Dobrý den,
nakupuju x let ze zahraničí a nikdy jsem neměl s ničim problem. Nevidím jediný důvod proč bych se měl nechat okrádat nenažraným státem, za to když si seženu neco levnějšího než v ČR. Ale zpět k otazce:
Z důvodu ochrany a anonymity budu psat dost obecně...
Modelová situace: Objednal jsem zboží (elektronika) z Číny, a bohužel kdosi udělal chybu.
Celní řad chtěl fakturu. Kdosi preposlal fakturu od Čiňana přesně na 22USD. Celnímu uřadu se to nelíbilo a chtěl výpis z účtu... kdosi jim poslal divny screenshot z uctu se spatnou hodnotou... Celnimu uradu se to staaale nelibilo a vlezl mi na bankovni ucet a dle cisla transakce atd... zjistil origo cenu prevysujici 3tis kc. Chteli abych se dostavil, ale kdosim jim opet pres email odpovedel, ze se na jednani nemuzu dostavit, jelikoz jsem v zahranici. Takze zadne overeni identity nikdy neprobehlo.
Přišel příkaz zaplatit pokutu v řadech tisíců za umyslného spáchní přestupku a samozrejme az tehdy jsem se dozvedel ze kdosi komunikoval s Celnim uradem a poslal z meho emailu spatne dokumenty

.
Ted to nejdulezitejsi.. veskera komunikace probihala pres email, na ktery ma pristup kdokoliv z rodiny. Zadny uredne overeny email to neni, ani datova schranka ..proste nic...
Chtel bych se odvolat, s tim, že nevim s kym komunikovali, ze na email ma pristup vice lidi, a z duvodu mozneho stihani osoby blizke vyuzivam sveho prava nevypovidat. Ma to vubec smysl?
Rad bych se vyvaroval diskuzi, co, proc, a recim typu kdybys zaplatil clo atd... Zakon plati pro obe strany. Prijde mi smesne nekomu dat pokutu jen z komunikace obecneho mailu, bez prokazani jasneho dukazu ze jsem snad ja cokoliv pozmenil a poslal.
Diky