30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Stran: 1 ... 3 4 [5]

Autor Téma: Rakousko - dálniční známka  (Přečteno 32446 krát)

Hugo

• Zobrazit profil
Re:Rakousko - dálniční známka
« Odpověď #60 kdy: 01 Března 2025, 16:06:38 »

Já to vztáhl na ČR.
IP zaznamenána

MatesBrno

• Zobrazit profil
« Odpověď #61 kdy: 02 Března 2025, 02:06:52 »

ViktorN

asi žijete na joné planetě. Tady se bavíme o Rakousku. Když neznáte mapu, tak radši nic nepište.
IP zaznamenána

ViktorN

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #62 kdy: 02 Března 2025, 11:11:15 »

Matesi uklidněte se a přestaňte psát nesmysly, nebo si vysloužíte zařazení do kategorie „exot“.
Právo na spravedlivý proces a právní obranu platí i pro Rakousko a ani v Rakousku nelze někoho obvinit bez důkazů a odsoudit bez řádného procesu jen na základě odeslání nějakého nedoporučeného dopisu s nějakým obviněním, které evidentně plave na hodně mělké vodě…  :P
IP zaznamenána

MatesBrno

• Zobrazit profil
« Odpověď #63 kdy: 03 Března 2025, 00:59:11 »

ViktorN

Ano, vnucujete tady papírové právní teorie o právu na spravedlivý proces. To přece nikdo nezpochybňuje, že EXISTUJE PRÁVO NA SPRAVEDLIVÝ PROCES.

Každý normální ví, jak to chodí a proto existuje přece toto forum.. Forum naštvaných lidí ZVŮLÍ.

Váš export manipuly - PAPÍROVÉM právu o spravedlivém procesu - JE k odvedení pozornosti, od NEŠVARŮ SYSTÉMU.

JSTE ZCELA MIMO MÍSU a vůbec NEZNÁTE MAPU, o čem tady vlastně píšete? O něčem, o čem vůbec nic nevíte? Nebo jde jen o PALMARE?

Až půjdete pěšky z nějaké rakouské pr..le, bez auta, kterému na základě práva o spravedlivém procesu VÁM sebrali značky, tak věřím, že VY půjdete hrdě VSTŘÍC a PLN ENERGIE ve VÍŘE na PRÁVO NA SPRAVEDLIVÝ PROCES a nejlépe se za to právo budete soudit se až do kremační pece.

Ano to je ta Vaše moudrost, kterou tu předvádíte. Já tím EXOTEM jistě nebudu, neboť jsem NOHAMA NA ZEMI. Ale VAŠI víru v PRÁVO na SPRAVEDLIVÝ PROCES, nehodlám narušovat.

Možná byste si ty RŮŽOVÉ BRÝLE měl alespoň trochu vyčistit, číst ty naivní nesmysly -to je fakt STRAŠNÉ

M

« Poslední změna: 03 Března 2025, 01:14:53 od MatesBrno »
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #64 kdy: 03 Března 2025, 01:11:24 »

Aniž bych chtěl zasahovat do poněkud rázovité diskuse, musím se přiznat, že význam idiomatického spojení "znát mapu" je mi zahalen tajemstvím. Nemohl byste, až se trochu uklidníte, připsat nějakou vysvětlivku? Děkuji.
IP zaznamenána

MatesBrno

• Zobrazit profil
« Odpověď #65 kdy: 03 Března 2025, 01:16:39 »

Eric - VIKTORN - neví jak to chodí - mapa není území, je třeba inteligence, aby si to spojil a člověk došel ke kýženému cíli.
IP zaznamenána

Ropák

• Zobrazit profil
« Odpověď #66 kdy: 03 Března 2025, 12:07:26 »

@MatesBrno:
Tolik pozitivního přístupu by mě mohlo zabít. Přestaňte s tím defétismem, o tom tohle fórum není. Funguje to stejně jak u nás, tak v Rakousku.

... Myslím, že pro začátek by stačilo jim poslat doklad o nákupu a žádost o důkazní prvek, na základě kterého zaslali obvinění a pokutu.
Když k tomu přidáte pár řádku, že se cítíte dotčen jejich chováním a případ budete eskalovat na vyšší rakouské kontrolní orgány a orgány EU, tak třeba trochu zkrotnou a přestanou si hrát na fašisty...

Ano, tak bych to nyní řešil. Za předpokladu, že nějaká komunikace už proběhla.
(Samozřejmě stále mi připadá nejlepší strategie "nic nepřišlo/žádný hrnce nechci")
IP zaznamenána

SimSon

• Zobrazit profil
« Odpověď #67 kdy: 03 Března 2025, 13:59:59 »

Tolik pozitivního přístupu by mě mohlo zabít. Přestaňte s tím defétismem, o tom tohle fórum není. Funguje to stejně jak u nás, tak v Rakousku.

Tady bych byl opatrnejsi. Ja mam pomerne hodne zkusenosti z prestupkoveho prava jak v CR, tak v AT, a jsou tam velke rozdily (kupodivu, nekdy je to v AT vyrazne horsi!). Na nejake "dukazne prvky" se v AT moc nehraje.

Policie nemusi dodat vubec nic, zadne foto/video nebo zaznam z radaru, jen hlaseni na kusu papiru. Ano, opravdu tohle staci na otravovani obcana, a pokud clovek tuhle situaci podceni, v situaci "slovo dvou polizistu proti slovu jednoho ridice" muze snadno prohrat!

Na druhe strane, se zemskymi spravnimi soudy mam vesmes pozitivni zkusenosti (a tech mam taky dost, protoze v AT je spravni proces jedno-kolovej, pokud sprostej obcan nesouhlasi s rozhodnutim spravniho organu, jde se rovnou na soud). Stalo se mi, ze spravni soudce udelal dokonce "nadpraci" a nasel jeste jasnejsi duvod na shozeni rozhodnuti spravniho organu, nez sem v zalobe napsal ja.

Ale treba ustavni soud je v AT zase spis k smichu. Treba u dotazovani na ridice byla "osoba blizka" ustavnim soudem smetena ze stolu s oduvodnenim, ze kdyz se spravni ogran pta provozovatele vozu kto ridil, jeste nebylo zahajeno konani vuci majiteli vozu, takze si svou odpovedi pritizit nemuze (wft?), a tudiz musi odpovedet i kdyby musel udat jako ridice svou oblibenou tchyni. Ja sam sem jednou chcel ucinit podani na ustavni soud v jednom (dle meho nazoru) jednoznacnem pripade kde by US-CR nezavahal, ale pravnik v AT me zchladil, ze bych to prohral...
« Poslední změna: 03 Března 2025, 14:02:12 od SimSon »
IP zaznamenána

SimSon

• Zobrazit profil
« Odpověď #68 kdy: 03 Března 2025, 14:00:44 »

omyl, smazat pls
IP zaznamenána

imperator_cz

• Zobrazit profil
« Odpověď #69 kdy: 04 Března 2025, 11:21:07 »

Ne, bylo to na A10 poblíž Salzburgu. Sám jsem zvědavý jak bude vypadat foto z kontrolní kamery jestli ho získáme.

Napadá mě varianta, že známku neměl nalepenou přesně dokonale dle jejich pravidel.
To ale neznamená, že chceme platit výpalné.

Přikládám důkazní materiál.
Asi vím kde je problém. Procvaknutí dne bylo v pravé horní části, která není dobře přilepená :-(
IP zaznamenána

ViktorN

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #70 kdy: 04 Března 2025, 12:15:16 »

Já to jako problém nevidím, ale naopak to vidím to jako jasný a nezpochybnitelný důkaz, že jste měl platnou známku a měl jste ji umístěnou na požadovaném místě.
IP zaznamenána

MatesBrno

• Zobrazit profil
« Odpověď #71 kdy: 05 Března 2025, 00:28:19 »

ViktorN

dnes jsem to zaplatil. Děkuji za vaše rady

Martin
IP zaznamenána

imperator_cz

• Zobrazit profil
« Odpověď #72 kdy: 05 Března 2025, 08:12:28 »

Já to jako problém nevidím, ale naopak to vidím to jako jasný a nezpochybnitelný důkaz, že jste měl platnou známku a měl jste ji umístěnou na požadovaném místě.

Poslali ještě přílohu s návodem jak má být známka správně nalepená.

Citace
The toll sticker must always be affixed properly to the vehicle before using the road network that is subject to the mandatory toll sticker requirement!
PLEASE NOTE: The purchase and/or possession of the toll sticker alone does not satisfy the statutory requirement to make proper toll payment!
Proof of proper toll payment is deemed rendered when the following criteria are met:
 A valid toll sticker has been affixed to the clean windscreen!
 The toll sticker is located on the inside of the windscreen and affixed so that it can be easily seen and inspected (away from any tinting stripe).
 The backing film has been completely removed and no additional means (film, adhesive strips, etc.) have been used to affix the toll sticker.
 The toll sticker is undamaged (no activated safety features).
IP zaznamenána
Stran: 1 ... 3 4 [5]