Děkuji všem za rychlou reakci. K upřesnění: naměřené hodnoty byly 0,34 a 0,32 po pěti minutách. Policista mi sám přístroj, resp. hodnoty ukázal a následně vyzval k podpisu “účtenky” jež vytiskl přístroj, takže se, předpokládám, jednalo o hodnotu bez odečtené tolerance. Nikdy jsem podobnou situaci neřešil, policie mě nezastavila k žádné kontrole od doby vydání ŘP a ani jsem nepředpokládal, ze bych mohl mít alkohol v krvi tudíž jsem s výsledky souhlasil a podepsal protokol, taktéž jsem tuto problematiku nikdy nestudoval, proto nevěděl jak je v dané situaci nejlepší se zachovat. Otázku na krevní odběry policista položil nesugestivně a nenutil mě nijak k té či oné možnosti. Odmítl jsem jelikož večer předtím (cca 25 hodin od dechové zkoušky) jsem mel par potahů z jointa s THC v obavě aby se toto při testech dodatečně nezjistilo. Před testem jsem byl dotázán, zda jsem před jízdou požil alkohol což jsem odmítl, nicméně po pozitivní dechové zkoušce jsem (bohužel - podle toho co píšete), přiznal, ze jsem odpoledne mel dvě piva kolem 16 hod., na dotaz jaké jsem odpověděl pouze ze Radegast.
Pozn audio či video záznam jsem nepořídil, do protokolu jsem uvedl pouze, ze jsem si subjektivně nepřipadal pod vlivem alkoholu a ve stavu, kdy by byla ovlivněna moje schopnost řídit a vzhledem k době od konzumace nepředpokládal, že bych mohl v krvi mít ještě alkohol. Nad rámec dotazů policie, jež jsem již uvedl jsem (mimo protokol, ústně), sdělil, že jakožto lékař - chirurg, musím být v době pohotovostní služby k dispozici na telefonu, a že ŘP potřebuji k výkonu povolání. Policista mi odpověděl "že ho to mrzí, nicméně ikdyby chtěl věc řešit "domluvou", tak nemůže, jelikož záznam z Drageru jsou automaticy ukládány do databáze a nelze je obejít.