na vracení zásilek zpět na národní výbor je potřeba si dát pozor. Úřad pro takové jednání musí mít důvod - obvykle třeba že v domě bydlí dva jedinci stejného jména a příjmení, případně tam bydlí protistrany nějakého sporu.
pokud taková situace u Vás, není, je potřeba napadnout jejich (ne)doručování při jednání a případně i u odvolání a třeba nakonec bude muset rozhodnout i správní soud, protože to přesně zákon nepopisuje. Jen naznačuje.
osobně jsem takový případ donesl až právníkovi pod nos, protože kasační stížnost už jsem nemohl já a vyhráli jsme. Ale tam SO1 doručoval velmi zajímavě - dopisy, které moc nechtěl, aby můj kamarád dostal nechával vracet na úřad a dopisy, které chtěl aby měl, nechával vhodit. Soud jim to omlátil o hlavu a kamarád nakonec vyhrál na celkovou prekluzi, protože Teplicím se pak už nechtělo začínat se mnou a ním znovu

. A kámoš nepřišel o papíry, protože jinak by měl 2 tříbodové přestupky za rok....
těhotenství i období po porodu s sebou jistě nese spoustu zdravotních úkladů, od ranních nevolností po bolest zad a všeho okolo a SO1, který by toto nebral v potaz by byl snad krajem umravněn. SO1 má pak takové nápady, že si obviněná měla zařídit zmocněnce.... ale to je právo, nikoli povinnost... ovšem SO1 veden touhou po penězích často dělá zbytečné chyby a to se nám vždy hodí... tak je nechte ty chyby dělat :-)