30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Stran: 1 2 3 [4] 5 6 ... 9

Autor Téma: 0.34 promile, ŘP na místě neodebrán, souvislost se spolehlivostí a vydáním ZP  (Přečteno 18505 krát)

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil

Co se týče té zprávy - pokud je to první zpráva, pak na 99% to bude systémová "uvítací" zpráva.
Takže bych to riskl, co nejdříve ji vyzvedl a nastavil si rozšířenou notifikaci.
Pokud úřad něco pošle dříve než do 10 dnů - přijdete u té druhé zásilky o těch prvních 10 dnů tak jako tak, protože se budete muset přihlásit kvůli té první zprávě.
IP zaznamenána

jagdtiger

• Zobrazit profil

Riskl jsem to a byla to nastesti, jak jste předpovídali, jen systémová notifikace ohledne datového trezoru. Prenastavil jsem rozšířené notifikace a okamzite se odhlásil, takze zbývá jen čekat...
IP zaznamenána

jagdtiger

• Zobrazit profil

* Tak policista mi sdělil, ze to neni problém pokud to dopadne jen jako přestupek a ne trestný čin (což v mem případě nehrozí) a je pouze jeden, a také, že přestupky za parkování se do spolehlivosti nepočítají, tak uvidím...
IP zaznamenána

swenak

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil

A teď se zkuste zamyslet, co uděláte, když se ukáže, že to je jinak. To se odvoláte na to, že "nějaký policista mi to ale řekl do telefonu"?
IP zaznamenána

jagdtiger

• Zobrazit profil

Ne neudělám nic, zeptani me nic nestalo a beru ho samozřejmě s rezervou
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil

Proč se na rady ptáte zde a ne přímo policistů?
IP zaznamenána

hh

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil

Tak policista mi sdělil, ze to neni problém pokud to dopadne jen jako přestupek a ne trestný čin (což v mem případě nehrozí) a je pouze jeden, a také, že přestupky za parkování se do spolehlivosti nepočítají, tak uvidím...
No, to vám v podstatě jen odcitoval zákon, totéž máte i výše ve vláknu.

Problém je v tom, že ten přestupek „zábor veřejného prostranství“ formálně není veden jako špatné parkování (porušení pravidel provozu na pozemních komunikacích), ale jako přestupek proti veřejnému pořádku. Do stejné skupiny patří např. neuposlechnutí výzvy (tj. když po vás něco policajt chce „jménem zákona“), porušování nočního klidu, močení na veřejnosti, zdemolování zastávky MHD v opilosti atp. A ty jsou pro spolehlivost ve smyslu zákona o zbraních relevantní.

Což sice vypadá jako detail, ale v těch je jak známo ukryt ďábel. Takže opravdu můžete jen doufat jednak v to, že se to vůbec nebude řešit (např. protože to druhé řízení ještě bude probíhat), nebo že bude použit zdravý rozum. Což je možné, s příslušníky PČR řešícími zbraňovou agendu často je rozumná domluva, ale nic to nemění na tom, že nebýt toho úplně zbytečného bloku, měl byste o starost míň.

IP zaznamenána

jagdtiger

• Zobrazit profil

Jasně, toho jsem si vědom samozřejmě, volal jsem tam spíš jen ze "zvědavosti", a také jak říkáte, protože mám pocit, že s policisty od zbraní je slušnější domluva/"nejsou takové svině" bych si obecně myslel:D, ale je to jen hypotéza samozřejmě, nijak se n to nefixuju ani nespoléhám.
IP zaznamenána

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil

Když už jste tam volal, ptal jste se konkrétně na zábor nebo na parkování ?
IP zaznamenána

jagdtiger

• Zobrazit profil

Ptal jsem se na zabor, popsal jsem presne situaci a cíleně se ptal, zda neni problém, ze je to přestupek proti veřejnému poradku, k pozit dechové zkoušce jsem radsi nic navíc neříkal jen ze jsem dychl 0.34.
*Presmerovali me asi až na třetí číslo, údajně přímo člověka, který se posuzováním spolehlivosti zabývá, ale těžko rict. Rikal ze mam byt v klidu :D
« Poslední změna: 17 Června 2020, 19:01:53 od jagdtiger »
IP zaznamenána

Mike

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil

a po dobu přesměrování zuřivě probíhala instalace a oživení záznamového zařízení
pak se bude na zkouškách zjišťovat, kdo má asi nejvíc podobný hlas volajícímu
a pak se bude hlídat, jestli by z toho náhodou nevypadla čárka  8)

s oddělením služby pro zbraně a bezpečnostní materiál mám velmi pozitivní zkušenosti a občas i nadstandardní vztahy
přesto "never say never"
IP zaznamenána

Medojed

• Zobrazit profil

...velmi pozitivní zkušenosti a občas i nadstandardní vztahy...

Z mého místně příslušného oddělení mám rozporuplné pocity. Datovku neuznávají, vždy někdo zavolá zpátky, že tam mám přijít osobně - žádost o nákupní povolení. Když se chce člověk na něčem domluvit telefonem, hovor končí "já si ale příští týden stejně nebudu pamatovat, co jsem vám slíbil, přijďte hned ráno na sedmou a uvidíme".

Když člověk ze sebe pokorně dělá debila, tak i registrace zbraně lze na počkání, byť nezapomenou několikrát dodat "pane, ale víte, že máme na to 30 dní?".
IP zaznamenána

Mike

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil

tak to mě naopak volají, že mám hotovo ( schválení střelnice, vydání ZP....)
a že si klidně můžu přijít - třeba v úterý
že má dopoledně zkoušky, ale od 13 tam bude
takže si přijdu i mimo úřední hodiny, vzdám se odvolání a jdu  8)
IP zaznamenána

jagdtiger

• Zobrazit profil

Takže v pátek tj. 24.7. - incident se stal 13.6. - takže jim to trvalo přes měsíc, ale přece :( mi došla notifikace z DS, o nové zprávě do vlastních rukou, popis odesílatele Statutární město Brno, takže hádam, že už se to celé "rozjíždí". Teď tedy počkám 10+ dní než se do DS vůbec přihlasím a uvidím což? Jestli jsem pochopil předchozí rady dobře, děkuji všem a zdravím.

EDIT: jinak zkoušky na ZP jsem úspěšně absolvoval a teď čekám na jeho vydání, které očekávám příští týden, sice jsme to tu už asi diskutovali dostatečně, ale jen se chci ujistit, jelikož jsem z toho celého nervózní - dokud celá věc nebude vyřešena, tak bych podle zákona o zbraních co se spolehlivosti měl být v klidu, když si opisují z evidence rejstříku trestů aj přestupky, tak hádám, že pouze ty jejichž řízení je řádně ukončeno...nemělo by se stát, když zjistí, že jsem v probíhajícím řízení a tudíž mě třeba shledat nespolehlivým? (jelikož alkohol a drogy jsou věc přímo související se spolehlivostí v zákoně o zbraních a můj přestupek je této problematiky)
« Poslední změna: 26 Července 2020, 13:45:04 od jagdtiger »
IP zaznamenána

Caroprd111

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil

10 dní rozhodně vyčkejte a ohledně ZP buďte v klidu.
IP zaznamenána
Stran: 1 2 3 [4] 5 6 ... 9