Čili Vy vlastně tvrdíte, že je jim nutno lézt do prdele a absolutně jim neodporovat jinak případný fyzický atak je moje chyba.
Ne, netvrdím... To si dovozujete dedukcí. Věřím, že sám znáte celý proces jednání s policistou perfektně a mnohem líp, než já. A taky víte, že ve chvíli, když už vás pomahač řeší, tak tím procesem prostě nějak musíte projít (minimálně pokud jim neutečete..). A to, jak ten proces skončí je v drtivé většině na Vás (přiznám se, omluvím se, budu jim nadávat, budu sticha, budu žádat SŘ, zaplatím příkaz na místě, budu je provokovat.....).
Fakt nedokážu říct (a vy možná ano), jestli si v tom závěru šla policistka pro maminku s tím, že jí sundá na zem nebo ne, ale minimálně na
tomhle videu z Novinek je vidět, že se žena bránila i fyzicky. Pokud by zůstala stát a oni ji sundali na zem a spoutali, tak budu konstatovat, že jsou to totální kurvy. Pokud se s nimi ale začne prát, ona je jedna jich je snad osm, tak je nevyhnutelné, že na té zemi skončí. Moje královské rady se jen snaží vystihnout filozofii, že prostě nemá smysl nějak extra policii vzdorovat a ten nejeefektivnější vzdor (pokud vůbec nevím, co můžu a co ne) je prostě nic neříkat a "předat to do správního".
Vy asi taky určitě nemáte radost, když vas staví buzerační kontrola, dávají vám dýchnout, kontrolují lékárničku. Ale víte moc dobře, co pro vás např. odmítnutí dechovky může znamenat. A tak ji podstoupíte. Nebo každou dechovku odmítnete, abyste jim
nelezl do prdele?

Stejná situace byla zde s tou paní. Mohla vzdorovat s tou rouškou a tomu bych asi v zásadě i fandil, ale vzdor s občankou byl zbytečný a mimo. Ještě jednou. Ne, neměla skončit na zemi. Ne, fakt se mi nelíbí, že chodí bandy buzeračních fízlů po sídlištích a vyloženě otravují lidi (protože to fakt nic jiného není). Ano, ty jejich kecy na videu "Tak takhle si to chtěla?", "Takhle skončíte taky, pane" atd. ve mně zvedají agresi. Ano, jsem rád, že takovéhle výstupy nevyhnutelně posílí společenskou nelibost k buzeračním složkám.
Moje původní pointa byla, že ještě (díky Bohu) nejsme policejní stát (byť se k tomu díky covidu začínáme blížit). A chci-li i přes svůj názor na policii a úřady zůstat objektivní, tak ani v jednom z diskutovaných případů to nemuselo skončit policejním atakem, ani podvolením se obviněných.. Jinak v zásadě souhlasím s tím, co v jiném threadu na stejné téma řekl
gumidos.
EDIT: Taky mě otitulujete jako fízla?