30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: [?] nedovolené předjíždění  (Přečteno 1007 krát)

Lafayette

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Re:nedovolené předjíždění
« Odpověď #30 kdy: 08 Srpna 2023, 17:16:51 »

příkaz od SO1 -> odpor -> ústní jednání u SO2 -> vyjádření se k podkladům -> rozhodnutí SO2 -> blanketní odvolání  -> doplnění odvolání  -> rozhodnutí SO2  ->  LOST/WIN

To vůbec ne.
příkaz od SO1 -> odpor -> pokračuje řízení u SO1, může být ústní jednání, ale nemusí -> vyjádření se k podkladům -> rozhodnutí SO1 -> blanketní odvolání  -> doplnění odvolání  -> rozhodnutí SO2  ->  LOST/WIN

Nicméně doba, po kterou "to řešej" s řidičem, se nepočítá do doby "řešení" s provozovatelem.
IP zaznamenána

rezonator

• Zobrazit profil
« Odpověď #31 kdy: 08 Srpna 2023, 20:54:37 »

takže ta úprava zákona ohledně zániku odpovědnosti se mě tady netýká.
No a když si až skoro do posledná fáze dopisuju furt se stejnou ženskou (nebo to tam má na starosti víc lidí ?) v čem je rozdíl, když se k podkladům vyjádřim po/při prvním ÚJ a nebo až po odporu ?
Děkuji.

Ad1: nebo jsou SO1 a ženská se kterousi teď píšu dvě různé osoby ?
« Poslední změna: 09 Srpna 2023, 20:52:04 od rezonator »
IP zaznamenána

rezonator

• Zobrazit profil
« Odpověď #32 kdy: 10 Srpna 2023, 18:35:18 »

Nakonec jsem zvolil druhou variantu jak psal Lafayette, napsal jsem, že se mi ten termín nehodí a ať stanoví jiný v souladu se zákonem, to si myslim, že je velmi pěkně řečeno. První varianta a sice nechat to hnít mi přišla dost riziková v mém případě, při odvolání by mi mohli říct, že vyjádřit se k podkladům jsem měl při tom prvním termínu, na kterej jsem se omluvil dost nedostatečně. Tak teď jen doufat...
IP zaznamenána

rezonator

• Zobrazit profil
« Odpověď #33 kdy: 12 Září 2023, 10:01:02 »

Ahoj, dorazil další dopis, později to naskenuju protože to je neuvěřitelnej haluz, kterej nechápu jak moh vyplodit střízlivej člověk s IQ aspoň 90, čim víc to čtu, tim další a další nesmysly tam nacházim.
V krátkosti:

- na první stránce je napsáno Franta Novák, 1973 bytem Zadní Zmrdovice (já se jmenuju taky Franta Novák, ale narodil jsem se daleko pozdějš a bydlím uplně jinde) dále jen "obviněný" je vinen...
  a pod tím přestupky které se mi dají dokázat a sice nepředložení zelené karty od vozidla (špatně napsaná SPZ !!!) 1500,- pokuta + 1000,- za náklady na řízení
- dále je tam napsáno že řízení proti Frantovi Novákovi (tentokrát už je tam správně datum narození i bydliště) bylo řízení o nedovolenym předjíždění zastaveno, protože "...nebylo obviněnému prokázáno..."
- jediný důkaz který mají je oznámení o přestupku ve kterym je napsaná výpověď řidiče kamionu, kamerový záznam nebyl pořízen

Co to jako je ? Co teda mam dělat, dopis je adresován mě, ale vinen je nějakej uplně jinej Franta Novák... no důležitý je, že proti tomu správnýmu Frantovi bylo řízení zastaveno a ze zbylých přestupků je vinen jinej Franta, kterej ty přestupk navíc spáchal s jinym vozidlem, navíc když jsem si tak zkusil najít co znamenaj ty paragrafy tam napsaný, tak se mi to taky nějak nezdá. Dál nikomu nebylo divný, že v některý části textu je SPZtka s osmičkou na konci a po pár slovech dál s pětkou na konci...
Další věc, vyjadřujou se k tomu druhýmu termínu ústního jednání, že ...ač byl byl obviněný řádně a včas předvolán...  když jsme si tu řekli, že mě nepředvolali včas. Fakt 4 stránky uplnejch hoven...
« Poslední změna: 12 Září 2023, 10:15:00 od rezonator »
IP zaznamenána

Lafayette

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #34 kdy: 12 Září 2023, 10:30:22 »

Čekal jste něco jiného? Jestli ano, tak aspoň vidíte standard.
IP zaznamenána

iWarp

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #35 kdy: 12 Září 2023, 11:23:57 »

Působíte rozladeně, přitom byste měl být nadšen, že to zvrtali a uznali vinným někoho jiného. Z vašeho popisu to vypadá, že mají ty chyby ve výroku (tj. před částí nazvanou odůvodnění). Teď se teda asi můžete z nějaké opatrnosti odvolat, čímž je na to ovšem upozorníte a dáte jim příležitost to opravit. A nebo, to bych udělal já, můžete počkat, co si s tím počnou sami.  :)
IP zaznamenána
Jen klid, jen klid. Včera jsem se v baru díval na Matlocka. Sice nešel zvuk, ale myslím, že vím jak na to.

rezonator

• Zobrazit profil
« Odpověď #36 kdy: 12 Září 2023, 11:30:58 »

No rozladěnej docela jsem i když je to v podstatě WIN, no odvolat se podle mě nemá význam, to bych musel mít touhu se s nima hádat a dokazovat jim jejich chyby, což nemám. Když to zaplatim, tak bude všemu konec, oni si svojí chybu neuvědomí a budou ty chyby dělat dál, což je pozitivní (na druhou stranu o tom jestli by se z toho poučili panují silné pochybnosti), ale těch 2500,- umim použít daleko efektivnějš... Nechat to hnít mě taky napadlo, ale tam je přece riziko, že mě jednoho dne zastavěj a zabaví mi RZ za nezaplacenou pokutu ne ?
IP zaznamenána

rezonator

• Zobrazit profil
« Odpověď #37 kdy: 12 Září 2023, 19:55:27 »

Trocha čtení na dobrou noc, povšimněte si prosím dvou různých Frantů Nováků jeden ročník 73 a druhý 93 a dále rozdílných koncových čísel u r.z.

jaktože nefungují odkazy ?
« Poslední změna: 02 Října 2023, 16:34:26 od rezonator »
IP zaznamenána

Kokrhel123

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #38 kdy: 12 Září 2023, 20:15:05 »

Vzhledem k tomu, že i vadné Rozhodnutí má právní účinnost, je naprosto nezbytné se odvolat. Odvolání podejte dle Poučení 15 den od doručení, a ideálně blanketní. Pak vyčkejte na lhůtu, kterou úřad je povinen určit ve výzvě k doplnění odvolání. Písemnosti vyzvedávejte poslední den fikce doručení. Tím získáte jednak odkladný účinek, takže žádné zabavování značek, jednak budete mít čas na sepisování odvolacích důvodů.
Byla by škoda to vzdávat, ale je to váš boj a vaše volba, samozřejmě.
« Poslední změna: 13 Září 2023, 17:27:49 od Kokrhel123 »
IP zaznamenána

rezonator

• Zobrazit profil
« Odpověď #39 kdy: 12 Září 2023, 20:25:06 »

a kdy tohle nabyde právní moci ? nemá náhodou ještě přijít příkaz tomu člověku, kterej byl uznán viným ? To odvolání teda podám. Já tu pokutu považuju za WIN takže bych jí klidně i zaplatil, ale když ani neni na moje jméno, tak to bych musel bejt fakt blbej... Taky by mě zajímalo co ten druhej nebohej Franta, co mu přijde... Neporušila náhodou autorka týhle kupy hoven to GDPR když mi napsala osobní údaje jiný osoby ?
« Poslední změna: 12 Září 2023, 20:29:51 od rezonator »
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #40 kdy: 12 Září 2023, 20:39:00 »

Kokrhel123> Já bych naopak zachoval radiový klid. Rezonatorovi naprosto vyhovuje, že uložili pokutu někomu jinému, proč by se měl odvolávat?
IP zaznamenána

rezonator

• Zobrazit profil
« Odpověď #41 kdy: 12 Září 2023, 20:55:41 »

já jsem ve vedení správního řízení naprostý laik a nevím jak funguje ten jejich IT systém či skrypt, který za ně generuje ty A4-ky, ale tuším, že i když je tam napsaná jiná osoba, tak ten dluh bude na mě a ty ppolicajty, který mě pak po cestě do práce zastavěj a seberou mi RZ nebude zajímat, že v tom papíře byla chyba
Ad1: teoreticky je tu ještě ve hře varianta zaplatit to o den pozdějš
Ad2: vlastně ne, kdyby se platba vrátila tak jsem těžce v hajzlu a na opravné prostředky už bude v tej době pozdě
« Poslední změna: 12 Září 2023, 21:12:23 od rezonator »
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #42 kdy: 12 Září 2023, 21:22:15 »

Ad1,2: To je úplný nesmysl, to si patrně pletete pokutu s určenou částkou.
IP zaznamenána

medved

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #43 kdy: 13 Září 2023, 07:33:43 »

rezonator> Ono to s tim sbiranim znacek zase neni tak zhave. Nez Vam je fizlove (celnici, unterfizlove) odmontuji, daji vam sanci dluh (byt domnely) zaplatit na miste. Coz skyta prilezitost k pozdejsi zabave - penize dostanete zpet, nejaka nahrada pripadne prokazane skody by take jiste byla mozna.

Nevim, jak to je v tomto pripade s promlcenim - asi dotaz na nekoho znalejsiho - zda i toto castecne vadne rozhodnuti restartuje lhutu.
IP zaznamenána

Kokrhel123

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #44 kdy: 13 Září 2023, 17:30:39 »

Kokrhel123> Já bych naopak zachoval radiový klid. Rezonatorovi naprosto vyhovuje, že uložili pokutu někomu jinému, proč by se měl odvolávat?

I to je varianta. Jen ji vnímám jako více rizikovou. Právě kvůli presumpci správnosti úředního úkonu. Aby se na tom netočil SO2 a soud, že to byla jen chyba psaní a doručováno bylo správnému člověku.
IP zaznamenána