Moje osobní zkušenost - PCR či antigen test - prokazování vždy max. pouze průkazem pojištěnce (nikdy OP), obvykle v kombinaci s registrací v systému konkrétní laboratoře. V řadě případů - zejména při druhé a další návštěvě u stejné laborky, jsem se neprokazoval vůbec nijak, resp. "jsem Pišta Hufnágl a mám registraci na 15:30". Sem tam záludná kontrolní otázka - třeba "váš rok narození"

Očkování - neprokázal jsem se nijak!!!. Očkovací centrum Poliklinika Hlinsko, bez objednání či registrace, vyplnění dotazníku s 5 otázkami a mými osobními údaji na chodbě. Na můj dotaz, co budu potřebovat za doklady - lékař odpověděl: "jestli jste vyplnil správně dotazníček, tak žádné".
Já ignorant neměl zapnuté nahrávání, "protože přece lékař". Byla by to zábavná nahrávka. Nějaké dotazy na případnou kontraindikaci, případně informace, že vakcína má pouze prozatímní schválení, ani prd. Napíchnut , nevydáno žádné potvrzení o poskytnutí léčebné služby, jméno doktora neznám, jméno sestry neznám, hotovo nazdar a další prosím.
Dojet tam bylo moje spontánní rozhodnutí typu "teď nebo nikdy", takže jsem nebyl připraven na to, jak to proběhne, resp. jsem předpokládal, že to proběhne "jako u doktora". Nedělám si iluze o "očkovacích továrnách" na hlaváku, kde to bude nejspíš ještě horší.