30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Změřen, zastaven, spolujezdec zmizel  (Přečteno 26 krát)

PanPyrát

• Zobrazit profil
Změřen, zastaven, spolujezdec zmizel
« kdy: 03 Srpna 2026, 23:18:15 »

Čest,

nedávno jsem byl změřen a zastaven příslušníky v obci. Snažili se mi dát výhodnou nabídku pokuty na místě, kterou jsem odmítl. V autě jel i spolujezdec.
Příslušníci mi nedali nic podepsat, spolujezdce neztotožnili, vrátili doklady a jel jsem pryč. Celková stopka zabrala tak 3 minuty. Nyní mi došel příkaz, kde jsem byl uznán vinným. Co mě ale opravdu zaujalo je, že v příkazu píšou, že PaCHové nespustili auto z očí a že po zastavení jsem tam seděl sám, což není pravda. Sepisovali to samozřejmě až následující den. Chápu správně, že pokud se ze spisu ukáže nějaká fotka třeba z radaru se spolujezdcem, tak je to pro ně automaticky konec? Případně stačilo by čestné prohlášení spolujezdce?

Díky
IP zaznamenána

Marsten

• Zobrazit profil
Re:Změřen, zastaven, spolujezdec zmizel
« Odpověď #1 kdy: 03 Srpna 2026, 23:52:40 »

Těžko říct, co je ve spisu.

Ve zkratce si nicméně dovolím říct, že to takhle jednoduché nebude. Čestné prohlášení spolujezdce, že řídil, by znamenalo správní řízení s ním a jeho menší manévrovací prostor (pokud to není ochotný bílý kůň, který na sebe rád vezme Vaše starosti).

Jediné další možné kroky jsou poslední možný den podat odpor (https://www.30kmh.cz/calc.html), pokud je to možné, tak co nejdřív nahlédnout do spisu a řešit další strategii před nařízeným ústním jednáním.
IP zaznamenána