j0hn > A kde je problém? Sere mě hysterie, kdy se to svaluje na roušky a vytrhuje se to z kontextu. Ani jeden z těch lidí neskončil na zemi kvůli tomu, že by neměl roušku, ale kvůli tomu, že odmítl strpět
nejminimálnější minimum, předložit občanku, případně si na těch pár minut nasadit roušku. To, že mě sere tohle vytrhávání z kontextu a v podstatě manipulativní podávání informací neznamená, že se mi líbí, že po sídlištích chodí buzerační čety a ani to, že ženu kvůli roušce otravovali. U toho chlapce je mi to úplně jedno, kdyby poškozoval můj soukromý majetek (měl škrábat omítku, či co..), tak taky nebudu lobbovat za to, aby ho strážníci nechali v pohodě odkráčet (to, že skončil na zemi bylo zjevně opět způsobeno jeho kroky, kdy odmítl strpět
nejminimálnější minimum). Tak jako tak, ani ta žena a už vůbec ten chlapec neskončili na zemi kvůli rouškám, ale protože si za to do velké míry mohli. A pokud chcete toto zpochybňovat, tak asi není o čem debatovat. Nebo vy schvalujete šíření lží, pokud se jedná o lži v neprospěch vašeho protivníka?
A rád bych viděl místní, co zásadně
nelezou policii do prdele, jak odmítají dechovku (protože přeci nebudou spolupracovat a kolaborovat), jezdí na úsekovce cíleně 80 kmh (aby projevili nesouhlas) a nechají zloděje odkráčet s jejich majetkem (protože přeci nejsou bonzáci). Obdivuju formu aktivismu, kterou vyvíjí třeba Číkus, ale pro drtivou většinu lidí (a to i místních, co si rádi dopisují s úřadem) je nejracionálnější chování minimalizovat potenciální riziko čehokoliv, včetně konfrontace s policií. Tzn. na úsekovce jedu těch 50 kmh, když mi antiradar začne pípat, tak zpomalím a když po mě něco chce fízl, tak vím co může a nemůže a radši, než abych skončil na zemi, tak mu tu identitu dám..
Děkuji za přání a doufám, že taky máte fajn večer