30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: [?] nedovolené předjíždění  (Přečteno 1009 krát)

rezonator

• Zobrazit profil
Re:nedovolené předjíždění
« Odpověď #15 kdy: 17 Července 2023, 08:49:29 »

Zdravím, zatím jsem to vymyslel tak, že zítra odešlu dopis kde se omluvím, že k ústnímu jednání nemůžu přijít, protože musím jet na servis k zákazníkovi, který může na základě plánu ve výrobě stroj odstavit pouze v ten den a dále požádám o další termín. Snad za tohle nedostanu pořádkovou pokutu i přes to, že to není omluva dle jejich představ...

A nebo bude lepší jak už tu bylo někde psáno "nezúčastním se jednání, ale žádám kopii spisu a termín pro vyjádření k podkladům"  ?
Děkuji.
IP zaznamenána

Lafayette

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 17 Července 2023, 10:17:24 »

Tuhle omluvu vám nemusejí uznat. Ale na druhou stranu, pokud je to první váš případ u tohoto úřadu a první omluva, tak je možné, že to uznají.
IP zaznamenána

rezonator

• Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 17 Července 2023, 10:56:50 »

A co hrozí když to neuznaj ? Jestli pořádková pokuta 5000,- tak z toho mě asi mrazí míň než z toho setkání...

Ad1: jak by to asi vzali, kdybych to napsal jako lidovej dělňas, něco jako: "promiňte , musím do Jihlavi na servis temperáku" takovýmu neškodnýmu idiotovi přece snad nedaj pořádkovou pokutu...
« Poslední změna: 17 Července 2023, 13:16:40 od rezonator »
IP zaznamenána

Lafayette

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 17 Července 2023, 13:20:56 »

O pokutu vůbec nejde. Jde o to, jestli dají nový termín na ústní jednání, nebo jestli ho nechají proběhnout bez vaší přítomnosti.
IP zaznamenána

rezonator

• Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 17 Července 2023, 13:46:48 »

Aha a v čem mi to může uškodit krom toho, že přijdu o ten nataženej čas ?

Ad1: Ztratím možnost vyjádřit se k podkladům, ale to já přece stejně v plánu nemám ne ? A pro spis si snad můžu dojít kdykoliv ne ?
« Poslední změna: 17 Července 2023, 18:49:19 od rezonator »
IP zaznamenána

rezonator

• Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 07 Srpna 2023, 19:42:56 »

Ahoj, další posun, dorazilo další předvolání k ústnímu jednání, což znamená, že mojí omluvě bylo vyhověno, což je pozitivní. Co je ale ještě lepší, (snad počítám správně) je že bylo další ÚJ nařízeno na 11.8. při čemž jsem si dopis převzal na poště v poslední den lhůty dnes 7.8. myslím si správně, že to není s 5-ti denním předstihem a tudíž neplatné ? Jak by se toho dalo co nejefektivněji využít ? Děkuji.
IP zaznamenána

ladin

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 07 Srpna 2023, 19:58:25 »

Nasdilejte oznameni o ulozeni zasilky, at muzeme posoudit “posledni den lhuty”, mnohdy se doruceni fikci podstatne lisi od skladovani na poste…
IP zaznamenána

rezonator

• Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 07 Srpna 2023, 20:11:58 »

A sakra, to jsem si neofotil, ale bylo tam napsáno nejpozději do 7.8. jediné co tu mám je ta obálka:
Na její druhé straně je QR kód a datum 25.7. (datum podání ?)

IP zaznamenána

ladin

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 07 Srpna 2023, 21:13:53 »

Ale jo, to vypadá dobře, i kdyby k vyzvednutí bylo připraveno 27. července, tak doručeno je až dnes, tedy 5denní předstih tam není. Ještě si to můžete ověřit přes tracking zásilek České pošty, stačí k tomu číslo zásilky, to by na obálce mělo být.

https://www.postaonline.cz/trackandtrace
IP zaznamenána

rezonator

• Zobrazit profil
« Odpověď #24 kdy: 07 Srpna 2023, 21:17:00 »

takhle to tam je:
IP zaznamenána

Mike

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: 07 Srpna 2023, 22:53:47 »

kdyby počítali i dnešek, tak vpodstatě je
ale nevím, je-li to směroplatné...
IP zaznamenána

Lafayette

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #26 kdy: 08 Srpna 2023, 11:47:05 »

Pokud toho 27.7. to bylo na poště připraveno k vyzvednutí (tedy ten samý den, kdy doručovali zásilku a nezastihli adresáta - obvykle to bývá ten samý den, ne však vždy), tak doručeno fikcí je dne 7.8.2023.
Pokud jste 7.8. dostal pozvánku na ÚJ na den 11.8., tak to není s pětidenním předstihem.

Můžete pozvánku ignorovat, nechat proběhnout ÚJ, nechat je rozhodnout a pak v odvolání argumentovat tím, že jste nedostal pozvánku na ÚJ včas a nemohl jste se připravit a zúčastnit.

Pokud chcete, můžete jim tam rovnou napsat, že termín se vám nehodí a ať stanoví jiný, a to tak, abyste pozvánku dostal s dostatečným předstihem, tedy alespoň 5 pracovních dní předem.
IP zaznamenána

rezonator

• Zobrazit profil
« Odpověď #27 kdy: 08 Srpna 2023, 13:35:13 »

No, teď otázka, ta druhá varianta kdy si řeknu o další termín, kterej budu chtít aby byl podle zákona s 5-ti denním předstihem, tak ÚJ bude nařízeno podle mého hrubého výpočtu a odhadu na 4.9. (pokud si to ta kráva dobře spočte) na to se znova omluvim a je šance, že to natahnu o dalších třeba 15 pracovních dní.

Kdežto když použiju první variantu a budu to ignorovat tak je jistota že to rozhodnutí vydaj ? Pokud ano, tak mě tahle varianta okrade o 15, ne-li 30 dní mam pravdu ?
Děkuji.
IP zaznamenána

Lafayette

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #28 kdy: 08 Srpna 2023, 15:21:52 »

U té první varianty skoro jistě to rozhodnutí vydají. Nicméně odvolání by mělo být úspěšné. Už jsem na tom několik odvolání vyhrál. Jako důvod odvolání jsem dal jediný bod, a to právě nedodržení pětidenní doby. SO2 rozhodnutí zrušil a vrátil na SO1 k pokračování řízení.

Asi taky podle toho, kolik zbývá do prekluze.

Sám jsem už použil obě varianty, tu druhou spíš trochu modifikovanou, neříkám otevřeně, kde udělali chybu, ale píšu, že se mi termín nehodí a ať stanoví jiný, a to  v souladu se zákonem.
« Poslední změna: 08 Srpna 2023, 15:23:52 od Lafayette »
IP zaznamenána

rezonator

• Zobrazit profil
« Odpověď #29 kdy: 08 Srpna 2023, 15:48:16 »

no zatím to má SO1 a je to ve fázi zahájeného správního řízení, jinak další vývoj pokud se nemýlím je:

příkaz od SO1 -> odpor -> ústní jednání u SO2 -> vyjádření se k podkladům -> rozhodnutí SO2 -> blanketní odvolání  -> doplnění odvolání  -> rozhodnutí SO2  ->  LOST/WIN

a jestli to správně chápu, tak při aplikaci první varianty by se řetězec prodloužil o další tahanice o ÚJ -> příkaz od SO1 -> odpor -> ústní jednání u SO2 -> vyjádření se k podkladům

to by bylo uplně supr, jen se bojím, že při mém štěstí se na tom něco posere a jenom si tim zavařim

Kolik zbývá do prekluze, stalo se to 14.12.2022, reset doby promlčení podle mě neproběhl, protože to pořád řešej jen s řidičem, provozovatele vozidla do toho nikdo nikdy nezatah, takže prekluze podle mě bude 14.12.2023 je tak ?
« Poslední změna: 08 Srpna 2023, 16:06:39 od rezonator »
IP zaznamenána