tož dnes mě potěšili, poprvé za svou kariéru za volantem, odtahem. příjdu na místo, kde mělo být moje auto a tam velký Bávo 7er

nu což o to, kdyby pasovali klíče, tak si ho i nechám

na parkovišti mi samozřejmě vůz odmítli vydat (bylo už po bankovních hodinách a kartu jsem neměl). Diskuze s nima je jak s rádiem... zbytečná.
volal jsem 158, detto... pani na druhé straně linky sama přiznala, že vlastně ano, platí prezumpce viny...
pak jsem volal 156, kde si to prověřovali přes nějakého kontrolního orgána, který samozřejmě takto večer to už řešit nemínil
důvod odtahu - parkování v křižovatce. OK, můžeme se dohadovat, jestli to bylo 3-4-5m, každopádně vůz nikoho neblokoval a na tom místě běžně auta stojí
podle 156 jsou dvě možnosti:
1. vyplatit odtah, a následně rozporovat a žádat peníze zpět
2. nechat auto tam, rozporovat a doufat, že to uznají a člověk nebude platit to "parkovné"
auto zítra vyplatím, otázka je jak postupovat dál? 156 povídal něco, že musím do Korunní kvůli tomu rozporování. nejde to na jiné "pobočce"?
na základě čeho mi chtějí účtovat odtah? nemusí mít přece jasně identifikovaného řidiče kdo tam zaparkoval? a když nemají, tak provozovatele by měli vyzvat udat kdo řídil že?
nechci se tam s nima vůbec vybavovat o oprávněnosti, neoprávněnosti, metrech, poloze a pod. - prostě já to tam nezaparkoval, rád jim uvedu jméno a detaili řidiče který vůz v té době řídil, a ať si peníze řeší s ním
budu rád za každou radu/tip