Tato teorie je otestována v podstatě pokaždé, když podstupuji dechovou zkoušku za volantem.
Teď už vážně..
Ano bral jsem v potaz zdravého člověka, člověk co má narušené játra by neměl pít a už vůbec ne závodně. (nebo mít doma výčep)
Souhlasím, že na všech aspektech záleží, ale né tak moc jak si většina lidí představuje, ten rozdíl je dle mého názoru zanedbatelný. Když vezmeme situaci muž a žena každej 1 promile, tak se oba na nulu dostanou v podstatě stejně, rozdíl bude v řádu několik desítek minut, maximálně jedna hodina rozdíl. Proto né 2h ale 2,5h. To stejné platí i o "zbytkáči", ano platí pravidlo, že ze 3 promile na 2 se dostaneme rychleji než z 1 na 0, toto ovšem stále řeší ty 2,5 hodiny na pivo. Je to systém, který mi řekl otec. (celoživotní alkoholik-řidič), nikdy žádný problém při dechové zkoušce.
S partou jsme dokonce testovali zda platí, že člověk co dělá něco aktivně (např. Běh) spaluje rychleji. Platí to, ale rozdíl je opět zanedbatelný, při 1 v krvi cca 15 minut rozdíl. Testovali jsme na dědině u kamaráda, který má v rodině policii, takže když jeli "náhodou" okolo domu, využili jsme je.
Mám opravdu hodně zkušeností a proto vím že to funguje a funguje to všem. Já jsem navíc už natolik vytrénovaný a zkušený, že právě tím počítáním vím, kolik v sobě cca mám. +- 0,2 promile. Vyzkoušeno několikrát na festivalech, kde jsou často stánky s Dragerem a můžeš si zkusit jestli jsi střízlivý.
Ono když za nimi přijdeš a řekneš jim: Hmmm tipoval bych že mám tak max 1,6 promile
A nafuníš 1,52 , tak ty jejich pohledy jsou k nezaplacení. xDDD
Když bych vzal hodně extrémní příklad, Muž 150Kg, žena 45Kg oba 3 promile, tak ano rozdíl už může být v řádu páru hodin, ovšem stále platí, že pokud použijí pravidlo 2,5h, tak v daný čas budou oba na nule.
Pro představu 3 promile je cca 15 piv. (15 za předpokladu že bys je vypil na ex a je to hodně hrubý odhad, záleží jakých)
V takovém případě se jedná o 37,5 hodin "odpočinku" od začátku pití. A to ti garantuji že bude čistá nula.
Já bych si třeba v takovém případě lajznul sednout za volant už třeba za 28 hodin, respektive když bych chtěl mít fakt čisté svědomí, tak za třeba 32 hodin. Jak říkám, když chce člověk kombinovat chlast a volant, tak zodpovědně.
Edit:
V tom je právě (alespoň u mě) alkohol dobrý, protože když sedám za volant, tak vím že nejsem ovlivněn. Proto ho preferuji, protože např u hulení ti vážně neřeknu jestli budeš ready (myšleno v krvy nic) za 12 hodin nebo 30. To platí i u ostatních látek, proto je neberu a chlastám.