30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: [LOST] Nehoda se šalinou / přednost v jízdě Brno  (Přečteno 2127 krát)

blbec33

• Zobrazit profil
[LOST] Nehoda se šalinou / přednost v jízdě Brno
« kdy: 11 Dubna 2022, 10:07:18 »

Tak bohužel opět zdravím.

Po novém roce se mi povedlo přehlédnout šalinu; důvodem bylo zamlžený okýnko u spolujezdce (šalina zprava), nervy z děcek co se mi hádaly na zadních sedadlech, šalina objektivně vůbec nebrzdila - ten zvonek si pamatuju až když jsem ji měl v čtvrtce auta. Zranění žádný naštěstí ani u nás ani u cestujících (oba jsme jeli v zásadě krokem a spolujezdec, kterej normálně utírá okýnko nebyl). V sobotu 9.3 doručeno fikcí do D.S, přikládám rozhřešení. Jestli to chápu správně, za přestupek dostanu 4 body; mám dosud 7 bodů kvůlí jiné srandě a tedy řidičák by mi měl tak nějak zůstat, zatím. Pokuta 3.500 je v zásadě pochopitelná.

Zajímalo by mě, zda je možné se nějakým způsobem vyhnout bodům. Nechci popírat svou vinu, samozřejmě mě trochu ,sere' že šalinář nezvonil tak jako vždy půl kiláku dopředu. Stavím se během dneška na M.U. pro spis, jestli mají otvírací hodiny.

Díky moc za cokoli :)
« Poslední změna: 16 Září 2022, 09:29:13 od blbec33 »
IP zaznamenána

ladin

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Re:Nehoda se šalinou / přednost v jízdě Brno
« Odpověď #1 kdy: 11 Dubna 2022, 10:52:04 »

...mám dosud 7 bodů kvůlí jiné srandě...
Neuplynulo už od bodů v té jiné srandě rok (EDIT: doba trestu se nezapočítává, takže asi ne) a neměla by jich část být odečtena?
Na moralizování moc nejsem, ale tady mi to nedá, sorry. Předchozí sranda byla za zbytkáč. A zde vezete děti a (neprokazatelně) nadýcháte?
« Poslední změna: 11 Dubna 2022, 10:56:17 od ladin »
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 11 Dubna 2022, 11:05:35 »

Až budete na úřadě stavte se i pro výpis z karty řidiče a bodový výpis (to jsou dvě různé věci). A určitě podejte odpor.
IP zaznamenána

blbec33

• Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 11 Dubna 2022, 12:24:16 »

Na moralizování moc nejsem, ale tady mi to nedá, sorry. Předchozí sranda byla za zbytkáč. A zde vezete děti a (neprokazatelně) nadýcháte?

Já vám rozumím, asi to vypadá i blbě, ale fakt nechlastám za volantem. Bylo to ve 3 odpoledne potom, co jsem večer chlastal. Nevím, asi mám nějakej horší metabolizmus, těžko říct. Ještě jsem schválně jel až odpoledne, aby se mi nestalo to stejné co předtím. Mám i dýchací balonky z lékárny a nejedu, dokud to nějak moc zrůžoví - je tam hranice 0.2 takže čekám, až to klesne pohodlně pod ní, což se vlastně podařilo. Vliv na jakýkoli úsudek atd odmítám - i ten den, co jsem nakrvil 0.35% jsem se cítil úplně normálně. Tohle prostě byl kiks z mé strany - přesně si vzpomínám, jak jsem byl nasranej že jsou děcka rozhádaný a nechtělo se mi zastavovat kvůli očištění okýnka. Prostě jsem chtěl být doma a ve větším prostoru, kde se ty hlasy rozlíhají míň :) a dle mého názoru se to sešlo s tím, že šalinář nekoukal, páč jinak by určitě zvonil a nic by se nestalo.

Vono je to asi tím, že prostě chlastám dost často (každý den 3 piva a víc, mám doma výčep.. tvrdej moc ne, jen slivovici je-li nějaká oslava atd). Možná pak má člověk nějakou hladinu v zásadě furt. Nevím. Ale po ránu nechlastám nikdy, jestli jsem si dal za poslední rok jednou pivo před polednem tak je to moc. Některý dny schválně nechlastám vůbec (třeba dva tři dny po sobě) abych se přesvědčil že mi to neleze ,na mozek' ..
IP zaznamenána

gumidos

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 11 Dubna 2022, 12:48:15 »

V květnu loňského roku jste psal, že už zase řídíte - a tedy skončil tehdejší zákaz řízení. Za ten 7 bodový chlast nemáte šanci na školení bezpečné jízdy  a umazání bodů. Takže cesty máte 2.
1 cesta: nepodáte odpor a budete mít 11 bodů. Jakýkoliv bodovaný přestupek v násl. 12 měsících znamená červenou kartu na 12 měsíců. Jsou to i banální přestupky typu - nezapnuté pásy, nezastavení před přechodem, překročení jízdy o 6 km/h v obci, telefon v ruce. Podmínečné zkrácení tohoto typu zákazu nelze.
2. cesta: podáte odpor a právní moc po následném řízení včetně odvolacího bohatě přesáhne 12 měsíců po skončení zákazu - umažou se vám 4 body z konta před připsáním bodů za tento delikt.

Jinak ladin+1 - zase vám naměřili chlast a nejspíše to vaše fyziologická "hladinka" nebyla. K tomu děti v autě. Měl jste namále a při poskytování rady si vybavuji cosi o házených perlách.

edit: než jsem dopsal, předběhl jste mě svým doplněním. A souhlasím s vámi "vypadá to blbě". Jak někdy minulý týden uváděl pguru ve svém vláknu, měl mu fízl sdělit, že při lustraci v jejich systémech "vidí" jeho pozitivní testy, leč nevidí výsledek případného správního řízení. Tedy možná lze očekávat zvýšený zájem o testování vaší osoby při případné kontrole.....
« Poslední změna: 11 Dubna 2022, 12:57:45 od gumidos »
IP zaznamenána

Panek

• Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 11 Dubna 2022, 13:11:37 »

Vono je to asi tím, že prostě chlastám dost často (každý den 3 piva a víc, mám doma výčep.. tvrdej moc ne, jen slivovici je-li nějaká oslava atd). Možná pak má člověk nějakou hladinu v zásadě furt. Nevím. Ale po ránu nechlastám nikdy, jestli jsem si dal za poslední rok jednou pivo před polednem tak je to moc. Některý dny schválně nechlastám vůbec (třeba dva tři dny po sobě) abych se přesvědčil že mi to neleze ,na mozek' ..
1. Nikdy tohle neříkejte a nepište v rámci úřední komunikace. Taky by se mohlo stát, že budete z řízení diskvalifikován na doživotí (to jako do konce života).
2. Připravte se na to, že teď nejen, že Vy budete podrobován častějším dechovým zkouškám, ale i na to, že jakýkoliv automobil spojený s Vaší osobou bude častěji stavěn hlídkou.
3. Jestli si chcete vyzkoušet, že Vám pití "neleze na mozek", tak zkuste abstinovat (jako úplně nepít) po dobu 2-3 měsíců v běžné době, případně 1 měsíce v době, kdy běžně často pijete (např. festivaly, letní grilovačky, zimní plesy atp.), a uvidíte.
IP zaznamenána

blbec33

• Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 11 Dubna 2022, 13:23:37 »

ad gumidosův bod 2.) Jasně, v tom případě chápu proč odporovat. Já měl za to, že teď mi nikdo žádné body neodečte, jelikož jsem sprostý podezřelý :)

ad chlast, ještě se mi nestalo, že bych při kontrole NEdýchal - i předtím i potom, řídím skoro 20 let. Akorát s tím rozdílem, že teď jsem z toho hodně na nervy a kolikrát zvažuju, že pojedu raděj rovnou na záchytku pod jehlu. Jenže zas ta nulová tolerance na jehle mě taky děsí, netuším co v krvi reálně mám.. chtělo by to známýho na záchytce, aby mě párkrát náhodně změřil a já si podle toho udělal časový itinerář :) Vesměs jsem jim do toho drageru foukal asi 10x, vždy 0 až teď se dejchá nějak ,hůř', asi stárnu tak ten chlast blbě rozpouštím.

Naposledy jsem měsíc nepil během studií, kdy se chlastalo hodně (to je tak 13 let zpět) a nebyl to žádnej problém. Teď je to takový domácí odpočinek od výchovy mladistvých. Máme to oba (se ženou) v rodině, prostě se vždycky pilo pivo, nic moc horšího. Zkusim nastavit doma nějaký suchý měsíc.

Nic, díky moc za rady, 8. den podávám odpor.
IP zaznamenána

gumidos

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 11 Dubna 2022, 13:49:18 »

Obávám se, že "na záchytce" se to nejspíše nedělá. Maximálně tam odeberou krev.
Jinak je to placená služba, kterou si můžete objednat i sám viz např. https://www.vfn.cz/pacienti/kliniky-ustavy/ustav-soudniho-lekarstvi-a-toxikologie-soudni-lekarstvi/oddeleni/ - za 650 Kč, atd.
IP zaznamenána

fu

• hard core 30kmh.cz
  • Lidem bez naděje se lépe vládne.
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 11 Dubna 2022, 17:06:21 »

https://www.alkoholpodkontrolou.cz/co-uz-je-zavislost/priznaky-pocinajici-zavislosti/

Já vám rozumím, asi to vypadá i blbě, ale fakt nechlastám za volantem. Bylo to ve 3 odpoledne potom, co jsem večer chlastal. Nevím, asi mám nějakej horší metabolizmus, těžko říct. Ještě jsem schválně jel až odpoledne, aby se mi nestalo to stejné co předtím.
Postupně však dochází ke snížení tolerance k alkoholu vlivem výrazného snížení schopnosti alkohol metabolizovat.
Mám i dýchací balonky z lékárny a nejedu, dokud to nějak moc zrůžoví - je tam hranice 0.2 takže čekám, až to klesne pohodlně pod ní, což se vlastně podařilo.
zvyšování tolerance vůči alkoholu
Vliv na jakýkoli úsudek atd odmítám - i ten den, co jsem nakrvil 0.35% jsem se cítil úplně normálně.
Ano to je dalsi priznak.
Tohle prostě byl kiks z mé strany - přesně si vzpomínám, jak jsem byl nasranej že jsou děcka rozhádaný a nechtělo se mi zastavovat kvůli očištění okýnka. Prostě jsem chtěl být doma a ve větším prostoru, kde se ty hlasy rozlíhají míň :) a dle mého názoru se to sešlo s tím, že šalinář nekoukal, páč jinak by určitě zvonil a nic by se nestalo.
typ α – problémové pití, používané k potlačení a odstranění tenze, úzkosti či depresí, často pití o samotě,

2-3 dny, ano a pak musite zacit...

Vyhledam, bych  pomoc odbornika, jinak o moralizovani opravdu nejde, vas osud je  mi ukradeny.
« Poslední změna: 11 Dubna 2022, 17:19:43 od fu »
IP zaznamenána
„Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ – Benjamin Franklin

hladik

• Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 11 Dubna 2022, 18:19:18 »

Pokud chlastáte hodně a často, nemůžu vám poradit nic jiného, než si počítat kolik toho v sobě máte. Stačí když budete počítat velké pivo nebo velký. panák jako 2,5h a garantuji vám, že nikdy nenadýcháte, pokud nepijete vysoko procentní alkohol.. Mám to odzkoušené už 9 let.
Bacha ale na různé Kvasary a jiné piva, které mají více voltů a lití panáků od oka.
např. pokud dáte 10 piv, nesedat 25 hodin za volant. (od začátku pití, za předpokladu že lijete jedno za druhým)
Těch 2,5h je trochu nadsazené a spolehlivě pokryje i to, čemu většina lidí říká zbytkáč. - (podle mě nic takového neexistuje, buď jste pod vlivem, nebo ne.)
Já jsem řidič profík a taky chlastám, když už ale chcete kombinovat chlast a volant, musíte být  zodpovědný, nepřehánět to a hlavně mít všechno perfektně nastudované, musíte si prostě počítat a pamatovat. Tím spíš, když vozíte svoje děti.

https://nehody.cdv.cz/detail.php?p1=60206220037
Nechat se srazit šalinou na takovém místě vyžaduje taky určité schopnosti, kór v neděli po obědě. Naprosto zbytečná nehoda.

« Poslední změna: 11 Dubna 2022, 18:33:20 od hladik »
IP zaznamenána

fu

• hard core 30kmh.cz
  • Lidem bez naděje se lépe vládne.
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 11 Dubna 2022, 18:32:57 »

Stačí když budete počítat velké pivo nebo velký. panák jako 2,5h a garantuji vám, že nikdy nenadýcháte, pokud nepijete vysoko procentní alkohol.. Mám to odzkoušené už 9 let.
Tak zacnete setrit na skody za takove rady, kdyz garantujete.
To ze Vam to kratkodobe(9 let je pri prumernem veku doziti  opravdu malo)funguje(? - jakpak a kolikrat jste to overoval).

Zpracovani alkoholu je individualni a souvisi se zdravotnim stavem, pohlavim, genetickym vybavenim(ALDH2), zatezi  jater a jinymi cinnostmi.
IP zaznamenána
„Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ – Benjamin Franklin

hladik

• Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 11 Dubna 2022, 19:24:37 »

Tato teorie je otestována v podstatě pokaždé, když podstupuji dechovou zkoušku za volantem.
Teď už vážně..
Ano bral jsem v potaz zdravého člověka, člověk co má narušené játra by neměl pít a už vůbec ne závodně. (nebo mít doma výčep)
Souhlasím, že na všech aspektech záleží, ale né tak moc jak si většina lidí představuje, ten rozdíl je dle mého názoru zanedbatelný. Když vezmeme situaci muž a žena každej 1 promile, tak se oba na nulu dostanou v podstatě stejně, rozdíl bude v řádu několik desítek minut, maximálně jedna hodina rozdíl.  Proto né 2h ale 2,5h. To stejné platí i o "zbytkáči", ano platí pravidlo, že ze 3 promile  na 2 se dostaneme rychleji než z 1 na 0, toto ovšem stále řeší ty 2,5 hodiny na pivo. Je to systém, který mi řekl otec. (celoživotní alkoholik-řidič), nikdy žádný problém při dechové zkoušce.
S partou jsme dokonce testovali zda platí, že člověk co dělá něco aktivně (např. Běh) spaluje rychleji. Platí to, ale rozdíl je opět zanedbatelný, při 1 v krvi cca 15 minut rozdíl. Testovali jsme na dědině u kamaráda, který má v rodině policii, takže když jeli "náhodou" okolo domu, využili jsme je.
Mám opravdu hodně zkušeností a proto vím že to funguje a funguje to všem. Já jsem navíc už natolik vytrénovaný a zkušený, že právě tím počítáním vím, kolik v sobě cca mám. +- 0,2 promile. Vyzkoušeno několikrát na festivalech, kde jsou často stánky s Dragerem a můžeš si zkusit jestli jsi střízlivý.
Ono když za nimi přijdeš a řekneš jim: Hmmm tipoval bych že mám tak max 1,6 promile
A nafuníš 1,52 , tak ty jejich pohledy jsou k nezaplacení. xDDD
Když bych vzal hodně extrémní příklad, Muž 150Kg, žena 45Kg oba 3 promile, tak ano rozdíl už může být v řádu páru hodin, ovšem stále platí, že pokud použijí pravidlo 2,5h, tak v daný čas budou oba na nule.
Pro představu 3 promile je cca 15 piv. (15 za předpokladu že bys je vypil na ex a je to hodně hrubý odhad, záleží jakých)
V takovém případě se jedná o 37,5 hodin "odpočinku" od začátku pití. A to ti garantuji že bude čistá nula.
Já bych si třeba v takovém případě lajznul sednout za volant už třeba za 28 hodin, respektive když bych chtěl mít fakt čisté svědomí, tak za třeba 32 hodin. Jak říkám, když chce člověk kombinovat chlast a volant, tak zodpovědně.

Edit:
V tom je právě (alespoň u mě) alkohol dobrý, protože když sedám za volant, tak vím že nejsem ovlivněn. Proto ho preferuji, protože např u hulení ti vážně neřeknu jestli budeš ready (myšleno v krvy nic) za 12 hodin nebo 30. To platí i u ostatních látek, proto je neberu a chlastám.

« Poslední změna: 11 Dubna 2022, 19:33:30 od hladik »
IP zaznamenána

cocomoon

• Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 11 Dubna 2022, 19:56:04 »

důvodem bylo zamlžený okýnko u spolujezdce (šalina zprava)

Mě vždy dostávají tyto konstrukty a upřímně mám hrůzu z toho, že se společně semnou po silnici pohybují podobně smýšlející lidi.
Nebylo náhodou přičinou to, že si řidič nezabezpečil výhled z vozu? Utření vlhkosti před jízdou, správně nastavená ventilace mě vždy tento problém vyřešila.
Nikdy bych nejel autem z kterého nevidím ani sám. Natož se svým děckem.

Nechci moralizovat. Jen prosím pro příště si vzít ponaučení a používat zdravý rozum. Vzhledem k tomu, že to odnesly jen plechy to dopadlo jak nejlíp mohlo.

Možná by i pomohlo sdělit kde se to stalo. Třeba tam bude něco na čem by se nechalo stavět.
EDIT: Tak už nic. Čikus našel místo. Nic tam nevidím. Rozhled z obou stran na kilometr daleko, žádný přechod nebo zastávka.
« Poslední změna: 11 Dubna 2022, 20:06:25 od cocomoon »
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 11 Dubna 2022, 20:00:34 »

https://nehody.cdv.cz/detail.php?p1=60206220037

Přítomnost alkoholu u viníka nehody:   ano, obsah alkoholu v krvi do 0,24 ‰

WTF?
IP zaznamenána

johncreek

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 11 Dubna 2022, 20:28:54 »

Pokud chlastáte hodně a často, nemůžu vám poradit nic jiného, než si počítat kolik toho v sobě máte. Stačí když budete počítat velké pivo nebo velký. panák jako 2,5h a garantuji vám, že nikdy nenadýcháte, pokud nepijete vysoko procentní alkohol.. Mám to odzkoušené už 9 let.

Hele.. a když někdo hodně chlastá a potřebuje řídit.. není lepší si místo spoléhání se na takové lifehacky koupit opravdu kvalitní elektronický alkohol tester a ten si jednou za čas nechat zkalibrovat?... Tak nějak vycházím z takového předpokladu, že když něco dělám hodně a rád, nebo profesionálně, tak si kupuji kvalitu. Např. si koupím kvalitní trackovací hodinky a sluchátka na běhání, když to dělám rád a každý den, ale svítilnu si koupím nejlevnější, když běhám v noci 10x ročně... Stejně by mohl tazatel vyřešit své trápení s alkoholem za volantem.
IP zaznamenána
Všechny moje rady a tvrzení berte s rezervou. Jsem pouze nadšenec, nikoliv právník/advokát.