ahoj, dávám to sem, protože zveřejnění bližšch informací by mi mohlo oznemožnit obhajobu, o co se jdná, mám velký problém:
Řidič rizikově předjel či předjížděl na nepřehledném úseku a obecně jel celkem rychle, když jsem dorazil do cílové obce (po 30-ti km) čekali tam na mě státní policajti a zastavili mě, s tim, že dostali po telefonu udání od předjetejch řidičů "...kdyby jeden, ale ono jich volalo asi 10 za tu cestu..." řekl policajt, po chvíli u místa zastavil řidič náklaďáku, který vypověděl (nevím co, nebyl jsem u toho) video zřejmě nemá, nevím to jistě, zdali jiný z dotčených řidičů nějaké video pošle a co na něm bude, to nevím. Absolvoval jsem test na drogy a alkohol, obojí negativní. Sepsali si papír kde stálo něco jako že řidič odmítá jakékoliv provinění a že mají výpověď od jiného řidiče o riskantním pedjíždění, ten papír jsem nepodepal. Nyní mě čeká správní řízení o nedovoleném předjíždění, co mi doporučujete ?
Měl jsem v plánu říct, že někde v obci 5km než mě zatavili došlo k záměně řidiče, neboť důkaz o tom, že jsem přímo já udělal tyhle přestupky není, kdyby bylo video, já na něm vidět snad nebudu...
Děkuji.