30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: může měřit policejní neoznačené auto, když samo při měření porušuje pravidla sil  (Přečteno 1144 krát)

anonym3628

• Zobrazit profil

Anonym 3628: uprímě ani z Vašeho vyjádření nevím, co s takovou informací dělat.´:) Mám to napsat do odvolání proti zadržení ŘP

Je to rozhodnutí SO1, odvolací správní orgán může část odůvodnění změnit nebo doplnit o vlastní úvahu a bude to v souladu s judikaturou. Otázkou ale je, jestli SO2 smí doplnit úvahu, která má tvořit jádro rozhodnutí a bez které není možné seznat, proč SO1 rozhodl, jak rozhodl. Za mě už je to přinejmenším na pováženou, jsem toho názoru, že v takovém případě by měl SO2 rozhodnutí spíš zrušit.

V tom případě bych to do odvolání uvedl. Budete tvrdit, že rozhodnutí je nepřezkoumatelné, protože neobsahuje úvahu o tom, jaká rozumná kritéria by podle SO měla být naplněna pro následek zadržení řidičského průkazu a jak jsou naplněna ve vašem konkrétním případě - a odkážete na ten rozsudek NSS, který je v rozhodnutí citován v předposledním odstavci.

A vlítněte na úřad a chtějte nahlédnout do spisu, jak vám radí kolega Marsten, pokud by se vám povedlo získat usnesení o odepření nahlížení do spisu podle § 38 odst. 5 SprŘ nebo byste měl audionahrávku, která by věrohodně dokládala, že vám nahlížení do spisu nebylo umožněno, je to pro vás klíčový argument do odvolání, protože bez znalosti spisu jste nemohl efektivně hájit svá práva v odvolacím řízení. Chtějte primárně to usnesení, počítejte s tím, že vám ho nebudou chtít vydat jen tak, takže budete muset trvat na svém. Tohle mažu, protože z předchozího vyjádření vyplývá, že úřad spis zaslal do datovky.
« Poslední změna: 27 Srpna 2026, 15:06:23 od anonym3628 »
IP zaznamenána

solaris

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil

Co přišlo do datovky je otázka.

Při anonymizovaném nahrávání sem by bylo vhodné začít soupiskou spisu / soupisem jeho částí.
IP zaznamenána