Opět po nějaké době zdravím všechny přítomné.
Jen tak pro zajímavost, co se odehrálo:
1) Na obdržené zamítnutí zaslání spisu jsem odvolání nepodal, nestihl (resp. neměl jsem chuť v danou dobu) jsem termín a stejně jsem si řekl, že mé řízení to nepozdrží a rozhodl jsem se zvolit novou žádost, ve které budu žádat o zaslání
anonymizované verze spisu, pročeš argumentace osobními údaji by vyzněla směšně.
2) Součástí obálky byla také žádost o přesunutí řízení do Prahy. Už když jsem ho podával, tak jsem předpokládal, že to je formální hovadina (mám teprve jet podat vysvětlení, nic se se mnou nevede), nicméně se k tomu nijak ani nijak nevyjádřili, což mě překvapuje. Není jejich povinnost jakoukoliv žádost alespoň odmítnout?
3) Před asi týdnem mi přišlo nové univerzální předvolání k podání vysvětlení, bez jakýchkoliv zvláštností.
Pohrávám si s myšlenkou, a u té vás prosím o radu:Provozovatel vozidla uvedl jako řidiče vozidla mě, nicméně stylem holověty: "Dne x.x.xxxx řídila tato osoba s tímto bydlištěm." Chybělo časové určení. Mám v plánu se dostavit na podání vysvětlení, tam uvést, že daný den jsem vozidlo řídil, ale nemohu popravdě říci, jestli i v daný okamžik, protože si to prostě nepamatuju a ani nemám takovou povinnost - tu má provozovatel vozidla. A ten se mohl při udávání řidiče překouknout v čase a místo člověka, který řídil v XX hodin uvedl člověka, který řídil v YY hodin.
Následovně tedy předpokládám, že by museli opět poslat dopis provozovateli, ať upřesní řidiče v daný okamžik > to bych byl tedy opět já > na následné předvolání k podání vysvětlení bych napsal, že trvám na rozhodnutí bez mé přítomnosti.
Cíl: Uplynou zase dva měsíce a můj deadline je v červnu.
DÍKY MOC!