30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Stran: 1 ... 3 4 [5]

Autor Téma: VÝZVA k zaplacení určené částky - P4  (Přečteno 21883 krát)

sax

• Zobrazit profil
Re:VÝZVA k zaplacení určené částky - P4
« Odpověď #60 kdy: 14 Června 2026, 21:59:30 »

Díky za tipy pro jednání. Předal jsem zmocněnci.
Nemám problém dát komplet info přes SZ, ale přímo do vlákna zatím ne.
Termíny "odeslání" máte v SZ.
Pokud bude ještě něco potřeba, dejte určitě vědět.
Díky!
IP zaznamenána

Thomson

• Zobrazit profil
« Odpověď #61 kdy: 18 Června 2026, 22:37:55 »

Dnes jsem se byl seznámit se spisem (jakožto dříve neúspěšný nahlížeč)
Zde pro pobavení přepis dnešního nahlížení:

Citace
Legenda:

SOM - správní orgánka, mladá, nezkušená, nová
SOB - "B" jako bába, bréca, taková vychrtlá arogantní, na ránu.. vedoucí oddělení... prostě když se o ženské řekne "to je ale peetcha", tak si představíte přesně tuhle

Já: Dobrý den.
SOM: Tak tady se můžete posadit....(podává desky s papírem)... tak tady se můžete kdyžtak poučit, s věcmi spojenýma s nahlížením do spisu...
Já: (úpěnlivě se sám poučuji čtením)
SOM: (podává papíry) tak tady je ten spis, do kterého můžete nahlídnout...
Já: A je to teda chronologicky jo? Tady to začíná a tady to končí.
SOM: Jojo. Je to vlastně od toho zjištění přestupku, pak tady fotodokumentace.
.
.
Já: Tady kolegyně - to je teda paní Mgr. Knabe? (čtu z seznamu OÚO)
SOB: Ano
Já: a pan "Referent P4, referent", to je kdo?
SOM: To je vlastně ten robot, kterej vygeneruje to když přijde ta pokuta. A pak tady ten seznam oprávněných lidí, kteří vlastně...
.
(prohlížím spis)
.
Já: A je k tomu prosím třeba nějakej pořadač nebo něco takového, protože tady koukám se dělaly nějaké změny v tom číslování stránek (stránky popsané obyč. tužkou, gumováno)
SOM: Eeeem, no mělo by to být popořadě..
Já: No, jasně, ale tak tady vidím vygumovanou osmičku třeba...
SOB: No ona to kolegyně dělala poprvý a bohužel dala tu doručenku pod tu výzvu a ne nad to.
Já: Jo.... Takže není k tomu nějaký jako "strana 1 = tohle tohle", na deskách třeba?
SOM: (kýve hlavou, že ne)
Já: Dobře no...
Já: To je zajímavý - tady jsem byl 17.3. nahlížet do spisu a bylo mi řečeno, že spis neexistuje, ale 7 dní před tím tady bylo panu obviněnému napsáno, že "Věc byla založena do spisu". Tak do jakého spisu, mm?
(SOB i SOM mlčí...)
.
Já: (podávám "Evidence oznámení o přestupku") - prosímvás a tohle má jaké datum, já to tam úplně nevidím (jen jsem chtěl, aby v nahrávce zazněl význam toho data, tedy že jde o datum, kdy se o přestupku SO dozvěděl)
SOM: Tohle je datum toho přestupku a tady vlastně kdy se to zaevidovalo do toho našeho systému.
.
.
Já: Tak já vás pak určitě poprosím u kopii s tím, že bych si rád nafotil tady tyhle mazance a tak.
SOM: Takže budete chtít kopii té...fotodokumentace?
Já: No toho spisu, jako takovýho.
SOM: Jako celýho spisu?
Já: (kývu, že ano) mhm.
(SOM významně koukne na SOB, jestli je to v pořádku a dostane milostivé svolení)
SOM: Dobře.
Já: A ještě než to opustí, tak bych si rád nafotil ty škrábance. (tím jsem myslel ty škrtance a přepisování), jestli to teda nevadí...
SOM: To asi... (koukne na SOB) můžeme?
SOB ostentativně arogantně, ale rádoby tiše uprskne smíchy...
Já: Něco jsem řekl srandovního, nebo?
SOM: Ne.
(SOB předstírá, že mě vůbec nevnímala a pak se překvapeně na mě koukne)
SOB: Prosím? To mluvíte na mě?
Já: Jestli jsem řekl něco srandovního? No, mluvím.
Já: Ne? Dobrý Já že bych se taky pobavil, ale...
(vytuhuju foťák, začínám si nastavovat čas, clonu, expozici, zaostření, hraju si s tím prostě...)
SOM: Ono to na tom scanu bude kdyžtak vidět... ty čísla
Já: Jojo, já si to jenom nebyl schopen nastavit... ještě jednu (cvak), taaak. hotovo.
SOM: Tak já vám to skočím okopírovat... ještě si napíšu stránky, které jste si nafotil.
Já: 1, 2, 6, 7, 8, 9
SOM: Tak jdu vám udělat ten sken. A že bychom se domluvili na 10 dnech, že byste se vyjádřili k tomu?
Já: Jo, super.
SOM: Dobře. Tak, ještě kouknu...Tak malý moment, hned jsem zpátky.
Já: Jo.
.
.
.

SOM: Tohle bude vaše..... ještě tam nějaká stránka (nějak s tím máchá v ruce). Takže máme 33 stránek. Tak, jo, tady je ten spis pro vás.
(začínám listovat a kontrolovat, že je tam 1 - 33)
SOM: No mělo by to být seřazený
Já: No tak já bych se sem nerad vracel, že mi tam chybí stránka.
SOM: Tak uděláme ještě protokol, ten spolu podepíšeme a je tam teda že do těch 10 dnů, se mi vyjádříte.
Já: A nějaký teda pro pořadač desky, nějaký nadpis toho spisu, třeba, není
SOM: Ne
Já: Tak můžete to tam prosím připsat, že jsem se po tom sháněl, ale že to není?
SOM kouká na SOB pro posvěcení, SOB kouká nechápavě na mě...
Já: Tak, sháněl jsem se po tom, a není to - takže to je prostě objektivní věc.
(SOB šušká SOM,) SOM vyhekne: Je?!??? SOB: Košilka...
SOM: Jo aha, ještě košilku vám vytiskneme. Jo, tak malý moment, tak já vám ještě dám košilku spisu.
(přinese "košilku")
Já: Tak tam prosím připište, že ten spis byl nejdřív vydanej bez toho, a pak že byla košilka dotištěna.
(SOB opět "uprskne" smíchem)
Já: Sranda, co?
SOM: (hledá košilku...) já si nejsem jistá, jestli se dostanu do eSpisu, abych vám to vytiskla (SOB si řekne o číslo, pošle SOM "košilku" a SOM jde tiskonout)
.
.
SOM: Tak tady máte, je to vlastně... co je součástí toho spisu... spisovou obálku
SOM: Tak jo, tak já už bych ten protokol, který spolu podepíšeme a dostanete kopii
.
.
Já: A to jste tam teda připsala, tuhle poslední část, jo?
SOM: Jo, to jsem tam připsala, že jsem ještě dotiskla tu košilku.
.. (tiskne, podává) Tak tady to podepíšeme, já vám to pak oskenuju.
Já: jo tak já si to přečtu nejdřív a případně to doplníme, nebo něco smažeme, nebo tak.
SOB na SOM: Tu plnou moc máš u toho? Jo, tu mám tady a je i ve spise. (Nadechuju se, že řeknu, že ta ve spise není na celé řízení, na rozdíl od té, kterou drží v ruce, ale zarazil jsem to nutkání).
SOB: Nemá číslo, musíš jí očíslovat a změnit počet stran spisu
Já: No dobře, a to je protokol o nahlédnutí do spisu, ale já jsem tady byl primárně na ústním jednání. (špatně jsem si přečetl výzvu)
SOM: Ne, to mělo být nahlídnutí do spisu
Já: Aha, tak to jsem nějak blbě pochopil tu výzvu teda, ale to se může stát.
(čtu protokol)
.
Já: Dobrá...tak tam není úplně to, že to bylo předložené až ex post, ta obálka, a pokud tam ještě máme navíc ty stránky, tak tady nesedí počet těch listů, a pokud tam budete přidávat tu plnou moc...
SOB: Prosímvás ta obálka se nepředkládá při nahlížení do spisu!
Já: To není součást spisu?
SOB: Ne! Proto se nečísluje!
Já: mmm, dobře.
Já: Tak to tam klidně napište, že prostě správní orgán prohlásil, že to není součást spisu...řeklo se to tady, tak zapíšeme, co se tady řeklo.
(SOM nereaguje, nic nepíše)
Já: Ne? Nebudeme to tam psát?
SOM koukajíce do NTB kroutí hlavou, že ne (ale vůbec neví, jestli jo nebo ne)
Já: Dobře.
.
Já: A můžu vědět proč?
(SOM bez reakce, po chvíli:)
SOM: Takže my to vlastně nepředkládáme, tím, že jste si to vyžádal, tak jste to prostě obdržel.
Já: hmm, dobře.
SOM: Já vám dám kopii, tady to podepíšu.... Vy prosím tady
Já: Já to jen porovnám s tou původní verzí
SOM: To je stejný, jenom jsem tady změnila tohle a tamto...
Já: Jojo, je to identické
Já: Takže to tam psát nebudeme, co jsem chtěl připsat? Ručně to tady třeba můžu ale připsat, ne?  Svoje nějaký námitky, stanovisko, něco?
SOB: Se k tomu vyjádříte, ne?
SOM: To můžete vlastně do těch 10 dnů, se tam vyjádřit.
Já: To já se vyjádřím, ale tohle je to, co se tady dělo, a měl by to být zápis o tom, co se tady událo a (podepisuju - asi chyba) není to úplně to, co odpovídá pravdě... (spoléhal jsem na váhu nahrávky...) Nevadí no, poradíme si jinak
SOM: To můžete pak vlastně do těch deseti dnů, můžete se tam vyjádřit.
SOM: Přinesu ještě ten ten scan, ještě si počkejte.
(SOM nese sken)
Já: Tak díky, tak jsme se pobavili, zasmáli. Mějte se, nashledanou.

« Poslední změna: Dnes v 03:23:11 od Thomson »
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #62 kdy: 18 Června 2026, 23:11:23 »

Tak jako kontrolu spisové služby by si nepochybně zasloužili, ale to bychom se asi připravili o zábavu ...
IP zaznamenána

kdo

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #63 kdy: Dnes v 00:03:07 »

Vedoucí odboru??? Taková šajba snad na nahlížení do spisu nechodí, navíc by měla mít slušnější vychování a lepší znalosti. Nebyla to jen vedoucí oddělení?

A že se tak drze ptám: byl jste zmocněn pro celé řízení, nebo jen pro nahlížení?
IP zaznamenána

Thomson

• Zobrazit profil
« Odpověď #64 kdy: Dnes v 00:05:34 »

Tak jako kontrolu spisové služby by si nepochybně zasloužili, ale to bychom se asi připravili o zábavu ...
Už něco chystám. Budu rád za kontrolu a případnou pomoc.

Vedoucí odboru??? Taková šajba snad na nahlížení do spisu nechodí, navíc by měla mít slušnější vychování a lepší znalosti. Nebyla to jen vedoucí oddělení?

A že se tak drze ptám: byl jste zmocněn pro celé řízení, nebo jen pro nahlížení?
Byla to vedoucí oddělení, máte pravdu. Patrně zaučovala novou mlaďounkou kolegyni.
Měl jsem nakonec plnou moc pro celé řízení, tu jsem přinesl dnes. Ale škoda, jinak by totiž prošla plná moc pro nahlížení, stačilo říct "plná moc už je ve spisu" (který teda prý 23.3. ještě neexistoval :D )
« Poslední změna: Dnes v 03:04:13 od Thomson »
IP zaznamenána
Stran: 1 ... 3 4 [5]