Jj, tu podmínku mám v merku, zapomněl jsem to zmínit - hrajeme o á 6 měsíců, klasicky jsem bohužel byl upozorněn na všecko na poslední chvíli (ÚJ dneska odpo, dopo jsem tam naběhl pro spis, bohužel úředník velice profesionální, takže zatím žádná záminka k podjatosti a práva na ÚJ jsme se vzdali s tím, že se vyjádříme písemně ve lhůtě, kterou nám SO určí), takže v tuto chvíli vím ohledně prvního speedingu jen to, že byl pravomocně uzavřen někdy před půlkou února.
Jde o Brno, bylo to MP Brno a bylo to na území města Brna. Otázku ztotožnění budu moci lépe odpovědět až se zas dostanu ke spisu, nemám ho teď u sebe, ale večer ho tu nahraju.
Matně si z úředního záznamu pamatuju, že k výměně řidičů nemělo údajně dojít, nicméně vím, že na autech MP Brno záznamy nevydrží dlouho, max. několik dní, zato ty shoulder cams, co Brněnské městapo nosí, mívají archivaci údajně snad až tři roky. Ergo, teoreticky by záměna řidičů šla pořešit, alternativně lze vyrobit svědectví (asi i víc, než jedno), že v danou dobu byl řidič jinde - sprostý podezřelý se na úřadě ukazovat nemusí a všecko můžu za něj řešit já, např. v případě, že by v tomto ohledu došlo na výslech policistů, akorát teda nevím, jestli ty shoulder cams maj zapnutý i v autě, nebo ne - to by mohl znamenat problém - i když co jsem doposud zjistil, tak by je teoreticky měli zapínat akorát tak při jednání se sprostýma podezřelýma, případně při úkonech/zákrocích obecně...
Sprostý podezřelý mohl být ztotožněn teoreticky dle Ř.P., alternativně nějakého pasu, či občanky, to teď z hlavy nevím, ale jakési "document ID", podle kterého byl ztotožněn ve spisu je.
Tedy mám v hlavě dvě varianty - 1. můžeme si dovolit to projet, ale né dřív, než kdesi v púlce února (Brno by v tomto případě mohlo dost možná být výhodou), 2. rozporovat, že ztotožněná osoba v době přestupku neřídila.
Co se měření týče, na první pohled jsem měl dojem solidně zadokumentovaného měření, včetně situačního náčrtku a fotek z místa, nicméně nejde tam vidět, že by někde bylo zastaveno vozidlo sprostého podezřelého... Dokopat SO k výslechu Městapa by neměl být problém, záminku IMHO bude možná postavit na rozporování řidiče, a tím pádem by se pak při jejich smažení u dalšího ÚJ dalo zaútočit i na znalost/dodržení návodu apod., ale to fakt předbíhám...
Každopádně děkuju za předběžný názor, jak říkám, spis anonymizuju a nahraju večer.