30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Stran: 1 ... 5 6 [7] 8 9

Autor Téma: 0.34 promile, ŘP na místě neodebrán, souvislost se spolehlivostí a vydáním ZP  (Přečteno 18441 krát)

jagdtiger

• Zobrazit profil

Jsem ochoten usilovně bojovat, jen nevím, do čeho jdu, ani co mě čeká, popř. v jakých intervalech apod. Proto jsem zmiňoval, že bych nerad každý měsíc (obrazně řečeno) lítal po úřádech, nebo konstruoval omluvenky a důvody proč se nemohu dostavit na jednání atd. Moc rád si nechám poradit každopádně a beru s výhodou aji kritické reakce:) Ještě taková, předpokládám, že pro mě nikterak užitečná věc, ale radši se zeptám - přišlo mě mimo dopisu ohledně předvolání ještě přiložený dokument. Co si o tom myslíte, resp. co nebo jestli může zde uvedená možnost se odvolat k něčemu být.

https://ibb.co/nQdbqFy
« Poslední změna: 12 Listopadu 2020, 01:09:32 od jagdtiger »
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil

V poslední den lhůty podejte blanketní odvolání.
IP zaznamenána

jagdtiger

• Zobrazit profil

EDIT: zbytek textu: Odvolání se podává u správního orgánu, který napadené rozhodnutí vydal. O odvolání rozhoduje nejblíže nadřízený správní orgán xxx. Odvolací lhůta činí 15 dnů ode dne oznámení – doručení rozhodnutí. Právo podat odvolání proti opravnému rozhodnutí má pouze účastník, který jím může být přímo dotčen.

Takže podat něco podobného jako při odporu, tzn. jen prohlášení, že se odvolávám a nic víc ? Nejsem si jistý ale, zda toto odvolání bude mít nějakou jinou souvislost s řízením, než jen standardní snaha o odklad. Což bych jistě udělal, akorat jsem nějak “paranoidní” zda mi takováto další obstrukce nemůže přihoršit.

EDIT2: Po zvážení celé situace a Vašich doporučení jsem se rozhodl, že na jednání určitě nepůjdu. Chtěl bych Vás případně poprosit o doporučení/nějaké důležité detaily (pročetl jsem si základy v sekci pro nováčky a příbuzné témata) jakým způsobem se z jednání omluvit a co dělat pokud mému  požadavku nevyhoví. Ještě jednou všem dekuji za ochotu!
« Poslední změna: 12 Listopadu 2020, 09:46:16 od jagdtiger »
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil

Ano, do blanketního odvolání stačí napsat "podávám odvolání proti rozhodnutí č.j. XXX", doplnit jméno, příjmení, bydliště, datum narození a podpis (v případě nepoužití DS). Pro maximální využití lhůt můžete poslat odvolání obyčejným e-mailem a do 5 dnů doplnit.

Ohledně ÚJ se vymluvte na práci ve zdravotnictví. Pokud by to nevyšlo, lze argumentovat i tím, že příkazem bylo zahájeno řízení s někým jiným (jiné datum narození). Dokud to opravné rozhodnutí nenabude právní moci, platí příkaz v původním znění.
IP zaznamenána

jagdtiger

• Zobrazit profil

Děkuji za reakci. Jestli bych tedy mohl shrnout následující algoritmus, prosím, k Vašemu vyjádření. 1, vyžádat si spis ke kopii bez objednání na úřadě formou “přepadovky” - viz doporučení zde na fóru. Celou konverzaci s úředníkem nahrávat.
2, podat odvolání proti tomu rozhodnutí o korekci chyby v nejzazším termínu - zde tedy akorát jedna věc - v tom samotném dokumentu je, že musím písemně z podpisem, ale z toho co říkáte a i ze zákona - nejsem povinen osobně ale mohu elektronicky - opravte jestli se mýlím, resp jestli je s nějakou výhodou dojít osobně a zas nahrávat celou konverzaci s pokusem je na něčem nachytat.
3, v nejzazším termínu se skrze DS omluvit z neúčasti na jednání s důvody, které jsme výše probírali.
dále potom postup dle vývoje? díky
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil

1. Pořízení kopie spisu určitě pomůže. Otázkou je, zda to nenechat až na nějaké další ústní jednání, kterého se třeba časem zúčastníte a vyžádáte si lhůtu na nastudování spisu a vyjádření se k podkladům. každou interakci s úředním parazitem je určitě vhodné nahrávat.

2. Pro maximální využití lhůt můžete proti rozhodnutí o změně data narození podat v poslední den blanketní odpor obyčejným e-mailem a do 5 dnů jej potvrdit doporučeným dopisem (je to ještě o něco málo pomalejší než DS, zvláště při použití ekonomického režimu na poště).

3. Omluvu bych naopak nenechával až na úplně poslední termín, tím by se snížila šance, že bude omluva uznána.

4. Jste lékař, neumíte si zařídit posudek potvrzení, že trpíte např. cukrovkou a tak můžete mít v krvi zvýšenou hladinu alkoholu i bez konzumace alkoholických nápojů? (tohle je úplně mimo mé znalosti)

Pomohlo by, pokud byste dal k dispozici všechny Vám dostupné podklady (v anonymizované podobě).

Jde o papíry, přesouvám do neveřejné sekce.
« Poslední změna: 12 Listopadu 2020, 17:09:46 od Číkus »
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil

A ještě trochu zpět:

naměřené hodnoty byly 0,34 a 0,32 po pěti minutách.

Bylo to přesně 5 minut, o trochu více, nebo o trochu méně? Pokud nevíte, půjde zjistit ve spisu.
IP zaznamenána

jagdtiger

• Zobrazit profil

Mockrát díky za přesunutí sem, psal jsem Vám SZ ještě s dodatečnými informacemi.
Téma vidím pouze zde, ve veřejné diskusi zmizelo, jdu připravit všechny dokumenty, jež mám doposud k dispozici a obratem je zde připojím.

(Řekl bych, že to opravdu kolem těch pěti minut bylo, čas jsem neměřil, ale určitě to nebylo výrazně déle než oněch 5 min) EDIT: otázka zodpovězena v přiložené dokumentaci - zde nicméně v jednom dokumentu uvedeno po 5 min, časy ale v jiném nesedí na 5 min - asi drobnost, ale chyba v dokumentaci to je

V příloze v archivu veškerá, doposud dostupná, dokumentace, heslo zasílám v SZ
« Poslední změna: 12 Listopadu 2020, 20:08:39 od jagdtiger »
IP zaznamenána

2M

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil

1, vyžádat si spis ke kopii bez objednání na úřadě formou “přepadovky” - viz doporučení zde na fóru. Celou konverzaci s úředníkem nahrávat.

To je obvykle správně, ale v době nouzového stavu úřad asi obhájí že si nahlížení musíte předem domluvit.
Teď asi nebude tak velká výhoda toho že tam přijdete a spis nebude.

3, v nejzazším termínu se skrze DS omluvit z neúčasti na jednání s důvody, které jsme výše probírali.

Když máte důvod o kterém jste musel vědět předem a když je cíl odložit ÚJ (a ne jen něčím omluvit svou nepřítomnost) tak je lepší poslat omluvu hned.
IP zaznamenána

jagdtiger

• Zobrazit profil

1, vyžádat si spis ke kopii bez objednání na úřadě formou “přepadovky” - viz doporučení zde na fóru. Celou konverzaci s úředníkem nahrávat.

To je obvykle správně, ale v době nouzového stavu úřad asi obhájí že si nahlížení musíte předem domluvit.
Teď asi nebude tak velká výhoda toho že tam přijdete a spis nebude.

Když máte důvod o kterém jste musel vědět předem a když je cíl odložit ÚJ (a ne jen něčím omluvit svou nepřítomnost) tak je lepší poslat omluvu hned.

Zrovna teďka se dívám, jak to má magistrát a přesně jak říkáte - osobní návšteva, bez objednání, prakticky nelze, ale nelze se nyní ani objednat, takže je to patová situace. Má podle Vás tedy smysl v této fázi usilovat o kopii spisu?

Co se důvodu týče, tak přemyšlím nad dvěmi variantami
1, buď se, jak říkáte, omluvit bez zbytečné prodlevy (tam ale nevím, zda nemůže nastat situace, kdy omluvu "zamítnou", resp. kdyby ano, tak jak postupovat dál). Resp. nevím, zda na tuto omluvu mám/musím dostat od úřadu reakci.
2, omluvit se akutně před jednáním z důvodu např. rizikového kontaktu s COVID pacientem, akutní personální krize na pracovišti apod. - moji nadřízení v obou špitálech jsou ochotní, určitě by nebyl problém doložit nějakým dokumentem opatřeným razítky zaměstnavatele atd.

Edit.: ještě mě napadlo, zda by nemělo samotnou skutečnost, že si přeji před jednáním nahlídnout do spisu a toto nelze vzhledem k momentálnímu nouzovému stavu taky použít v omluvě a odložení termínu
« Poslední změna: 12 Listopadu 2020, 21:14:00 od jagdtiger »
IP zaznamenána

2M

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil

1, buď se, jak říkáte, omluvit bez zbytečné prodlevy (tam ale nevím, zda nemůže nastat situace, kdy omluvu "zamítnou", resp. kdyby ano, tak jak postupovat dál). Resp. nevím, zda na tuto omluvu mám/musím dostat od úřadu reakci.

K "zamítnutí" omluvy (neodložení ÚJ) dojít může.
Ale asi to nebrání zkusit i možnost 2 a před jednáním se omluvit z "akutního" důvodu.
IP zaznamenána

jagdtiger

• Zobrazit profil

Takže se nabízí zkombinovat obě zmíněné což? Jinak co si myslíte o nějaké té “podpůrné” argumentaci ve formě doložených např. kopii pracovních smluv, nebo prohlášení od zaměstnavatele apod. Nebo toto radši nechat v záloze až k případnému ústnímu jednání ?
IP zaznamenána

jagdtiger

• Zobrazit profil

Zdravím,
napadly Vás nějaké novinky ohledně mojeho případu? Přiznám se, že začínám být trochu nervózní a čím více problematiku studuji, tím paradoxně větší obavu mám, že to nějak "překombinuji" v můj neprospěch. Také bych poprosil, zda by mohlo být vlákno také ve veřejné sekci, ať se případně ještě někdo může event. vyjádřit. Moc díky!

Přesunuto. // Číkus

EDIT: přikládám archiv s dosud doručenými dokumenty - anonymizovány, heslo pošlu v SZ, pokud by byl zájem, moc děkuji.

nerad Vás pořád obtěžuji, ale chtěl jsem se zeptat, zda jste nahlédli někdo do dokumentace co jsem přiložil ve vláknu, případně bych Vás požádal o nějaký komentář. Jde me hlavně o tu omluvu z jednání, kterou bych asi v tomto případě měl podat spíš co nejdřív než na poslední chvíli (pokud jsem správně pochopil doporučení zde na fóru) Také zda mám před ÚJ řešit kopii spisu a konecně se odvolat proti tomu rozhodnutí o opravě chyby - popř. v jakém časovém sledu. Ad.
Číkus: Všiml jsem si, že jste z Brna, já také, takže co se zkušeností konkr. úřádu týče na tom budete zcela jistě jinde než někdo jiný. Mockrát díky za jakoukoliv reakci.

P.S. obsah omluvy už mám snad rozumně vymyšlený - nouzový stav (proto by bylo dobré co nejdřív pokud má dojít k tomu, že vládá jej prolouží nebo naopak ne a pak argument, že jsem nemohl tušit, jak rozhodnou), personální, epidemiologickou situcí a skutečností, že se aktivně starám o pac. covid+ a také že jsem byl v rizikovém kontaktu - všechno bych doplnil prohlášením od zaměstnavatelů v patřičné formě
« Poslední změna: 17 Listopadu 2020, 15:23:01 od jagdtiger »
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil

S omluvou z jednání z důvodu nutnosti zachraňovat životy a případnou pohádkou o zvýšené fyziologické hladině alkoholu v krvi Vám asi nedokážeme poradit lépe než Vaši kolegové.

Co se týče méně medicínsky odborných věcí, pak zejména připomínám (pro začátek blanketní) odvolání proti opravnému rozhodnutí a pak nutnost zjistit, zda mezi měřeními skutečně uběhlo 5 minut (4:59 není 5 minut). To zjistíte ze spisu.

Zda je výhodnější nahlédnout do spisu co nejdříve a získat tak čas na přípravu nebo spis vidět až u ústního jednání a mít tak více argumentů pro vyjednání času na nastudování, lze těžko odhadnout.

Co jste do té omluvy vymyslel?
IP zaznamenána

jagdtiger

• Zobrazit profil

Děkuji moc za reakci a komentáře. Jelikož času na zbyt, bohužel, už tolik není, tak vzhledem k termínu ústního jednáni, jež je stanoven t.č. za něco málo přes dva týdny a "rádiového klidu" v tomto vlákně, kdy jsem spíš vedl editační monolog, jelikož nikdo do diskuse nepřispěl, jsem musel průběžně rozmýšlet a přehodnotit další postup v rámci svých možností. Momentálně se věc má tak, že omluvu předem jsem prozatím nezaslal a spíše to budu řešit v akutním režimu krátce před (opět zdůrazňuji, že si rád nechám poradit a přehodnotím situaci...)
Místo toho jsem den pracovního volna obětoval konstrukci, snad, pečlivě - dle mojich doposavadních znalostí a nastudování zákona, úvah, získaných informací zde i jinde, nejaktuálnějších stanovisek přislušných orgánů atd....) žádosti o vydání kopie spisu do DS. 15 denní lhůta na jejich vyjádření je dost "na těsno" v korelaci s datem jednání - doručeno bylo včera. Navíc dostupné info, že zdejší úřád je evidentně výrazně non-compliantní k vyhovění v těchto věcech nečekám, že výjde vstříc. Jelikož však prakticky nemám vzhledem k nouzovému stavu, zaměstnání a nejaktuálnějšímu usnesení úřadu na jejich webovkách možnost se na úřad dostavit osobně k nahlédnutí a pořízení kopie spisu, jsem proto zvolil tuto formu velmi komprehenzivní žádosti, jež sem v případě zájmu postnu. Moje myšlenka spočívá (možná je lichá, nevím...), že při takto obsáhlé žádosti a následném odmítnutí ať už bude důvod jakýkoliv, mohu toto zamítavé stanovisko mít do budoucna v záloze.
 Nicméně prostor pro zaslání omluvy dostatečně předem zde samozřejmě ještě je, ačkoliv se t.č. spíš kloním k variantě omluvy "na poslední chvíli".

Pokud zde přibudou nějaké podněty, tak to rád promyslím s příp. změnou postupu omluvy a logicky dám na rady zde zkušených.

S blanketním odvoláním počítám a určitě jej podám (ikdyž i po intenzivním studiu zdejších příspěvků, zákonů apod. mě není stále jasné, jak si tím konkrétně pomůžu, obecně to samozřejmě chápu)

Co se týče obsahu omluvy, tak vide supra - situaci jsem přehodnotil a text je zatím pouze ve fázi poznámek a obecné osnovy, než něco konkrétního. Budu případně operativně řešit dle situace, nebo např. také nějakých podnětných návrhů stran zdejší komunity
« Poslední změna: 19 Listopadu 2020, 02:31:38 od jagdtiger »
IP zaznamenána
Stran: 1 ... 5 6 [7] 8 9