Děkuji moc za reakci a komentáře. Jelikož času na zbyt, bohužel, už tolik není, tak vzhledem k termínu ústního jednáni, jež je stanoven t.č. za něco málo přes dva týdny a "rádiového klidu" v tomto vlákně, kdy jsem spíš vedl editační monolog, jelikož nikdo do diskuse nepřispěl, jsem musel průběžně rozmýšlet a přehodnotit další postup v rámci svých možností. Momentálně se věc má tak, že omluvu předem jsem prozatím nezaslal a spíše to budu řešit v akutním režimu krátce před (opět zdůrazňuji, že si rád nechám poradit a přehodnotím situaci...)
Místo toho jsem den pracovního volna obětoval konstrukci, snad, pečlivě - dle mojich doposavadních znalostí a nastudování zákona, úvah, získaných informací zde i jinde, nejaktuálnějších stanovisek přislušných orgánů atd....) žádosti o vydání kopie spisu do DS. 15 denní lhůta na jejich vyjádření je dost "na těsno" v korelaci s datem jednání - doručeno bylo včera. Navíc dostupné info, že zdejší úřád je evidentně výrazně non-compliantní k vyhovění v těchto věcech nečekám, že výjde vstříc. Jelikož však prakticky nemám vzhledem k nouzovému stavu, zaměstnání a nejaktuálnějšímu usnesení úřadu na jejich webovkách možnost se na úřad dostavit osobně k nahlédnutí a pořízení kopie spisu, jsem proto zvolil tuto formu velmi komprehenzivní žádosti, jež sem v případě zájmu postnu. Moje myšlenka spočívá (možná je lichá, nevím...), že při takto obsáhlé žádosti a následném odmítnutí ať už bude důvod jakýkoliv, mohu toto zamítavé stanovisko mít do budoucna v záloze.
Nicméně prostor pro zaslání omluvy dostatečně předem zde samozřejmě ještě je, ačkoliv se t.č. spíš kloním k variantě omluvy "na poslední chvíli".
Pokud zde přibudou nějaké podněty, tak to rád promyslím s příp. změnou postupu omluvy a logicky dám na rady zde zkušených.
S blanketním odvoláním počítám a určitě jej podám (ikdyž i po intenzivním studiu zdejších příspěvků, zákonů apod. mě není stále jasné, jak si tím konkrétně pomůžu, obecně to samozřejmě chápu)
Co se týče obsahu omluvy, tak vide supra - situaci jsem přehodnotil a text je zatím pouze ve fázi poznámek a obecné osnovy, než něco konkrétního. Budu případně operativně řešit dle situace, nebo např. také nějakých podnětných návrhů stran zdejší komunity