Vychozí popis situace je jasný. Podepsáno vinník, takže hotovo. Ale bylo podstrčeno. Hlídku si zavolal, řidič jedoucí po hlavní (když pčr vystupovala z vozidla, se slovy nazdáár, je vše jasné). Krásné divadlo. To bylo jen pro dokreslení situace, není třeba rozebírat. Tento případ nejde vyhrát. Jen jsem to chtěl rozebrat.
Pokud budete chtít zkusím sehnat nějaké zápisy nebo dokumenty. Nicméně nahrávka není. Každopadné mě to hodně zvedlo ze židle, takhle se svést na seniorech.
Otázka je jednoduchá, je "něco" právního, co zbaví viny řidiče rychle jedoucího vozidla po hlaví, který následně havaruje s vozidlem jedoucím z vedlejší.
I když v podstatě je to možná trošku jinak. Vozidlo rychlého řidiče jelo do křžovatky z vedlejší a pomalejší vozidlo z parkoviště. (nicméně asi to moc nemění)
Např. znalec to spočítá tak, ža ikdyby jel plácnu 50-78, tak jakokdyby jel 50 a vina je na tom z vedelší. Říkali něco o nějakém koeficinetu tuším 1,5 x povolená rychlost.
O to mi jde, zda je nějaké taková věc již nějak právně danná.
Číkus: Měření nebylo. Rychlost dejme tomu 70-80km/h. PČR kamáradi to dobře sehráli, že nic řešit nebudou.
Jak mile dotyčný nevědomky podepsal, hned zmizeli. Mají štěstí, že jsem tam nebyl. Bych si těch hlídek zavolal klidně 10.
(Jedna ulička v Brně, do sz klidně pošlu ulici. Nehody/krizové situace tu jsou často.)