30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Stran: [1] 2 3 ... 5

Autor Téma: [LOST] Změna provozovatele před zahájením Sprdele - dá se využít?  (Přečteno 7114 krát)

Paulie455

• Zobrazit profil

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat, zda by se dala využít změna provozovatele/vlastníka auta, se kterým bylo pirátěno před pár měsíci a došlo k nabonzování řidiče, který třeba před vydáním rozhodnutí řekne, že auto vlastně neřídil. K přepisu auta dojde třeba tento týden, tedy až dávno po spáchání přestupku.

Otázka tedy je, jestli by měl úřad do sprdele překlopit původního provozovatele (kterému přišla pouze výzva k zaplacení nebo bonz varianta) nebo až nového provozovatele, který je provozovatelem auta dnem překlopení sprdele, ale samozřejmě dřív provozovatel auta nebyl a tím logicky nemohl nijak zabránit pirátění. Případně dá se tato skutečnost nějak využít k provokaci uředníka a maximalizaci jeho chyb?

Předem díky za názory.

« Poslední změna: 24 Března 2024, 21:10:32 od Číkus »
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
Re:Změna provozovatele před zahájením Sprdele - dá se využít?
« Odpověď #1 kdy: 25 Července 2023, 14:36:53 »

Důležité je, kdo byl provozovatelem v době spáchání přestupku.
IP zaznamenána

Paulie455

• Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 25 Července 2023, 16:10:02 »

Ok, škoda. Doufal jsem, že by museli mít povinnost zjistit provozovatele v momentě překlopení do sprdele.

rád bych se zeptal, jaké mám možnosti v aktuálním stádiu.

Timeline:

13. 4. 2023 - úřad se dozvěděl o přestupku (překročení rychlosti o 17 km/h - nejvyšší povolená rychlost 50 km/h). Změřeno automatizovaně přes UNICAM.
12. 6. 2023 - Provozovatel vozidla (právnícká osoba) nahlásila řidiče fyzickou osobu (jednatele)
27. 6. 2023 - oznamení o zahájení řízení s danou fyzickou osobou (doručeno do datovky) a pozvání na ústní jednání 17. 7. 2023. Je možné zahájit řízení s osobou nejprve bez podání vysvětlení?
14. 7. 2023 - omluva z ústního jednání
20. 7. 2023 - nahlédnuto do spisu. Docela kvalitní fotky, pirát za volantem se mi podobá.
31. 7. 2023 - druhý termín ústního jednání

Předpokládám, že pokud odmítnu vypovídat či se nepřiznám, tak úřad překlopí do sprdele? Může se stát, že to bude chtít přišít mě na základě podobnosti s pirátem?

Co říkáte na strategii nahlášení Helmuta (na základě smlouvy o výpůjčce) a jeho následném přiznání ještě před vydáním rozhodnutí?

Případně budu rád za další poznatky.

Díky
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 25 Července 2023, 18:29:35 »

Kdy mělo k přestupku dojít?

Roční promlčecí doba přestupku provozovatele vozidla počala běžet dnem spáchání přestupku, ale byla pozastavena zahájením správního řízení s řidičem a bude pozastavena až do doby pravomocného ukončení tohoto řízení. Zde se nabízí zkusit Schrödingerovo odvolání řidiče proti usnesení o zastavení řízení (až bude vydáno a doručeno).

Správní řízení je možno zahájit i bez podání vysvětlení.

Jako řidič jste byl udán Vy? Pokud ano, bylo by vhodné na ÚJ poslat nějakého zmocněnce, aby úřední parazit nechtěl porovnávat obličej na fotografii s Vaším.

Pokud odmítnete vypovídat (nebo se nepřiznáte, případně odmítnete, že jste měl řídit), lze předpokládat, že s Vámi bude správní řízení zastaveno usnesením (lze se odvolat; i Schrödingerovým způsobem, viz výše) a následně bude zahájeno správní řízení s provozovatelem.

Řetězení řidičů nelze obecně doporučit (není to spolehlivá cesta), ale zkusit to klidně můžete. Občas to funguje.
IP zaznamenána

Paulie455

• Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 26 Července 2023, 14:30:54 »

Kdy mělo k přestupku dojít?

Roční promlčecí doba přestupku provozovatele vozidla počala běžet dnem spáchání přestupku, ale byla pozastavena zahájením správního řízení s řidičem a bude pozastavena až do doby pravomocného ukončení tohoto řízení. Zde se nabízí zkusit Schrödingerovo odvolání řidiče proti usnesení o zastavení řízení (až bude vydáno a doručeno).

Správní řízení je možno zahájit i bez podání vysvětlení.

Jako řidič jste byl udán Vy? Pokud ano, bylo by vhodné na ÚJ poslat nějakého zmocněnce, aby úřední parazit nechtěl porovnávat obličej na fotografii s Vaším.

Pokud odmítnete vypovídat (nebo se nepřiznáte, případně odmítnete, že jste měl řídit), lze předpokládat, že s Vámi bude správní řízení zastaveno usnesením (lze se odvolat; i Schrödingerovým způsobem, viz výše) a následně bude zahájeno správní řízení s provozovatelem.

Řetězení řidičů nelze obecně doporučit (není to spolehlivá cesta), ale zkusit to klidně můžete. Občas to funguje.

Díky za odpověď.

- K přestupku došlo 8. 4. 2023, úřad byl v tomto případě docela rychlý (malé město)

- studoval jsem to Schrodingerovo odvolání a jestli to chápu dobře, jde o to, že když úřad rozhodne ve věci řidiče (buď ho uzná vinným nebo to uzavře a bude to chtít poslat na provozovatele), řidič podá odvolání/odpor stylem random e-mail bez č. j.? Pokud se na to Orgán chytí a začne s tím pracovat, dá se poměrně slušně zdržet překlopení do sprdele u provozovatele, protože vlastně řeší s účastníkem odvolací řízení, které reálně neprobíhá, protože odvolání nebylo správně podáno?

- Ano, jako řidič-pirát jsem byl udán já. Udání šlo přes datovku právnické osoby, které jsem jednatel. Na ÚJ nemám v plánu dorazit osobně. Nicméně náhlednout do spisu jsem osobně přišel. Předpokládám, že úředník musí nějakým způsobem odargumentovat tu podobnost? Nestačí jen "přijde mi, že máte stejné vousy jako týpek na fotce"

- Tím Helmutem jsem to chtěl zahrát trochu do autu, aby nedošlo k připsání bodů a nemohli to hodit na provozovatele (když se rovnou i přizná). Předpokládám, že ale orgán bude argumentovat tím, že provozovatel nahlásil jiného řidiče, tak asi nevěděl, kdo to reálně řídil a tedy nesplnil svou povinnost.

Pokud se ukáže, že je to ztracený případ, rád bych alespoň úředníkovi za své peníze vymyslel nějakou hodně nezábavnou práci.
IP zaznamenána

Paulie455

• Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 10 Srpna 2023, 00:19:39 »

Dobrý den,

mám tady vývoj v této kauze. Dnes jsem přijal usnesení o zastavení řízení, počítám s tím, že po uplynutí lhůty pro odvolaní zkusí překlopit na Sprdel.
V příloze přikládám to lejstro. Pro pobavení doporučuji nastudovat, protože podle všeho se soudružka referentka v rámci třídního boje snažila zjistit u pozůstalých, jestli daný pirát opravdu navštívil pohřeb a byla tak jeho omluva relevantní ;D.

Pro přehlednost přikládám aktualizovanou tajmlajnu a prosím o vaše názory na další fázi boje.

8. 4. 2023 - došlo k pirátění
13. 4. 2023 - úřad se dozvěděl o přestupku (překročení rychlosti o 17 km/h - nejvyšší povolená rychlost 50 km/h). Změřeno automatizovaně přes UNICAM.
10. 5. 2023 - z mailu pirát odeslal úřadu zprávu, že nikoho naprášit nechce. Držitel domény je úplně jiná osoba
12. 6. 2023 - Provozovatel vozidla (právnícká osoba) nahlásila fyzickou osobu (jednatele) - ne jako řidiče, ale jako někoho kdo má vozidlo svěřeno.
27. 6. 2023 - oznamení o zahájení řízení s danou fyzickou osobou (doručeno do datovky) a pozvání na ústní jednání 17. 7. 2023.
14. 7. 2023 - omluva z ústního jednání - účast na pohřbu, uznáno.
20. 7. 2023 - nahlédnuto do spisu. Docela kvalitní fotky, pirát za volantem se mi podobá.
31. 7. 2023 10:00 - druhý termín ústního jednání
31. 7. 2023 9:15 - zasláno datovkou, že se nezúčastním. Podáno vyjádření, že jsem neřídil a naprášen Helmut. Jako důkaz navrhnut výslech Helmuta
31. 7. 2023 10:31 - Helmut se vlastnoručně dopisem přiznal a chce poslat platební informace. Navrhuje i možnost, že se k soudružce zastaví
31. 7. 2023 10:30 - 11:00 - Proběhlo jednání bez přítomnosti (nechápu proč to dali od 10:30, když to bylo původně naplánováno na 10:00)
10. 8. 2023 - doručeno usnesení o zastavení řízení. / EDIT: doručeno 9. 8.

Za mě, co bych udělal asi nejdřív:

• Zkusil bych zažádat o spis jménem právnické osoby, která je provozovatel, ale není momentálně účastníkem řízení. Na to by se dalo použít infZ, ne?
  • Stížnost na úředníka, co si to dovoluje obtěžovat slušné lidi když zrovna truchlí

Pointy pro další obranu:

• Rozporovat ten mail, ze kterého přišlo prvotní sdělení a na základě kterého se domnívají, že jde o obstrukční jednání. Vlastník domény je úplně někdo jiný
  • Rozporovat jejich telefonát příbuzným zesnulé (záleží, jak vypadá ten úřední záznam, co je ve spisu).
  • Vůbec se neobtěžovali kontaktovat helmuta i když jsem navrhoval jako důkaz jeho výslech
  • Helmut se sám od sebe přiznal. Doručeno před vydáním rozhodnutí
  • Nikdy jsem sebe neoznačil jako řidiče, i když to tam opakovaně píšou.
  • Píšou, že jsem nevyužil možnosti vyjádřit se k podkladům, přitom jsem jim to vyjádření poslal písemně.
  • Píšou, že je zde podobnost obviněného s fotkou řidiče, předpokládám, že to musí nějak doložit a soudružka těžko udělala během té 5minutové návštěvy kvůli spisu nějakou hloubkovou analýzu
  • V důkazech chybí dopis od Helmuta - aspoň teda v tom jejich výpisu

Ode dneška začíná běžet 15denní lhůta na podání odvolání. Budu rád za tipy.

Díky
« Poslední změna: 24 Srpna 2023, 16:17:12 od Paulie455 »
IP zaznamenána

Paulie455

• Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 14 Srpna 2023, 22:28:36 »

Nikdo se nemá moc k odpovědi, tak to day zkusím trochu pošťouchnout.

Dalo by se nějak využít toho, že úřednice historicky docela slyší na podání z e-mailu? Případně uvítám rád návrhy na způsoby, které by ji alespoň dostatečně zaměstnaly
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 24 Srpna 2023, 11:18:22 »

Určitě je vhodné podat odvolání proti usnesení o zastavení řízení. Pro začátek blanketní.
IP zaznamenána

Lafayette

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 24 Srpna 2023, 11:43:07 »

Jen ze zvědavosti, jakou míváte odezvu na odvolání proti rozhodnutí o zastavení řízení?
IP zaznamenána

Paulie455

• Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 24 Srpna 2023, 15:22:04 »

Určitě je vhodné podat odvolání proti usnesení o zastavení řízení. Pro začátek blanketní.

Díky, dříve jste tady zmiňoval Schrödingerovo odvolání - doporučujete to využít i stále? Jestli jsem pochopil správně, jedná se jen o způsob jak neplatit správní poplatek za vedení odvolacího řízení?
IP zaznamenána

mhepp

• Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 24 Srpna 2023, 15:22:57 »

Ale odvolání je již v ceně!
IP zaznamenána

Paulie455

• Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 24 Srpna 2023, 16:01:11 »

Tak jenom pro update, udělal jsem menší chybu ve lhůtách a odvolání proti usnesení je potřeba podat do konce dnešního dne
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 25 Srpna 2023, 15:18:23 »

Lafayette> SO2 téměř pokaždé odvolání zamítne. Ale i tak je to dobré dělat, když nic, zdržuje to, přidává to úřednímu parazitovi práci a zvyšuje šanci, že udělá nějakou zásadní chybu. Také lze rozhodnutí SO2 napadnout přezkumem, kombinovat to s nečinností a podobně.

Paulie455> Ano. Přesně v tomto případě se Schrödingerovo odvolání jeví jako optimální postup. Úřední parazit si myslí, že stále probíhá správní řízení s řidičem, ale přitom už ne a promlčecí doba provozovatele "tajně" běží.

mhepp> Tahle větev je zdarma tak jako tak, řidiči se přestupek prokázat nepodaří.

Paulie455> Bylo odvolání podáno včas?
IP zaznamenána

Paulie455

• Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 25 Srpna 2023, 16:50:25 »

Lafayette> SO2 téměř pokaždé odvolání zamítne. Ale i tak je to dobré dělat, když nic, zdržuje to, přidává to úřednímu parazitovi práci a zvyšuje šanci, že udělá nějakou zásadní chybu. Také lze rozhodnutí SO2 napadnout přezkumem, kombinovat to s nečinností a podobně.

Paulie455> Ano. Přesně v tomto případě se Schrödingerovo odvolání jeví jako optimální postup. Úřední parazit si myslí, že stále probíhá správní řízení s řidičem, ale přitom už ne a promlčecí doba provozovatele "tajně" běží.

mhepp> Tahle větev je zdarma tak jako tak, řidiči se přestupek prokázat nepodaří.

Paulie455> Bylo odvolání podáno včas?

Ano, blanketní odvolání včera odesláno. Nakonec z důvodu nedostatku času jsem nešel Schrödingerovou cestou. Třeba ale v řádném odvolání úředník naseká další chyby.

Aktuálně řeším, zda podat žádost o kopii spisu dle InfZ jako provozovatel vozidla (právnická osoba), která není aktuálně účastníkem řízení, ale má právní zájem na tom, jak řízení dopadne. Dalo by se využít, když mě pošlou někam?

Dále má smysl se snažit podávat stížnost na horlivou soudružku (případně podjatost?), která telefonáty otravuje pozůstalé ohledně návštěvnosti jejich sešlosti?
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 25 Srpna 2023, 17:32:45 »

Je potřeba instruovat pozůstalé, aby ji vykázali do patřičných mezí, například s tím, že hrnce ani zlevněné volání opravdu nechtějí.
Pokud by se něco mělo podávat, tak spíš někdo z pozůstalých.
IP zaznamenána
Stran: [1] 2 3 ... 5