Taková perlička - přišel jsem na úřad se sprostým podezřelým, neboť jsme oba měli v danou dobu v okolí cosi naplánováno. S tím, že se jakože stavíme a že se nechám definitivně (k nahlížení jsem "si udělil" specificky omezenou PM) generálně zplnomocnit do protokolu.
Sprostý podezřelý prohlásil, že neumí česky.
Takže banány, úředník se vykrucoval, že takhle ee, tak jsem mu řekl, ať mi podá SprŘ, tam ust. par 16, odst 4 ohledně národnostní menšiny a jejich práva činit podání i v jejich mateřským jazykem - a úředník nevěděl, jestli Poláci jsou, nebo nejsou oficiálně uznávanou národnostní menšinou, nebo ne, já jsem měl za to, že ano, ale vzhledem k tomu, že jsem si nebyl dvakrát jistej, tak jsem jej nepřesvědčil a odešli jsme s tím, že mu tu generální PM prostě doneseme/pošleme později během týdne. Pak jsem zjišťoval, jak to teda v našem konkrétním případě je, a IMHO vzhledem k tomu, že sprostý podezřelý není občanem ČR, tak jej nelze považovat za příslušníka národnostní menšiny ve smyslu 273/2001, nýbrž toliko cizince, ovšem kdybych byl přesvědčivější, mám dojem, že bych s tím zplnomocněním do protokolu možná i uspěl s tím, že zpětně by to šlo možná využít jako pochybení na straně úřadu...

Jinak jsem se sprostým podezřelým spis prošel a ukázalo se, že městapo údajně stálo trochu jinde, otevírá se i možnost rozporovat přesné místo měření, protože měřili těsně před místem, kde začíná 60ka, což by možná šlo uhrát i na materiální aspekt (sice furt v obci, ale už mimo "hustou zástavbu") atd...
Vzhledem k tomu, že jde o Brno - má smysl "head-on" útok s tím, že jim rovnou nasypeme všechno, nebo je lepší nechat jim nějaké drobky na přežvýkání a skutečně ostrou munici si nechat až do odvolání? Napadlo mě, že např. s možností záměny řidiče by bylo fajn přijít co možná nejdříve, co myslíte?