Ahoj,
nechci zatim rozjizdet nove tema, ale jak se vedle resi "osoba podobna", tak ja bych zase rad zkusil cestu nehody (tedy odstavec 2, bod c) ).
Jsem v tematu novy, ale jako denni navstevnik magistraly a lochkovskych tunelu se tomu obcas nevyhnu. Zatim jsem mel dve fotky ze zacatku ledna z tunelu (odmitl jsem pisemne vypovidat, uz to zrejme jen vytikava - x mesicu se nic nestalo), jednu fotku z magistraly z kvetna (= odpustek; mel jsem pred dovolenou, takze jsem poslal petikilo), a ted mam dalsi magistralu, a uz me to nebavi.
a) chtel bych si ujistit workflow, jak to probiha.
1. mestapo me zmeri kamerovym systemem, a melo by poslat predvolani k podani vysvetleni (nestalo se ani jednou, a jak jsem pochopil, v Praze je to normalni)
2. mestapo to preda magistratu, a ten posle odpustkovy dopis
3. pokud na odpustkovy dopis nereaguju, nezaplatim, nebo podam osobu vzdalenou, kterou se nepodari do 60ti dnu zjistit, magistrat prestupek odlozi a zahaji rizeni o spravnim deliktu provozovatele
Jestli to chapu dobre, tak z bodu 3. uz nevede cesta zpet (tedy pokud magistrat odlozil prestupek ridice a zahajil sprdel, uz nemuze znovu zahajit prestupek ridice).
Rad bych se zeptal, jestli nekdo z vas uz realne pouzil nehodu, tedy - az mi prijde sprdel (coz predpokladam chodi rovnou jako prikaz), tak ja bych
1. podal odpor, a
2. oznamil, ze "spravni delikt nelze projednat s odvolanim na bod 2) paragrafu 125"
Moje otazky - je tohle vubec schudne? Pokud ano, kde lezi dukazni bremeno - na nich, nebo na mne? Staci mi napsat "bod 2)" - coz je obecne nehoda, znaky prestupku a metoda zjisteni prestupku - a oni se musi snazit, nebo musim explicitne napsat, ze spravni delikt nelze projednat, protoze prestupek ridice mel za nasledek dopravni nehodu (prejel jsem cihlu/kocku/bezdomovce/whatever)?
Dnes jsem zahajil hrdinny a statecny odboj poslanim sesti korun (600 za 62km/h na magistrale mimo dopravni spicku), a pokud uz to nepomuze, tak chci mit dalsi krok

Dik panove!