Dobrý den,
mám tady vývoj v této kauze. Dnes jsem přijal usnesení o zastavení řízení, počítám s tím, že po uplynutí lhůty pro odvolaní zkusí překlopit na Sprdel.
V příloze přikládám to lejstro. Pro pobavení doporučuji nastudovat, protože podle všeho se soudružka referentka v rámci třídního boje snažila zjistit u pozůstalých, jestli daný pirát opravdu navštívil pohřeb a byla tak jeho omluva relevantní

.
Pro přehlednost přikládám aktualizovanou tajmlajnu a prosím o vaše názory na další fázi boje.
8. 4. 2023 - došlo k pirátění
13. 4. 2023 - úřad se dozvěděl o přestupku (překročení rychlosti o 17 km/h - nejvyšší povolená rychlost 50 km/h). Změřeno automatizovaně přes UNICAM.
10. 5. 2023 - z mailu pirát odeslal úřadu zprávu, že nikoho naprášit nechce. Držitel domény je úplně jiná osoba
12. 6. 2023 - Provozovatel vozidla (právnícká osoba) nahlásila fyzickou osobu (jednatele) - ne jako řidiče, ale jako někoho kdo má vozidlo svěřeno.
27. 6. 2023 - oznamení o zahájení řízení s danou fyzickou osobou (doručeno do datovky) a pozvání na ústní jednání 17. 7. 2023.
14. 7. 2023 - omluva z ústního jednání - účast na pohřbu, uznáno.
20. 7. 2023 - nahlédnuto do spisu. Docela kvalitní fotky, pirát za volantem se mi podobá.
31. 7. 2023 10:00 - druhý termín ústního jednání
31. 7. 2023 9:15 - zasláno datovkou, že se nezúčastním. Podáno vyjádření, že jsem neřídil a naprášen Helmut. Jako důkaz navrhnut výslech Helmuta
31. 7. 2023 10:31 - Helmut se vlastnoručně dopisem přiznal a chce poslat platební informace. Navrhuje i možnost, že se k soudružce zastaví
31. 7. 2023 10:30 - 11:00 - Proběhlo jednání bez přítomnosti (nechápu proč to dali od 10:30, když to bylo původně naplánováno na 10:00)
10. 8. 2023 - doručeno usnesení o zastavení řízení. / EDIT: doručeno 9. 8.
Za mě, co bych udělal asi nejdřív:
- Zkusil bych zažádat o spis jménem právnické osoby, která je provozovatel, ale není momentálně účastníkem řízení. Na to by se dalo použít infZ, ne?
- Stížnost na úředníka, co si to dovoluje obtěžovat slušné lidi když zrovna truchlí
Pointy pro další obranu:
- Rozporovat ten mail, ze kterého přišlo prvotní sdělení a na základě kterého se domnívají, že jde o obstrukční jednání. Vlastník domény je úplně někdo jiný
- Rozporovat jejich telefonát příbuzným zesnulé (záleží, jak vypadá ten úřední záznam, co je ve spisu).
- Vůbec se neobtěžovali kontaktovat helmuta i když jsem navrhoval jako důkaz jeho výslech
- Helmut se sám od sebe přiznal. Doručeno před vydáním rozhodnutí
- Nikdy jsem sebe neoznačil jako řidiče, i když to tam opakovaně píšou.
- Píšou, že jsem nevyužil možnosti vyjádřit se k podkladům, přitom jsem jim to vyjádření poslal písemně.
- Píšou, že je zde podobnost obviněného s fotkou řidiče, předpokládám, že to musí nějak doložit a soudružka těžko udělala během té 5minutové návštěvy kvůli spisu nějakou hloubkovou analýzu
- V důkazech chybí dopis od Helmuta - aspoň teda v tom jejich výpisu
Ode dneška začíná běžet 15denní lhůta na podání odvolání. Budu rád za tipy.
Díky