30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: [LOST] Nehoda se šalinou / přednost v jízdě Brno  (Přečteno 2126 krát)

hladik

• Zobrazit profil
Re:Nehoda se šalinou / přednost v jízdě Brno
« Odpověď #15 kdy: 11 Dubna 2022, 20:41:14 »

To je pravda, ale kvalitní alkohol tester jsem v ruce ještě neměl, já kdybych měl něco kupovat, tak ten policejní. Ten je ale pekelně drahý a vyhazovat několik desítek tisíc mi přijde jako pěkné plýtvání. Já mám v případě největší nouze (chlastacky někde na chatě) klasické foukací trubičky, neřeknou kolik máš, ale víš jestli jsi pozitivní nebo ne a to stačí a stojí to pár kaček.
IP zaznamenána

johncreek

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 11 Dubna 2022, 20:54:14 »

Ano, policejní Drager naposledy co jsem koukal stál asi 53 tisíc Kč. Vím ale o člověku, kterej má nějakej alkohol tester, prý stál něco přes 10 tisíc a prý je velmi kvalitní... Vím, že ho cca jednou ročně musí posílat tuším do Británie, kde ho kalibrují. Pokud je někdo latentní alkoholik, těch 10-15 tisíc by do toho vrazit měl, pokud chce být odpovědný. Ale je to každého byznys :D
IP zaznamenána
Všechny moje rady a tvrzení berte s rezervou. Jsem pouze nadšenec, nikoliv právník/advokát.

Panek

• Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 12 Dubna 2022, 06:38:46 »

Ve většině nemocnicí nepoužívají Dräger a pokud ano, tak určitě ne tu policejní variantu. A znám i přístroje, kde stačí promluvit a on jakékoli podezření na alkohol oznámí. Pak se ten samý přístroj dá přepnout z režimu detekce na režim měření, nasadit náustek, který slouží k regulaci a odměření objemu vzduchu a změřit přesnou hladinu. V některých případech potřebují zdravotníci zjistit, zda je dotyčný pod vlivem, ale dýchání přes náustek není možné a na odběr krve nejde čekat. Tak prostě přiloží dotyčnému pod nos přístroj se sundaným náustkem v režimu detekce a jakýkoliv výdech je přístrojem prověřen, protože čidla jsou snadno přístupná.
A fu to napsal moc krásně. Jen je třeba uvést, že znám Alfy, kterým když okolí začalo vytýkat jejich pití, tak ho začali skrývat. A flaška tvrdého se dá skrýt lépe, než soudek piva. A cesta k typu Gama 2 je urychlena. Třeba takové rodinné popíjení s manželkou. Oba vypijí 2-3 kousky, ale jeden z nich přejde časem na 3-5. Pak stačí, když si partner postěžuje, že už pije trochu víc a není to ono (např. v noci) a milá Alfa se vrátí k 2-3 kouskům před partnerem, ale tajně si před tím ještě cucne kořalky, aby dorovnal ty chybějící 2 kousky. Partner pak vidí, že pije stejný objem jako on a pijan se raduje, jak mu tu vychází. Ale což, výrobci disulfiramu (antabus) si mnou ruce. Výrobní náklady jsou cca 10-15 Kč a prodává se to za 800-900 Kč. Teď dokonce začali výzkum, že to budou podávat onkologickým pacientům a prý to je dobré i na covid-19. Prostě kšeft jak prase. Přitom je to takový dražší přípravek na čištění odpadů. Sice to v příbalovém letáku není napsané, ale když nemáte doma louh, tak můžete použít k vyčištění odpadu i antabus.

IP zaznamenána

blbec33

• Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 12 Dubna 2022, 10:08:25 »

Tady se to teda rozjelo :)

zkusim to jen tak sesumírovat, za prvé všem děkuju za vstupy, vážně.

K tomu elektrickýmu - ne, na to kašlu, nevyhodím tolik peněz za něco na co se ve výsledku nemůžu spolehnout - i ten policejní drager mi naměřil 0.7 a v krvi bylo 0.35. Kus dříve jsem to psal, nakoupil jsem balonky z lékárny za 30kč/ks a v zásadě nyní mám i potvrzeno, že ta růžová barva do značky 0.2 je skutečně do 0.2. Akorát asi teda ještě pro sichr počkám o něco dýl i když to bude jen malinko růžový. A budu si víc hlídat kolik toho večer předtím vypiju.. vono to je většinou taky tak, že děcka dáme rodičům a můžem si v klidu dát pár piv, pozvat známý atd (to byly oba dva případy, mimochodem).

Hele ruku na srdce nemyslím, že mám problém s chlastem, piju v zásadě jen pivo a sice desítku a přes týden průměrně ty 2-3 piva denně, o víkendu víc ale stejně že bych se opíjel, jednak to tou desítkou ani nejde a jednak o to nestojím, já mám prostě rád pivo, slivku si dám když chrchlu nebo jak jsem psal raz za čas když se staví někdo a chce panáka. Mám flašek plnej barák, mohl bych tajně chlastat jak dán. Vždyť by se mi ,vyplatilo' to popírat i tady:)

Jak jsem psal, vinu nepopírám, blbost to byla, auto je víceméně veterán (tím víc je mi líto, že jsem ho rozbil), s větráním a mlžením byl vždy problém, ten den jak říkám se k tomu přidalo to, že jsem byl na nervy z těch dvou. A jak říkal někdo v tom místě je vidět všude, takže jsem se podíval prostě blbě. Chyba, vím, nedělám ze sebe žádnou oběť. Ale nerad bych kvůli tomu byl bez řidičáku už jen proto, že by to bylo v zásadě kvůli strašnému prohřešku předtím -- sedum bodů za dopolední zbytkáč to je prostě šílenost. A jestli ze mě někdo má strach, no, to mě mrzí. Snažím se jezdit jak nejlíp můžu a jak nejlíp můžu se snažím, aby mi do toho nelezl chlast, v životě jsem nenasedl do auta kdybych věděl, že jsem pod nějakym vlivem. Naopak mě dost serou lidi kolem mě, kteří to ,neřeší'. Jak někdo říkal, jsem velmi rád, že to nestálo někoho zdraví. Beru to jako ,pozor pozor'.

S těma játrama si možná někam zajdu - před dvěma lety jsem prožil nějaké jaterní pohmoždění a přijde mi že od té doby je to horší. Ne vjemově (cítím se ráno stejně jak předtím ani hůř ani líp) ale od té doby jsem takhle dvakrát nadýchal..
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 12 Dubna 2022, 10:15:04 »

Já bych doporučil se od moralizování a různých definic alkoholismu přesunout spíše k věci.

Jelikož se blíží odečet bodů, je určitě vhodné podat včas odpor, aby příkaz nenabyl právní moci a odečet bodů tak nebyl sabotován. Je lepší mít 7 bodů než 11, navýšit sázku o pouhých 1000 Kč mi přijde jako jasná volba.

A pak bude potřeba bojovat, přeci se nevzdáte bez boje. Zaujala mne informace o nepředložení dokladů. Proběhla výzva k předložení dokladů? Jakými slovy? Existuje o tom nějaký audio/video záznam? Na téhle prkotině by to totiž možná šlo celé později vyhrát.
IP zaznamenána

fu

• hard core 30kmh.cz
  • Lidem bez naděje se lépe vládne.
    • Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 12 Dubna 2022, 10:29:17 »

S těma játrama si možná někam zajdu - před dvěma lety jsem prožil nějaké jaterní pohmoždění a přijde mi že od té doby je to horší. Ne vjemově (cítím se ráno stejně jak předtím ani hůř ani líp) ale od té doby jsem takhle dvakrát nadýchal..

Pokud Vam zjisti spatnou funkci jater o ktere jste nemohl vedet,  pak je to treba do budoucna hratelne.
Pokud jsem to rychle prosel, alkohol Vam neprokazali, takto nema smysl resit.

PS: S lecbou jater znamena jaterni dietu https://www.bezhladoveni.cz/jaterni-dieta/ , co vim zadne kouzelne pipule.
« Poslední změna: 12 Dubna 2022, 10:36:15 od fu »
IP zaznamenána
„Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ – Benjamin Franklin

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 12 Dubna 2022, 11:10:05 »

Na moralizování moc nejsem, ale tady mi to nedá, sorry. Předchozí sranda byla za zbytkáč. A zde vezete děti a (neprokazatelně) nadýcháte?

Proboha co to tady melete ! V normálních civilizovaných zemích je tolerováno 0,5 až 0,8 promile alkoholu což by bylo podle draggeru 0,7-1,0 . Tak tady z nikoho nedělejte zločince.
Člověk s 0,5 promile ješte zdaleka není nijak na silnici nebezpečný. A mimochodem slyšel jste něco o fiziologické hladině alkoholu v krvi ?
IP zaznamenána

blbec33

• Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 12 Dubna 2022, 11:23:49 »

Jelikož se blíží odečet bodů, je určitě vhodné podat včas odpor, aby příkaz nenabyl právní moci a odečet bodů tak nebyl sabotován. Je lepší mít 7 bodů než 11, navýšit sázku o pouhých 1000 Kč mi přijde jako jasná volba.

A pak bude potřeba bojovat, přeci se nevzdáte bez boje. Zaujala mne informace o nepředložení dokladů. Proběhla výzva k předložení dokladů? Jakými slovy? Existuje o tom nějaký audio/video záznam? Na téhle prkotině by to totiž možná šlo celé později vyhrát.

dle kalkulacky 8 dni os soboty 9.4 (fikce doruceni DS) je nedele 17., takze posilam tehdy; posilam prazdny odpor, jako vzdy. Jinak bojovat chci hlavne o body, nepocitam moc, ze by slo neco vyhrat; leda by se prokazala z videa saliny ktere jsem videl ze me fakt taky nevidel, ono ja kdybych slapl na plyn tak mi to v pohode vyslo a on kdyby brzdil tak taky.

Zaznam z mista bohuzel, tak tak jsem se zmohl na ,odmitam zpusob zjisteni hladiny alkoholu v krvi' a stejne me pak jaksi vmanevrovali do dechu, byl jsem uplne vyhozeny z koleji (litali tam zachrankari kteri chteli kontrolovat deti, takze rodna cisla atd, do toho jakysi chlap z DPMB ktery po me furt cosi chtel skrz pojisteni (nebyl jsem schopen najit zelenou kartu i kdyz pak jsem ji vecer nasel v penezence), vim jiste za pachove po me chteli ridicak ktery jsem nemel takze meli jen obcanku. Co mi bylo divne je to na co jste narazil uz v tom internetovem ,zaznamu' o nehode - policajti mi asi po hodine kdy jsem tam cekal az mi vrati obcanku dali nejake papiry ,a tady to mate pouceni o alkoholu, podepiste' .. ja rikam vzdyt alkohol byl negativni .. ,ne, byl pozitivni, tolerance je 0' .. eh? nezajem, ja nepil, nic nepodepisuju. Takze se mnou jakoby jednali jak s opilym. Papiry mi dali tak jako tak, prochazel jsem to je to nejake pouceni o nepiti, tak muzu vecer nafotit ale nemyslikm, ze to k necemu je.

Salina byla behem peti minut fuc. Hasici mi pomohli odtlacit toyotu na chodnik, jeste mi teda utrhli nalomenou tyc rizeni ale to se dalo cekat. odtud cca za 3 hodiny odtah, jeste odtahovka musela cekat se mnou na obcanku.
IP zaznamenána

ladin

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 12 Dubna 2022, 14:05:17 »

to pk202: Nedělám z nikoho zločince, jen jsem moralizoval. V civilizovaných zemích si dávám pivo k obědu s klidem, přestože vezu rodinu. Šlo mi ale o tu psychologickou stránku věci, mít záznam ve formě překročení (ano, u nás zcela nesmyslné) povolené hranice, když vezu děti, tak mám v rodině velký problém.

A ještě dvě poznámky k těm číslům, není půl promile jako půl promile. Jestli mám tuto hladinu po jednom obědovém pivu nebo jako zbytkáč po včerejší kalbě, tak to je sakra rozdíl v ovlivnění schopnosti řídit. V prvním případě budu OK, v druhém jsem unavený tak, že hrozí průser nehledě na hladinu alkoholu.

Před mnoha mnoha lety jsme ve škole dělali pokus s reakční dobou (chytání pravítka) u střízlivého člověka a po jedné dvanáctce, velmi jednoduchý pokus, doporučuji.
IP zaznamenána

Panek

• Zobrazit profil
« Odpověď #24 kdy: 12 Dubna 2022, 14:44:29 »

Já bych u odporu na poslední den lhůty nečekal. Ta lhůta (8 dnů) je tak krátká, že se na ní nedá moc získat, ale dá se hrozně moc ztratit.
IP zaznamenána

blbec33

• Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: 12 Dubna 2022, 17:25:49 »

Okej, poslu tedy odpor hned :)
IP zaznamenána

blbec33

• Zobrazit profil
« Odpověď #26 kdy: 13 Dubna 2022, 08:44:47 »

Odpor podán.
IP zaznamenána

Panek

• Zobrazit profil
« Odpověď #27 kdy: 13 Dubna 2022, 09:12:51 »

A nezapomeňte na radu mr. Číkuse. To se bude určitě hodit. Nezapomeňte také na to, že po dobu výkonu trestu nebo sankce zákazu činnosti, spočívajícího v zákazu řízení motorových vozidel, neběží doba pro odečítání bodů. Takže 12 měsíců počítejte od vrácení řidičáku.
Až budete na úřadě stavte se i pro výpis z karty řidiče a bodový výpis (to jsou dvě různé věci). A určitě podejte odpor.
« Poslední změna: 13 Dubna 2022, 09:24:18 od Panek »
IP zaznamenána

drinkANDdrive

• Zobrazit profil
« Odpověď #28 kdy: 14 Dubna 2022, 21:23:20 »

Ano, policejní Draeger naposledy co jsem koukal stál asi 53 tisíc Kč. Vím ale o člověku, kterej má nějakej alkohol tester, prý stál něco přes 10 tisíc a prý je velmi kvalitní... Vím, že ho cca jednou ročně musí posílat tuším do Británie, kde ho kalibrují. Pokud je někdo latentní alkoholik, těch 10-15 tisíc by do toho vrazit měl, pokud chce být odpovědný. Ale je to každého byznys :D
Známý si po několikátém chlastu za volantem (celkem s tím bojuje) před pár lety koupil levnější verzi aktuálního modelu Draegeru, v té době asi za 10 tis. Nemá tiskárnu, napojení na různé evidenční serepetičky, ale vnitřek je stejný. A má klid. Nicméně s tou kalibrací je to pravda a pokud to má poskytovat +/- relevantní data, tak je nezbytná. Dělá to i české zastoupení výrobce za pár stovek.
IP zaznamenána

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #29 kdy: 15 Dubna 2022, 12:39:40 »

Myslím, že pro orientaci stačí jakýkoliv tester dražší než 2000.
IP zaznamenána