Milí přátelé (smím-li vám tak říkat, když se známe jenom virtuálně?)
Pan inženýr Peták z krajskýho úřadu si nedá pokoj. Soud jim vrátil Rozhodnutí, protože mne nevyzvali k doplnění blanketního odvolání.
A oni vydali nový Rozhodnutí, kde se ale úplně a zcela vysr*li na kterejkoliv z těch mnoha pádnejch a přiléhavejch judikátů, co jsem v Odvolání uváděl, prostě se jima vůbec nezabejvali, a jenom v rozhodnutí napsali, že prasata utekla, takže z toho automaticky vyplývá, že jsem je nezabezpečil, takže jsem vinen z přestupku.
Budu rád za vaše názory a nápady, zdá se ale, že jsem tak naštvanej jejich bohorovností a leností a zjevným přehlížením všech těch judikátů ("prostě mu to odvolání zase zamítneme a ať se snaží, čas případnou žalobou bude ztrácet on"), že správní žalobu prostě podám. A nějak mi přijde, že v ní můžu skoro okopírovat to svoje Odvolání, protože se s ním právě vůbec nevypořádali.
Ano, bude mne to stát pár hodin času a budu riskovat, že moji žalobu soud zamítne a já budu pořádně frustrovanej, ale jsem fakt naštvanej a nemyslím si, že by tohleto mělo úředníkům procházet.
V příloze je tedy moje Odvolání (už jsem ho tu asi publikoval, ale ať ho nemusíte hledat... jeho první část je taková slátanina, ale v druhý části uvádím myslím docela pádný judikáty) a navazující ROzhodnutí SO2 (který se na ty judikáty zvysoka vykašlalo).
Já jsem naštvanej!