30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Změřen, zastaven, spolujezdec zmizel  (Přečteno 194 krát)

PanPyrát

• Zobrazit profil
Změřen, zastaven, spolujezdec zmizel
« kdy: 03 Srpna 2026, 23:18:15 »

Čest,

nedávno jsem byl změřen a zastaven příslušníky v obci. Snažili se mi dát výhodnou nabídku pokuty na místě, kterou jsem odmítl. V autě jel i spolujezdec.
Příslušníci mi nedali nic podepsat, spolujezdce neztotožnili, vrátili doklady a jel jsem pryč. Celková stopka zabrala tak 3 minuty. Nyní mi došel příkaz, kde jsem byl uznán vinným. Co mě ale opravdu zaujalo je, že v příkazu píšou, že PaCHové nespustili auto z očí a že po zastavení jsem tam seděl sám, což není pravda. Sepisovali to samozřejmě až následující den. Chápu správně, že pokud se ze spisu ukáže nějaká fotka třeba z radaru se spolujezdcem, tak je to pro ně automaticky konec? Případně stačilo by čestné prohlášení spolujezdce?

Díky
IP zaznamenána

Marsten

• Zobrazit profil
Změřen, zastaven, spolujezdec zmizel
« Odpověď #1 kdy: 03 Srpna 2026, 23:52:40 »

Těžko říct, co je ve spisu.

Ve zkratce si nicméně dovolím říct, že to takhle jednoduché nebude. Čestné prohlášení spolujezdce, že řídil, by znamenalo správní řízení s ním a jeho menší manévrovací prostor (pokud to není ochotný bílý kůň, který na sebe rád vezme Vaše starosti).

I tak by se ale měl úřad zabývat tím, jestli to důkazní nouze umožnila. Pokud ano, tak lze takové okolnosti využít lépe, než obětováním spolujezdce.

Jediné další možné kroky jsou poslední možný den podat odpor (https://www.30kmh.cz/calc.html), pokud je to možné, tak co nejdřív nahlédnout do spisu a řešit další strategii před nařízeným ústním jednáním.
« Poslední změna: Dnes v 06:35:49 od Marsten »
IP zaznamenána

kdo

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
Re:Změřen, zastaven, spolujezdec zmizel
« Odpověď #2 kdy: Dnes v 12:08:50 »

Chápu správně, že pokud se ze spisu ukáže nějaká fotka třeba z radaru se spolujezdcem, tak je to pro ně automaticky konec? Případně stačilo by čestné prohlášení spolujezdce?

Ne, žádný “automatický konec” to není. Je to rozpor mezi skutečností a obsahem oznámení přestupku, který zakládá pochybnost o obsahu oznámení jako takového, a tedy nutnost provést výslech policistů k objasnění skutkového stavu. A to bývá díky rozporům ve výpovědích konec hodně často, je-li výslech proveden správně.
IP zaznamenána