zažil jsem skoro podobný případ - též jsem nebyl jakkoli ztotožněn na místě, jen pár sousedů mě vidělo ... aniž by tušili o koho jde. Tehdejší milenka udala v nějaké nerozvážnosti moje jméno a proto mě podobným způsobem pozvali na pokec na národní výbor.
nejjednodušší postup - napsat jim datovkou nebo doporučeně něco ve smyslu: soudruzi, nezlobte se, ale nebudu v této věci podávat vysvětlení ani se nebudu účastnit případného správního řízení, což je moje právo, nikoli povinnost. Vůbec netuším v jaké záležitosti mne zvete na návštěvu a tím spíše o tom nebudu s nikým, natož s vámi mluvit. Práci čest, světu mír ...
Riziko že vás předvedou ozbrojené složky je nulové - to by museli mít ti dva co jste jim ukazoval atrapu pepřáku známé na vysokých místech a nebo byste musel být "známá firma"
A komedie pokračuje - i kdyby Vás předvedli, což se samo o sobě taškařice, tak soudružce u stolu řeknete to samé, co jste jim napsal a jdete domů ... A jestli bude venku přede dveřmi sedět protivník (ci) což považuji za nereálné, protože by museli logisticky zmáknout vaše předvedení a jejich pozvánku na národní výbor ... takže ani nikdo nebude moci říci - to je ten dareba !
nemají pachatele, není co řešit. odloží to do šuplíku a bude klid.
u mne byla komedie, že si úřad vycucal z prstu že jsem byl na místě ztotožněn, ač to nebyla pravda. to jsem jim dost omlátil o hlavu.
a rodiče ať už nikdy nikomu v té věci nic neříkají ....