30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Speeding o 20 - 30km/h, podruhé ve 12 měsících, řidič ztotožněn, nic nepodepsáno  (Přečteno 514 krát)

kverulant

• hard core 30kmh.cz
  • Ego sum qui sum
    • Zobrazit profil

Nevím, jak moc mají ouřady propojené registry, ale možná by pomohlo v mezičase zažádat o český řidičský průkaz.
V případě projetí, by se v databázích mohl ukazovat ban jen u toho původního.
https://cizinci.wordpress.com/category/cizinci-v-cr/ridicsky-prukaz/
IP zaznamenána

éRooo

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil

Bohužel, pokud je to skutečně od spáchání do spáchání, tak to budou papíry v čistírně i kdyby se podařilo správní řízení protáhnout třeba na rok a půl.

Chcete tím říct, že když vás dvakrát zastaví za rychlost ve stejné kategorii, tak vám zabaví papíry aniž by byl nějakej boj? To je trochu divné, ne? Bysme tu nemuseli být a jezdili všichni na kole :D
Asi si nerozumíme, mohl byste to prosím ujasnit?
IP zaznamenána
In dubio pro reo

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil

eRooo>

Tím chci říci, že pokud se skutečně recidiva počítá od spáchání do spáchání, pak v případě dvou překročení rychlosti (20+ v obci, 30+ mimo obec) v jednom roce v případě prohry obou kauz nezáleží, jak dlouho trval boj o druhý přestupek a bude z toho zákaz řízení.

V případě, že minimálně v jednom případě se přestupek nepodaří prokázat, zákaz řízení pochopitelně nehrozí.
IP zaznamenána

hh

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil

eRooo: Za 2 střední překročení v rozmezí 12 měsíců je prostě podle ZPPK zákaz (formálně uložený za ten pozdější přestupek jakožto zostřený trest za recidivu). Věta, na kterou reagujete, byla výsledkem ujasnění si, od kdy do kdy se těch 12 měsíců počítá. Nezávisí to na tom, kdy nabyde pozdější rozhodnutí právní moci, tedy nelze se tomu zákazu uloženému za opakované spáchání vyhnout jen pouhým zdržováním.

Zdržování ale docela proti této recidivě funguje, ovšem je třeba brzdit především ten první přestupek. Pokud v pořadí první střední překročení vyřeším s hodnými policajty na místě blokem, tak se informace o jeho spáchání dostane do registru obratem, a za následný přestupek už hrozí zákaz (navíc si toho dnes již často všimnou i ti fízlové na místě, pokud si řešeného řidiče prolustrují). Pokud ale ten první přestupek jde do správního a tam obvyklou dobu hibernuje (necelý rok lze běžně zdržovat využitím známých praktik), tak se do registru v době, kdy by mohl způsobit sankci zákazu za recidivu, vůbec nedostane (policajt na místě to neuvidí vůbec, a i ten úředník si typicky lustrum udělá jen někdy na začátku, takže ani pozdější nabytí PM obviněného v tomto smyslu neohrozí).
IP zaznamenána

džeryna

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil

Taková perlička - přišel jsem na úřad se sprostým podezřelým, neboť jsme oba měli v danou dobu v okolí cosi naplánováno. S tím, že se jakože stavíme a že se nechám definitivně (k nahlížení jsem "si udělil" specificky omezenou PM) generálně zplnomocnit do protokolu.

Sprostý podezřelý prohlásil, že neumí česky.

Takže banány, úředník se vykrucoval, že takhle ee, tak jsem mu řekl, ať mi podá SprŘ, tam ust. par 16, odst 4 ohledně národnostní menšiny a jejich práva činit podání i v jejich mateřským jazykem - a úředník nevěděl, jestli Poláci jsou, nebo nejsou oficiálně uznávanou národnostní menšinou, nebo ne, já jsem měl za to, že ano, ale vzhledem k tomu, že jsem si nebyl dvakrát jistej, tak jsem jej nepřesvědčil a odešli jsme s tím, že mu tu generální PM prostě doneseme/pošleme později během týdne. Pak jsem zjišťoval, jak to teda v našem konkrétním případě je, a IMHO vzhledem k tomu, že sprostý podezřelý není občanem ČR, tak jej nelze považovat za příslušníka národnostní menšiny ve smyslu 273/2001, nýbrž toliko cizince, ovšem kdybych byl přesvědčivější, mám dojem, že bych s tím zplnomocněním do protokolu možná i uspěl s tím, že zpětně by to šlo možná využít jako pochybení na straně úřadu...  ;D

Jinak jsem se sprostým podezřelým spis prošel a ukázalo se, že městapo údajně stálo trochu jinde, otevírá se i možnost rozporovat přesné místo měření, protože měřili těsně před místem, kde začíná 60ka, což by možná šlo uhrát i na materiální aspekt (sice furt v obci, ale už mimo "hustou zástavbu") atd...

Vzhledem k tomu, že jde o Brno - má smysl "head-on" útok s tím, že jim rovnou nasypeme všechno, nebo je lepší nechat jim nějaké drobky na přežvýkání a skutečně ostrou munici si nechat až do odvolání? Napadlo mě, že např. s možností záměny řidiče by bylo fajn přijít co možná nejdříve, co myslíte?
IP zaznamenána

2M

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil

Pak jsem zjišťoval, jak to teda v našem konkrétním případě je, a IMHO vzhledem k tomu, že sprostý podezřelý není občanem ČR, tak jej nelze považovat za příslušníka národnostní menšiny ve smyslu 273/2001, nýbrž toliko cizince, ovšem kdybych byl přesvědčivější, mám dojem, že bych s tím zplnomocněním do protokolu možná i uspěl s tím, že zpětně by to šlo možná využít jako pochybení na straně úřadu...  ;D

To se tu už řešilo.. a když je cizinec z EU tak na to asi má právo taky.. argumentace byla že jsme v EU a tak občané členských zemí EU tu mají stejná práva jako místní.

Podle toho stačí když je někdo příslušník v ČR uznávané menšiny a zároveň občan členského státu EU.
IP zaznamenána

kdo

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil

Citace
Vzhledem k tomu, že jde o Brno - má smysl "head-on" útok s tím, že jim rovnou nasypeme všechno, nebo je lepší nechat jim nějaké drobky na přežvýkání a skutečně ostrou munici si nechat až do odvolání? Napadlo mě, že např. s možností záměny řidiče by bylo fajn přijít co možná nejdříve, co myslíte?

Vzhledem k tomu, že jde o Brno, bude vinen, i kdyby to byl papež František nebo dokonce nějaký chudák imigrant z Mezopotámie. Vzhledem k tomu, že jde o Brno, blíží se pravděpodobnost, že bude rozhodnutí v souladu se zákonem, limitně nule (mozkovému myšlení zdar!). Vzhledem k tomu, že jde o Brno, půjde odvolání na JmK, kde jsou podle mých zkušeností asi nejerudovanější úředníci v oblasti dopravní správy v ČR. A také mám dlouhodobě dojem, že na JmK mají sestřelování - řekněme eufemisticky ne zcela kvalitních - rozhodnutí brněnského magistrátu jako takové nevinné hobby...
IP zaznamenána

džeryna

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil

To se tu už řešilo.. a když je cizinec z EU tak na to asi má právo taky.. argumentace byla že jsme v EU a tak občané členských zemí EU tu mají stejná práva jako místní.

Podle toho stačí když je někdo příslušník v ČR uznávané menšiny a zároveň občan členského státu EU.

No pecka! Já vůl jsem tak pohroužen ve svém EUSSRoskepticismu, že tohle mi vůbec nedošlo! Díky!

Vzhledem k tomu, že jde o Brno...

Tak uvidíme, no - každopádně díky i za tento "morale booster" :)
IP zaznamenána

éRooo

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil

Číkus, hh:

děkuji Vám!
Čili, pro představu, v době mezi 12měsíci pokud byly spáchány přestupky, z toho první na místě uhrazen a další byl odmítnut řešit na místě a jde do správního, v případě prohry -> kolo ; ale  v případě odvolání proti rozhodnutí na středočeský kraj = pravděpodobně ukončení komunikace je řp stále tam kde má být, tzn. u majitele.. rozumím tomu teď již zcela správně? :)
IP zaznamenána
In dubio pro reo

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil

eRooo> V případě výhry se žádný přestupek nestal, tedy není důvod odebírat ŘP.
IP zaznamenána

kverulant

• hard core 30kmh.cz
  • Ego sum qui sum
    • Zobrazit profil

Taková perlička - přišel jsem na úřad se sprostým podezřelým  ...........
Sprostý podezřelý prohlásil, že neumí česky.
....... a odešli jsme s tím, že mu tu generální PM prostě doneseme/pošleme později během týdne.
To je přeci dobře rozdané bez toho zastupování.
Kolega neumí česky, úřad (úředník) to již ví, takže zcela určitě na nařízené ústní jednání zajistí tlumočníka. Vede řízení z úřední povinnosti a tedy jeho povinnost tlumočníka zajistit. Nikdo nemůže po ještě neodsouzeném cizinci požadovat, aby měl zbytečné náklady. Nesnažte se jim to ulehčovat.
IP zaznamenána

džeryna

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil

Tak s tím ústním jednáním snad až při nějakém dalším, podaří-li se nám dokopat SO k výslechu městapa:

klasicky jsem bohužel byl upozorněn na všecko na poslední chvíli (ÚJ dneska odpo, dopo jsem tam naběhl pro spis, bohužel úředník velice profesionální, takže zatím žádná záminka k podjatosti a práva na ÚJ jsme se vzdali s tím, že se vyjádříme písemně ve lhůtě, kterou nám SO určí

Nicméně teď, když vím, že podezřelý může komunikovat s úřadem v Polštině můžem vlastně jen provést avizované písemné podání v Polštině a oni ať si to přelouskají, žjo... Pak mu můžu pomáhat a nemusím řešit poštu k sobě atd... Ale zase jak je na tom podezřelý se svědomitostí ohledně pošty netuším... Na druhou stranu po první konfrontaci z níž vyplynulo, že úředník má mezery/nevychází vstříc je nakloněn jakémukoliv pruzení a to zplnomocnění polštinou do protokolu by mohla být docela sranda... No zeptám se ho, kterou variantu preferuje...

IP zaznamenána

2M

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil

Hlavně by podezřelý měl požádat o vedení řízení v polštině a překlad celého spisu.. a tím řízení asi skončí..
IP zaznamenána

džeryna

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil

Chystám se následující canc nechat přeložit do Polštiny:

Sprostý podezřelý
Ulice
Město
Polsko

Doručovací adresa/Trvalý pobyt:
Ulice
Město

Magistrát Města
ulice
město
psč

Č.j.:
Sp.zn.:

Věc: Žádost o přeložení spisové dokumentace do jazyka Polského a stížnosti proti dosavadnímu postupu správního orgánu ve věci správního řízení vedeného pod č.j./sp.zn. uvedených výše

1.    V souladu s ust. § 16 odst. 4 zák. 500/2004 Sb. Správní řád a v souladu s Listinou základních práv Evropské Unie požaduji překlad veškeré spisové dokumentace v této věci do jazyka Polského, a to v plném rozsahu a zároveň požaduji, aby i samotné správní řízení v této věci bylo vedeno v jazyce Polském.

2.    Dále dle ust. § 175 odst. 1 zák. 500/2004 Sb. Správní řád vznáším stížnost proti postupu oprávněné úřední osoby správního orgánu v této věci, kdy mi bylo právo na vedení správního řízení v mém rodném jazyce v rozporu s ust. § 16 odst. 4 zák. 500/2004 Sb. Správní řád a v rozporu s Listinou základních práv Evropské Unie odepřeno.

3.    V návaznosti na bod 2 tohoto podání zároveň vznáším stížnost dle ust. § 175 odst. 1 zák. 500/2004 Sb. Správní řád proti krácení mého práva na zvolení si zmocněnce zakotveného v ust. § 33 odst. 1 zák. 500/2004 Sb. Správní řád – oprávněná úřední osoba argumentovala tím, že neovládá-li sprostý podezřelý úřední jazyk, nemůže si zvolit zmocněnce.

4.    Současně na základně ust. § 175 odst. 4 zák. 500/2004 Sb. Správní řád navrhuji, aby za účelem spravedlivého posouzení předmětu stížností vznesených výše v bodech 2 a 3 byly správním orgánem v mé přítomnosti vyslechnuty následující osoby:

1. Bc. Magorstrátní parazit 1 - oprávněná úřední osoba
2. Mgr. Magorstrátní parazit 2 – svědek protiprávního jednání oprávněné úřední osoby
3. Svědek, iniciály – svědek protiprávního jednání oprávněné úřední osoby

Srdečně pozdravuje

Sprostý podezřelý

Je to tak v pořádku?  :-[

Upraveno: není potřeba zde dávat jméno a adresu úřadu, kterého se to týká. Zejména úřadu, jehož úřednici zde velice aktivně ve své pracovní době šmírují!
« Poslední změna: 12 Září 2016, 10:41:16 od ViktorN »
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil

Něco nového?

Není možné, že fízlové legitimovali někoho jiného než si mysleli?

IP zaznamenána