30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: může měřit policejní neoznačené auto, když samo při měření porušuje pravidla sil  (Přečteno 820 krát)

beavers

• Zobrazit profil

paní na úřadu byla ochotná a řekla, že mi pošle fotku atd na datovou stránku a že až příjde úplný spis, tak mi ho pošle taky ale jedině do datové schránky - na email ne. Mám to 200 km od domova a bez papíru bych tam jel autobusem snad 3 hodiny.
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil

No ale kde ten spis je? Vždyť musí existovat stále a být kdykoliv k dispozici na úřadě.
IP zaznamenána

anonym3628

• Zobrazit profil

To ovšem neplatí vždy, moje spisy zpravidla cestují po soudech a na úřadě jsou jen vzácně :)

Ale tady bych se skutečně ptal dál a nenechal se odbýt, není důvod, proč by váš spis na úřadě neměl být.
« Poslední změna: 25 Srpna 2026, 20:46:44 od anonym3628 »
IP zaznamenána

beavers

• Zobrazit profil

Do hry mi vstupuje další věc. Při vjezdu do obce byla zakrytá dopravdní značka stromem a jasně viditelná je na posledních 15 metrů což při rychloji 90 km je 0,6 sekundy. Má smysl se odvolat proti zadržení ŘP? foto je z dnešního dne cca 30 metrů před stromem. Zítra mi uteče lhůta 14 dní na odvolání k zadržení ŘP.
IP zaznamenána

Marsten

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil

Můžete sem ten dopis anonymizovaný nahrát?

Je to samozřejmě na Vás, ale já bych do obrany určitě šel. Při správném postupu jsou šance na úspěch lepší, než si možná myslíte.
IP zaznamenána

beavers

• Zobrazit profil

Je to produkt AI

Městský úřad / Magistrát [Dopňte název úřadu]
Odbor správních činností / dopravy
[Adresa úřadu]
Číslo jednací / Spisová značka: [Dopňte z dopisu]
VĚC: Odvolání proti Rozhodnutí o zadržení řidičského průkazu
Jako účastník řízení podávám v zákonné lhůtě odvolání proti shora uvedenému rozhodnutí o zadržení řidičského průkazu ze dne [Dopňte datum na dopisu].
S rozhodnutím nesouhlasím, neboť policie ani správní orgán dostatečně nezjistily skutkový stav věci. V daném místě a čase nedošlo z mé strany k vědomému ani nedbalostnímu porušení zákona. Dopravní značení IZ 4a „Obec“ bylo v inkriminovaném úseku zcela skryto za vzrostlým stromem (větvemi a listím) a bylo pro řidiče jedoucího od [směr odkud jste jel] viditelné na vzdálenost pouhých 15–20 metrů.
Tato situace je v hrubém rozporu s technickými podmínkami TP 65 (Včasná viditelnost dopravního značení). Při rychlosti cca 80–90 km/h na pozemní komunikaci mimo obec dává viditelnost značky na 15 metrů řidiči reakční čas cca 0,6 sekundy, což je pod hranicí lidských fyziologických možností pro bezpečnou reakci a brzdění. Situaci navíc výrazně zhoršil fakt, že jsem vyjížděl ze stínu lesního masivu do ostrého protisvětla (slunce), přičemž lidské oko potřebuje čas na adaptaci jasu.
Značení tedy nesplňovalo materiální předpoklady a nebylo včas viditelné. K tomuto tvrzení přikládám jako důkaz fotodokumentaci místa pořízenou z pohledu řidiče.
Navrhuji, aby správní orgán napadené rozhodnutí zrušil a řidičský průkaz mi bezodkladně vrátil.
V [Vaše město] dne [Dnešní datum]
[Váš podpis]
[Vaše Jméno, Příjmení, Datum narození, Adresa]*
Příloha: Fotodokumentace místa spáchání (X ks fotografií z různých vzdáleností)
IP zaznamenána

Marsten

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil

Měl jsem spíš na mysli dopis, který Vám dorazil - dejte jej sem prosím celý a anonymizovaný. Podle toho můžeme navrhovat jak reagovat.

Mimochodem, s použitím obecných a nespecializovaných AI hodně opatrně. Dopouští se fatálních chyb a vymýšlení zákonů i judikátů.
IP zaznamenána

beavers

• Zobrazit profil
« Poslední změna: 26 Srpna 2026, 21:21:58 od beavers »
IP zaznamenána

anonym3628

• Zobrazit profil

Hned zkraje mě zaujal předposlední odstavec před poučením. Úřad tam šermuje rozsudkem NSS ze dne 18. 4. 2018 10 As 174/2017-27, který uvádí, že správní orgán má zkoumat, jaká rozumná kritéria by podle něj měla být naplněna pro následek zadržení řidičského průkazu, a v rozhodnutí také popsat jejich míru naplnění. A ten rozsudek hovoří pro vás, protože já v tom odůvodnění žádnou takovou správní úvahu nevidím.
IP zaznamenána

Marsten

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil

Hádám, že jste si nenechal nijak zaprotokolovat fakt, že Vám neumožnili nahlédnout do spisu.
Jak jste psal, že byla paní úřednice hodná - nebyla. Pouze si tím získala čas a Vás okradla o práva účastníka řízení tak, abyste to nemohl namítat.

Ideální by bylo, abyste neohlášeně naběhl na úřad za účelem nahlédnutí do spisu. Celé jednání skrytě nahrávat a v případě, že by Vám to neumožnili (je jedno z jakých důvodů) to nechat zaprotokolovat. Nejlépe i s tím, že už jste to žádal jednou a odbyli Vás.

Hádám, že už toto ale nestíháte, protože jste vše nechal na poslední chvíli.

Pokud už je čas pouze na podání odvolání, tak bych jej podával jako blanketní:

Krajský úřad Královéhradeckého kraje
prostřednictvím
Městský úřad Trutnov
Odbor dopravně-správní
Slovanské náměstí 165
541 01 Trutnov

V [místo] dne [datum]

Věc: Odvolání proti rozhodnutí o zadržení řidičského průkazu

Účastník řízení: [jméno, příjmení, datum narození, adresa]

Podávám v zákonné lhůtě odvolání proti rozhodnutí Městského úřadu Trutnov, Odboru dopravně-správního, oddělení dopravně správních agend, č. j. [doplnit], sp. zn. [doplnit], ze dne [doplnit], o zadržení řidičského průkazu, doručeného mi dne [doplnit].

Odvolání podávám v celém rozsahu. Věcné a právní důvody odvolání doplním na výzvu správního orgánu k odstranění nedostatků podání.

O neavizované nahlédnutí bych se však snažit co nejdříve. Je absurdní, aby vydávali rozhodnutí a neměli spis k nahlédnutí.

Samotné rozhodnutí mi přijde určitě neúplné.
Nemůžeme se však dozvědět, co například napsali policisté do oznámení a jestli jste jej nepodepsal. Více je možné řešit až bude k dispozici spis.

Linky o nesprávném doručení (manželce) bych se nedržel, protože by získávala čas a to pro Vás při zadržení ŘP užitečné není - ale třeba má někdo na fóru jiný názor.

IP zaznamenána

Fogyn

• Zobrazit profil

Tak jestli to chcete stavět na tom, že jste nevěděl, že jste v obci tak přeji hodně štěstí. To vám neprojde kdybyste se modlil ke všem bohům co jich v historii bylo....
IP zaznamenána