Udat sebe jako řidiče se zdá být všeobecně jako nejlepší varianta, ale ještě ideálnější je, když by spolupracující řidič nebyl provozovatel. Pokud se nepletu, tak v takovém případě (kdy řidič = provozovatel) může SO rovnou vypravit příkaz (a dokonce to dává i logicky smysl) a nemusí se znovu provozovatele, tentokrát v roli řidiče, ptát, jestli to jako fakt spáchal on.
vysvětlění bych nepodala
No pokud byste aplikovala model
spolupracujícího řidiče, pak byste se musela v tom podání vysvětlení (
ale nikde jinde) přiznat, aby s vámi mohli zahájit subsidiární řízení z pozice řidiče. Pakliže byste podání vysvětlení odepřela, nic by jim nebránilo v zahájení řízení s provozovatelem, čímž byste přišla o značný manévrovací prostor.
Helmuta zatím nemám.
Helmut se z pravidla vytváří, nikoliv vlastní.
Za doprovod na MČ, pokud to tak bylo myšleno, bych byla vděčná.
Spíš než doprovod jsem nabízel kompletní nahlédnutí a zadokumentování. Nabízel jsem zejména proto, protože jsem nevěděl odkud jste. Nabídka stále platí, ale nevím, jak bychom to teď na rychlo řešili se zmocněním k nahlížení. Navíc procvičení nahlížení a taková neškodná nevinná interakce s úředníkem může být v zásadě prospěšná

Přece jen v těchto případech nevím, čeho si mám všímat
V zásadě stačí nafotit vše co Vám dají a pak to zde zveřejnit. Pokud by tam byl nějaký průser, tak vás na to jistě místní členi upozorní.
Kromě toho, když spis nebude nebo mi ho neukážou, budu z nich muset vypáčit nějaký canc o tom, že jsem ho chtěla , a nebyl.
Ano. Je možné a vzhledem ke covidu i pravděpodobné, že se vás budou snažit vyhnat s odkazem na to, že jste se měla domluvit předem. Nic takového ze správního řádu nevyplývá a oni jsou povinni vám ho zpřístupnit kdykoliv v otevírací době. Výmluva, že tam úředník, který vás zrovna řeší, není, ta je taky nepřípustná. Je nezbytné si zapamatovat a nebo zapsat
§ 38 odst. 5 zákona č. 500/2004 Sb. a pokud by skutečně cokoliv odmítali, tak skálopevně požadovat usnesení o odepření nahlédnutí do spisu. Již mnohokrát jsem zde četl, jak to úředníci zkoušeli, ale když zjistili, že nahlížeč zná svá práva, tak s velkou nelibostí
došli pro klíč a spis se najednou objevil. Samozřejmě, pokud by spis vůbec nebyl veden, pak je to pro vás velká výhoda. Ale věc jako parkování je pro ně každodenní záležitost a mají na to relativně vymakané informační systémy.
Mám se objednat nebo je lepší jít na blind (to se mi líbí víc)?
Ačkoliv vám mohou tvrdit, že se musíte objednat, nebo to dokonce mohou mít na webu, tak vám ho prezenčně musí zpřístupnit. Není tedy vůbec důvod se objednávat, akorát se může stát (byť o tom pochybuji), že zrovna bude paní bakalářka vést ústní jednání s jiným obviněným a v takovou chvíli budete muset počkat.
Závěrem bych uvedl/tipnul, že šance na výhru jsou podle mě docela slušné, ale rozhodně to neopřete jen o faktickou argumentaci. Bude potřeba zapojit i trochu obstruování (zkrátka jim tu práci ztížit na tolik, aby se jim to nevyplatilo řešit). Ale nebojte, to vůbec neznamená (jak si spousta
běžných lidí myslí), že člověk musí být sprostý/vulgární/šikanózní.
EDIT: Možná spíš než obstruování jsem měl napsat využívání práv na maximum. Naprostý základ je třeba to, že pokud je to možné, tak budete vyzvedávat psaníčka z datovky v poslední den před doručením fikcí a vše podávat naopak poslední den lhůty.