Zdravím nedávno v práci jsem jel s kolegou, který se mi svěřil, že asi přijde o řidičák, protože ho podruhé chytli za rychlost v obci 20+, během jednoho roku. Podruhé ho chytili v Břest - naproti TankONO viz foto. (nedůležité)
První skutek 2.2.2021 pokuta na místě PČR
Druhý skutek 29.10.2021 předáno správnímu orgánu via PČR
BTW: Kolega nebydlí v místě trvalého bydliště, ani si nenechává přes poštu přeposlat , pouze uvedl korespondenční adresu, nemá datovou schránku (šílenec, střelec). Proto jsem mu řekl ať si de udělat hned výpis aby věděl, jestli už nemá zákaz a obratem si udělal datovku. Tato starost odpadla, protože dnes mu byl doručen na poštu dopis 26.1.2022, řekl jsem mu ať to vyzvedne pro jistotu až po výročí přestupku a že bude mít 8 dní na odpor/zdržení a rozhodnutí.
Zajímavé je, že kdyby to vyzvedl dnes, tak by ten příkaz (předpokládám že to bude příkaz), nabyl právní moci 3.2.2022, tedy den po výročí prvního přestupku.
Myslíte si, že tak bylo učiněno z "dobrého" úmyslu, aby mu nevzali řidičák a aby jen zaplatil pokutu a běžel mu další rok?
Nebo, že ho chtěli nachytat a nepovedlo se?
Má to řešit Kroměříž, jaké máte zkušenosti? On chce zaplatit a body neřeší a bude si prý dávat pozor, ale víme jak to může skončit. Nicméně jsem s ním zatím nehnul, nechce se kočkovat a bránit.
A to jako budu muset do Kroměříže?

Děkuji za názory