Opět vás zdravím.
Řidič (já) byl udán a úřad se činil - již po týdnu na mě na poště čeká pozdrav. Přípomínám, že se jedná o špatné parkování, avšak mezi dalšími auty na "běžném" parkovacím místě, takže žádný kriminál.
Napadla mě jedna věc a prosím vás o radu, jak je to s odstavením vozidla ze zdravotních důvodů? Není to tak dávno, co jsem prodělal migrénu, což není, jak jsem se sám předtím domníval, jen hustě znějící název pro bolest hlavy, dost pravděpodobně ještě simulovaný, nicméně poměrně vážná diagnoza. Závažnost příznaků záleží na konkrétním případě, avšak (v mém reálném případě) se může kromě silné bolesti v části hlavy pojit i s dočasným výpadkem zorného pole (tzv. Aura), dezorientací, neschopností formulovat myšlenky do vět, brněním v končetinách i dočasnou necitlivostí v části obličeje. No myslel jsem si tenkrát, i když jsem ještě mladej kluk, že mám mrtvici. Ale vyšetření ukázalo, že to byla právě ta pravá migrena (více viz Wikipedia).
No a to dá rozum, že když vás něco takového postihne za volantem (nástup je pozvolný, ale poznáte, že se něco děje a teď podruhé už bych na beton poznal, že to je migrena), tak s tím rozhodně nemůžete řídit, že ano. V takovém případě to nejrozumnější, co můžete udělat, je zastavit na prvním bezpečném místě, které se ke všemu jeví jako parkoviště (dokonce jsem totiž byl tak vnímavý, nechtěl jsem nikoho ohrozit a těch několik desítek metrů jsem dojel). Vystoupíte, jdete se projít na vzduch, koupit pití v nedalekém obchodě, sednete si na lavičku a zhluboka dýcháte. Po chvíli příznaky pominou, naštěstí to nebylo tak hustý, jako tenkrát, tak se usuzujete způsobilým k řízení, žádné obličeje vám před vámi nemizí, vidíte všechno, vracíte se k autu - a tam lísteček.
Co na to zákon? Když si dojdu k doktorce pro historickou lékařskou zprávu, která doloží, že na něco takového skutečně trpím? Migrena se může kdykoliv vracet, sám jsem předtím slabější podobu s krátkodobým výpadkem zorného pole zažil párkrát, i když jsem to neměl pojmenované. Na druhou stranu ale kvůli tomu není nutné vyhledat lékaře, protože se na to léky stejně nedávají (maximálně ibalgin na bolest) a musí se to jen přečkat.
Díky za názory ohledně použitelnosti této teorie