K neoprávněnému překlopení na sprdel se nebudu vyjadřovat, od toho jsou jiní borci a mně nepřijde, že bych k tomu mohl přidat cokoli pozitivního. Vůbec se mi však nelíbí odstavec
"Správní orgán neučinil další kroky k tomu, aby zjistil jeho doručovací adresu. Jsem přesvědčen, že nebylo mojí povinností ji sdělovat. Na případnou žádost správního orgánu bych tak však učinil. Stejně tak se mohl správní orgán dotázat cizinecké policie, aby mu adresu pobytu v ČR sdělila."
Doporučuji překopat (případně po konzultaci s bijci) na méně defenzivní - vy se vlastně dopředu omlouváte či odvracíte jejich útok, který vůbec nezačal. Zbytečně zaujímáte obranu, nepřerušujte dobře se rozvíjející ofenzívu. Třeba
Správní orgán neučinil další kroky k tomu, aby zjistil jeho doručovací adresu. Správní orgán se též mohl dotázat například cizinecké policie či vězeňské služby, aby mu adresu pobytu v ČR sdělila. Na případnou žádost správního orgánu bych doručovací adresu sdělil. Tučným písmem bych moc neplýtval, zastiňuje to ostatní text. Dle mého názoru do takového textu nic tučného, pokud nejde o něco opravdu extrémně závažného, nepatří.
Materiální znak přestupku, tj. bod 5: Fotky by mohly stačit, avšak jel jste ve tmě, kdy je vše vidět, navíc to není vždy ve směru pohledu řidiče. Raději bych tyto nedával. Optimální by bylo video či 5 fotek (pozor, ve směru výhledu řidiče, neotáčet přístroj!) za pošmourného dne z vašeho auta, možná pouze navrhnout, že to na požádání dodáte, anžto předpokládáte, že jako místní situaci na křižovatce znají. Za "..výhledu brání střecha vozu" asi takto: Předpokládám však, že jako místní umístění návěstidel na křižovatce pověřená úřední osoba zná a místo vyšetřovacího pokusu mohu dodat na výzvu v přiměřeném čase videozáznam či sérii fotografií z jízdy daným směrem.
"Domnívám se však......."
Poslední větu změňte na Na základě námitek podle bodu 5) navrhuji zrušení rozsudku v celém rozsahu a odložení případu.
Vůbec se mi nelíbí, jak se vám prolínají body do sebe a přitom nějaké body jsou prázdné, je to totální bordel, něco s tím proveďte. Buď dvoustupňové číslování (1.1, 1.2), nebo písmeno - číslo. V prvé řadě vypněte to microshití automatické číslování odstavců. Poté znovu zkontrolovat!
Můj celkový dojem - výborné dílo. Sice to není literární skvost ve stylu zasloužilých zmrdobijců, ale obsahově je tam podle mne vše, co tam má být.