30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Stran: 1 2 3 [4] 5 6 ... 8

Autor Téma: [LOST] PŘÍKAZ vyzvednut pátek 13-tého (rychlost)  (Přečteno 4451 krát)

Andimka

• Zobrazit profil
Re:PŘÍKAZ vyzvednut pátek 13-tého (rychlost)
« Odpověď #45 kdy: 05 Února 2016, 22:21:09 »

Osvědčení
k ovládání měřiče

školitel prap. Pavel Lhoták  - ten byl jako kým a jak pověřen, že může proškolovat?

Upravila jsem přílohu

« Poslední změna: 06 Února 2016, 08:59:11 od Andimcka »
IP zaznamenána

kverulant

• hard core 30kmh.cz
  • Ego sum qui sum
    • Zobrazit profil
« Odpověď #46 kdy: 06 Února 2016, 01:44:42 »

To mi teda hlava nebere, proč musí být někdo proškolen k ovládání bezobslužného automatického měřiče rychlosti.

http://www.mobilita2014.cz/?p=151
"Městský úřad v Benešově takto „ošetřil“, pravděpodobně ve spolupráci s policií,  měření prováděné přístrojem Ramer 7CCD vestavěném ve vozidle Škoda Felicia. Přitom manuál v uvedenému měřiči předpokládá, že přístroj je po dobu měření obsluhován. Doporučujeme řidičům, aby i přes uvedenou argumentaci trvali na tom, aby správní orgán provedl řádné dokazování, že byla podmínka bezobslužnosti automatického zařízení naplněna, protože pouhé konstatování, že tomu tak bylo nebo že to je technicky možné zjevně nepostačuje."

Otázka : Lze provozovat zařízení RAMER 7 v módu obsluhy ?
Odpověď : Jistě, k tomu je obsluha vyškolena.
Požadavek : Dokažte nade vší pochybnost, že v době měření nebylo zařízení obsluhováno.
(Negativní důkaz je dost obtížný  :)  )
IP zaznamenána

Andimka

• Zobrazit profil
« Odpověď #47 kdy: 06 Února 2016, 08:51:13 »

A co říkáte na to autoriz.metrolog.středisko?
IP zaznamenána

kverulant

• hard core 30kmh.cz
  • Ego sum qui sum
    • Zobrazit profil
« Odpověď #48 kdy: 06 Února 2016, 17:07:05 »

A co říkáte na to autoriz.metrolog.středisko?
Opas už pochválil. To by mělo stačit.  :)
IP zaznamenána

Andimka

• Zobrazit profil
« Odpověď #49 kdy: 10 Února 2016, 20:30:19 »

HELP, help pls

seknul se mi noťas a přišla jsem o pěknou formulku....něco ve smyslu

že i když nesdělím totožnost, že to neznamená automaticky vinna (myslím, že dokonce NSS...) ale fakt nevííím

a vůbec se mi to tu nedaří dohledat  :( poradí někdo?

IP zaznamenána

Andimka

• Zobrazit profil
« Odpověď #50 kdy: 11 Února 2016, 14:52:34 »

Díky Kvelurant a Nechápavý - dnes podáno moje první Odvolání
IP zaznamenána

Andimka

• Zobrazit profil
« Odpověď #51 kdy: 24 Dubna 2016, 01:13:40 »

prohra...
jdu část vložit, kdo si chce počíst...
IP zaznamenána

kverulant

• hard core 30kmh.cz
  • Ego sum qui sum
    • Zobrazit profil
« Odpověď #52 kdy: 24 Dubna 2016, 18:44:50 »

V zásadě ten vývoj není úplně neočekávaný, je to loterie, který nadřízený orgán se s námitkou "neautomatizovaného" měření vypořádá a jak, všeobecně ale platí, že postupy se v čase sjednocují, a to vždy k horšímu.
Andimka správně postupovala v intencích rad, které zde dostávala a tento případ se asi hodí k tomu, ho dotáhnout k soudu. To, že orgán tvrdí, že se jedná o automatizované měření je opsáno z metodiky MD ( http://road-fens.cz/metodika-ministerstva-dopravy-automatizovany-prostredek/ ), ale to nemá sílu zákona, je to spíše legalizace zbožného přání. A také z toho vyplývá, že by součástí spisu měla být smlouva s obcí, že tehdy a tehdy bude probíhat bezprčnostní akce a řidiči nebudou chytáni. Dost pochybuji, že to pomahači mají.
Takže navrhuji, abychom převzali tento případ a pověřili nějakého právníka, aby se toho ujal. Sám jsem ochoten na to přispět částkou 5000 Kč, ať děti v domovech chvíli hladoví (když si stát nahrabe na pokutách).
Pokud to nebude společná akce, tak to zkusím zajistit sám přes jiné poskytovatele služeb, takže Andimko :
https://www.youtube.com/watch?v=d-diB65scQU&list=RDd-diB65scQU#t=0
IP zaznamenána

uziv

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #53 kdy: 24 Dubna 2016, 23:32:28 »

kvelurant: Tak žaloba je zafinancovaná. :) Klidně přispěji na kasační stížnost v případě, že ji budu moci před podáním nezávazně přípomínkovat.

kvelurant, nechápavý, Andimka: Dalo by se zveřejnit to vaše odvolání? Nebo poslat do SZ? Konkrétně mě zajímá materiální znak.
IP zaznamenána

Andimka

• Zobrazit profil
« Odpověď #54 kdy: 25 Dubna 2016, 19:24:36 »

Kvelurant - tvůj poslední řádek -  odkaz byl šitý na míru  :D

UZIV - pošlu

To, zda pokračovat ještě promyslím.... vítězství by mě víc těšilo, to je pravda.....
dost mě to od vás překvapilo

Asi ze všeho nejvíc mě vytáčelo, že na fotce vůbec není GPS poloha nebo tak něco a už vůbec ne nějaký sloup, strom či cokoliv, aby se dalo identifikovat údajné místo (smajlík rozzuřený čert). Zkrátka jen rádoby fotka do alba s datem grrrr..

IP zaznamenána

Mršťa

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #55 kdy: 25 Dubna 2016, 21:46:49 »

To, zda pokračovat ještě promyslím....

Tady není o čem přemýšlet, v tomto případu jít dál je povinnost. Rozsudek soudu bude průlomový buď pro nás nebo pro kasičkáře, ale budeme vědět na čem jsme. Nevýhoda je, že v případě neúspěchu se to rádoby automatizované měření bez obsluhy rozšíří napříč republikou, ale osobně tipuji, že soud lenost a neschopnost pachů nepodrží.

Dávali jste si žádost podle 106 kolik bylo ten den na to místě změřeno vozidel, kolik z nich bylo zastaveno a případně kolik bylo uloženo blokových pokut? To byla pro odvolání důležitá informace, už jsem se s tím setkal a výrazně by to měnilo situaci v náš prospěch. Současně pach(ové) seděli v autě a pokud zjistili porušení zákona, tak měli přestupce zastavit a né nečinně přihlížet, jak je porušován zákon. Jděte do toho, držím palce.
IP zaznamenána

Andimka

• Zobrazit profil
« Odpověď #56 kdy: 25 Dubna 2016, 21:59:00 »

nu dobrá  :)

jaký teda bude postup??
IP zaznamenána

Andimka

• Zobrazit profil
« Odpověď #57 kdy: 25 Dubna 2016, 22:02:08 »

Dávali jste si žádost podle 106 kolik bylo ten den na to místě změřeno vozidel, kolik z nich bylo zastaveno a případně kolik bylo uloženo blokových pokut? To byla pro odvolání důležitá informace, už jsem se s tím setkal a výrazně by to měnilo situaci v náš prospěch. Současně pach(ové) seděli v autě a pokud zjistili porušení zákona, tak měli přestupce zastavit a né nečinně přihlížet, jak je porušován zákon.
bohužel ne
IP zaznamenána

kverulant

• hard core 30kmh.cz
  • Ego sum qui sum
    • Zobrazit profil
« Odpověď #58 kdy: 25 Dubna 2016, 23:48:57 »

Hledá se právník z místních řad, který se toho ujme. Finance jsou, čas ne (někdo to má naopak  :) ).
A hodím link jkraussovi, zda to nechtějí.
To dožádání podle 106 - zda mají předem smlouvu a kolik jich nachytali, bude součást přípravy.
IP zaznamenána

uziv

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #59 kdy: 26 Dubna 2016, 09:45:53 »

kverulant, Andimka: Případné požadavky na financování pošlete přes SZ.  :)
IP zaznamenána
Stran: 1 2 3 [4] 5 6 ... 8