30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: může měřit policejní neoznačené auto, když samo při měření porušuje pravidla sil  (Přečteno 103 krát)

beavers

• Zobrazit profil

Dobrý den, chtěl bych prodiskutovat situaci. V obci bylo naměřeno 95 km/h neoznačeným policejním vozem škoda kodiaq s Ramerem10, který stal ve sjezdu z hlavní komunikace na vedlejší - tudíž stál v křižovatce (nezasahoval do hlavní silnice). Můžu říci, že policista porušoval zákon o silničním provozu, protože stál kde neměl a tím vzniklá fotodokumetace je napadnutelná/neplatná? Auto nebylo nijak označené a neblikalo majáčky. Dočetl jsem se, že by mělo být auto buďto označené nebo blikat při výkonu služby, kdy úmyslně porušuje silniční pravidla.

Předem děkuji za reakce.
« Poslední změna: 22 Srpna 2026, 13:35:36 od beavers »
IP zaznamenána

kdo

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil

Říci to můžete, ale judikatura NSS je v tomto převážně proti Vám. S RAMERem se nicméně dá obecně vymyslet mnohé, na tomto fóru je poměrně dost podkladů pro obhajobu. Aktuálně je dokonce vysoce pravděpodobné, že měření proběhlo zařízením bez platného ověření.
IP zaznamenána

beavers

• Zobrazit profil

Děkuji - prostuduji si stránky celé. Jenom mě někdo na toto navedl a zajímalo mě, zda je možnost s tímto operovat. Názory co mám od okolí (ne odborníci) se liší a je to 50/50. Někdo tvrdí, že pokud tam stáli trošku déle = 1 minuta a více, tak už nevykonávali konkrétní činnost, což by vše vysvětlilo ale regulérně porušovali zákon a ted je otázka, zda při porušování zákonu je platné měření...?
IP zaznamenána

kdo

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil

Máte-li čas přečíst si např. NSS 7 As 129/2013, rychle se Vám ten poměr upraví na 99:1. Opravdu tudy cesta nevede, v ČR obecně nepatří fruit of the poisonous tree doctrine mezi základní právní principy. Což bývá často zdrojem zděšení hlavně u lidí, kteří moc sledují americké seriály - v USA je totiž tato doktrína vysoce uznávána.
IP zaznamenána

beavers

• Zobrazit profil

Děkuji za reakci - díval jsem se na rozhodnutí soudu a tam je uvedeno, že strážníci měřili ručním mobilním radarem (nebyl součástí auta) a jejich auto stálo jinde a špatně. V mé situaci jsem byl měřený raderem z auta = auto, které je osazeno radarem měřilo a jeho postavení porušovalo předpisy.
IP zaznamenána

kdo

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil

Odkazovaný judikát lze analogicky použít na jakoukoli obdobnou situaci, v níž bude obviněný namítat porušení povinností policistů nesouvisející se zjištěním přestupku. Silnější argumentací by było snad i porušení ústrojové kázně tím, že policajt neměl při provádění úkonu na hlavě čepici.

S tou argumentací, kterou Vám doporučují známí, dopadnete přibližně takto.
IP zaznamenána