závěr odběr krve. Myslím, že ty kravinky jako chození po čáře atd. jsem splnil v pohodě. V těch dnech mě bolely zuby( v týdnu jsem byl u zubaře) a doktor mi naměřil zvýšenou teplotu a zvětšenou uzlinu, a že prý mi zřejmě něco je, ať si dojdu k obvoďákovi. Mimo to ještě posledních asi 9 měsíců beru troje docela silné prášky na jednu chorobu se zažíváním, které trochu mohou ovlivnit odbourávání alkoholu a pochody v těle. Navíc v poslední době se nějak měnily a upravovalo dávkování. O práškách a chorobě jsem nahlásil jak policii do protokolu, tak na prohlídce (
chyba nebo plus ?).
Teď mi přišel dopis domů - Oznámení o zahájení řízení; Zahájení řízení o přestupcích. Mohu je se nahrát, nevím, jestli se může. Mimo jiného tam můžu zaslat otázky odborníkovi z toxikologie.
Takže klasická otázka, kterou rozesílám po známých i sem na fórum: Co podniknout, abych z toho vyvázl co nejlíp ?

Mám si třeba obejít doktory s nějakýma potvrzeníma a vyjádřeníma ?