30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Stran: 1 ... 10 11 [12]

Autor Téma: Dvě prasátka  (Přečteno 54076 krát)

cocomoon

• Zobrazit profil
Re:Dvě prasátka
« Odpověď #165 kdy: 03 Září 2024, 13:02:36 »

Super.
IP zaznamenána

Tačůd

• Zobrazit profil
« Odpověď #166 kdy: 03 Září 2024, 22:11:22 »

Děkuju.
Jak říkali ostatní, judikáty jsou v tomto případě zcela na mojí straně,
takže se vítězství dalo čekat. Ale stejně to moc potěší, že to dopadlo.
Mohl jsem třeba pohořet na nějakém formálním nedostatku.
IP zaznamenána

Behemot

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
    • HW World
« Odpověď #167 kdy: 06 Září 2024, 21:14:33 »

kul, no a vo vrácení pokuty teď požádat přímo u oruadu, tuším se tomu říká daňovej přeplatek či tak nějak
IP zaznamenána
STICKERS-CZ - nekonformní samolepky a placky

Tačůd

• Zobrazit profil
« Odpověď #168 kdy: 05 Listopadu 2024, 23:26:34 »

Milí přátelé (smím-li vám tak říkat, když se známe jenom virtuálně?)

Pan inženýr Peták z krajskýho úřadu si nedá pokoj.  Soud jim vrátil Rozhodnutí, protože mne nevyzvali k doplnění blanketního odvolání.

A oni vydali nový Rozhodnutí, kde se ale úplně a zcela vysr*li na kterejkoliv z těch mnoha pádnejch a přiléhavejch judikátů, co jsem v Odvolání uváděl, prostě se jima vůbec nezabejvali, a jenom v rozhodnutí napsali, že prasata utekla, takže z toho automaticky vyplývá, že jsem je nezabezpečil, takže jsem vinen z přestupku.

Budu rád za vaše názory a nápady, zdá se ale, že jsem tak naštvanej jejich bohorovností a leností a zjevným přehlížením všech těch judikátů ("prostě mu to odvolání zase zamítneme a ať se snaží, čas případnou žalobou bude ztrácet on"), že správní žalobu prostě podám. A nějak mi přijde, že v ní můžu skoro okopírovat to svoje Odvolání, protože se s ním právě vůbec nevypořádali.

Ano, bude mne to stát pár hodin času a budu riskovat, že moji žalobu soud zamítne a já budu pořádně frustrovanej,  ale jsem fakt naštvanej a nemyslím si, že by tohleto mělo úředníkům procházet.

V příloze je tedy moje Odvolání (už jsem ho tu asi publikoval, ale ať ho nemusíte hledat... jeho první část je taková slátanina, ale v druhý části uvádím myslím docela pádný judikáty) a navazující ROzhodnutí SO2 (který se na ty judikáty zvysoka vykašlalo).

Já jsem naštvanej!
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #169 kdy: 06 Listopadu 2024, 00:18:15 »

Kromě nevypořádání se s námitkami tam nejspíš bude i nepřeykoumatelnost.
IP zaznamenána

Tačůd

• Zobrazit profil
« Odpověď #170 kdy: 06 Listopadu 2024, 10:12:00 »

A v čem mám napsat, že ta nepřezkoumatelnost spočívá?
IP zaznamenána

Tačůd

• Zobrazit profil
« Odpověď #171 kdy: 06 Listopadu 2024, 12:56:54 »

A můžu požadovat jenom to, aby se zrušilo rozhodnutí a řízení pokračovalo, nebo lze i požadovat něco konkrétního? Nebo žádat třeba pokračování A zastavení řízení, nebo aby SO moje odvolání honoroval (nevím, jak se zde popíše "opak zamítnutí")?
A můžu namítat jenom to, že se SO2 nevypořádal s odvolacími důvody a že by měl tedy SO2 rozhodnout potřetí, nebo mohu rovnou argumentovat těmi judikáty a požadovat, aby meritorně rozhodl soud? To asi ne, co?
IP zaznamenána

Tačůd

• Zobrazit profil
« Odpověď #172 kdy: 06 Listopadu 2024, 13:14:07 »

Ještě tedy: s.ř.s jsem četl, ptám se jen na to, čemu úplně nerozumím...

§ 76 (soudní řád správní)
(1) Soud zruší napadené rozhodnutí pro vady řízení bez jednání rozsudkem
a) pro nepřezkoumatelnost spočívající v nesrozumitelnosti nebo nedostatku důvodů rozhodnutí,
b) proto, že skutkový stav, který vzal správní orgán za základ napadeného rozhodnutí, je v rozporu se spisy nebo v nich nemá oporu anebo vyžaduje rozsáhlé nebo zásadní doplnění,
c) pro podstatné porušení ustanovení o řízení před správním orgánem, mohlo-li mít za následek nezákonné rozhodnutí o věci samé.
(2) Zjistí-li soud, že rozhodnutí trpí takovými vadami, které vyvolávají jeho nicotnost, vysloví rozsudkem tuto nicotnost i bez návrhu.

§ 78
Rozsudek
(1) Je-li žaloba důvodná, soud zruší napadené rozhodnutí pro nezákonnost nebo pro vady řízení. Pro nezákonnost zruší soud napadené rozhodnutí i tehdy, zjistí-li, že správní orgán překročil zákonem stanovené meze správního uvážení nebo jej zneužil.
(3) Zrušuje-li soud rozhodnutí, podle okolností může zrušit i rozhodnutí správního orgánu nižšího stupně, které mu předcházelo.
(4) Zruší-li soud rozhodnutí, vysloví současně, že věc se vrací k dalšímu řízení žalovanému.
(5) Právním názorem, který vyslovil soud ve zrušujícím rozsudku nebo rozsudku vyslovujícím nicotnost, je v dalším řízení správní orgán vázán.

IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #173 kdy: 06 Listopadu 2024, 15:04:01 »

Nezkoumal jsem to podrobně, ale - laicky řečeno - pokud nedokážete z výplodu úřadu spolehlivě určit, jak došel k tomu, k čemu došel, a případně ani někdo jiný, tak právě to je ta nepřezkoumatelnost.
IP zaznamenána

Tačůd

• Zobrazit profil
« Odpověď #174 kdy: 02 Ledna 2025, 15:11:03 »

Tak, to je teda frustrace. Já si z nějakýho hloupýho důvodu myslel, že mám na podání žaloby 3 měsíce od doručení rozhodnutí. A ony to jsou měsíce dva. A doručeno bylo fikcí 24.10., takže jsem na to měl čas jen do vánoc. Žalobu jsem měl dávno připravenou, stačilo jen podat...

Teď jsem pěkně naštvanej. Ty tři tisíce, co jsem prohrál, to oželím, ale to, že jsem nechal vyhrát takový úřední prase, že jsem jim nechal projít tak trapný odůvodnění zamítnutí odvolání, tak to si fakt vyčítám! Asi budu celej den chodit a nadávat.

Každopádně všem děkuju za účast...
IP zaznamenána
Stran: 1 ... 10 11 [12]