30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Stran: [1] 2 3 ... 9

Autor Téma: 0.34 promile, ŘP na místě neodebrán, souvislost se spolehlivostí a vydáním ZP  (Přečteno 18419 krát)

jagdtiger

• Zobrazit profil

Dobrý den,
o víkendu večer mě zastavila policejní hlídka (po delší parkování jsem zapomněl přepnout na potkávací světla) a při dechové zkoušce jsem nadýchal 0,34 promile alkoholu (2 piva odpoledne k obědu), ŘP mi byl ponechán s komentářem, že evidentně se jedná o zbytkový alkohol a nemám potenciál ohrozit za volantem provoz, a že přestupek bude postoupen do správního řízení.  S výsledky dechové zkoušky jsem souhlasil, stejně jako s přestupkem, nabízený odběr krve jsem odmítl.
9.7 jsem přihlášen na zkoušku na zbrojní průkaz. Chtěl jsem se zeptat, zda vůbec má smysl se zkoušky účastnit, nebo jsem automaticky tímto brán jako "nespolehlivý (jelikož alkohol a drogy jsou v paragrafu zákona o zbraních o spolehlivosti zmiňovány)". Taktéž by mě zajímalo jakou pokutu čekat, aspoň orientačně, že mi ŘP bude zabaven na min. půl roku jsem pochopil, že je už nyní nevyhnutelné..? Nikdy dříve mě policie nepokutovala/žádný přestupek jsem nespáchal, ať už co se řízení týče, tak čehokoliv jiného. Předem moc díky za jakékoli postřehy a zdravím
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil

Ta dechová zkouška proběhla pouze jedna? Jak přesně znělo "nabídnutí odběru krve" a následné "odmítnutí"? Máte alespoň audionahrávku?
IP zaznamenána

George

• Zobrazit profil

Naměřená hodnota byla odečtena přímo z Drageru nebo už je po odečtu tolerance? Jaká byla druhá hodnota při dechové zkoušce - proběhla?
Přiznal jste se k pití před jízdou? Je zde hodně podobných témat, viz https://www.30kmh.cz/index.php?topic=2159.0
Každopádně se už s nikým nebavte. Až vám něco přijde z úřadu, vložte to sem, pak zajistěte spis, důkladně anonymizujte a hoďte to sem.
A ty dvě piva byly určitě nealkoholické, což jste zapomněl dodat ;-)
IP zaznamenána

solaris

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil

Ke studiu doporučuji i http://dfens-cz.com/odmitnuti-zkousky-na-drogy-trebic-style/, byť zde jde o alkohol a interakce s PČR už proběhla.
IP zaznamenána

Jan Novák

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil

Každopádně nevidím důvod, proč by vám tento incident i při nejhorším scénáři měl ohrozit spolehlivost
https://zbranekvalitne.cz/zbrojni-prukaz/podminky-pro-ziskani.

§ 23 Spolehlivost fyzické osoby

(1) Za spolehlivého podle tohoto zákona se nepovažuje ten,
c) kdo pro vnitřní pořádek a bezpečnost představuje vážné nebezpečí svým jednáním, za které byl v posledních třech letech pravomocně uznán vinným ze spáchání více než jednoho přestupku
na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi nebo obdobného přestupku proti bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích,

Nehledě na to, že do pravomocného rozhodnutí je dlouhá cesta
IP zaznamenána

jagdtiger

• Zobrazit profil

Děkuji všem za rychlou reakci. K upřesnění: naměřené hodnoty byly 0,34 a 0,32 po pěti minutách. Policista mi sám přístroj, resp. hodnoty ukázal a následně vyzval k podpisu “účtenky” jež vytiskl přístroj, takže se, předpokládám, jednalo o hodnotu bez odečtené tolerance. Nikdy jsem podobnou situaci neřešil, policie mě nezastavila k žádné kontrole od doby vydání ŘP a ani jsem nepředpokládal, ze bych mohl mít alkohol v krvi tudíž jsem s výsledky souhlasil a podepsal protokol, taktéž jsem tuto problematiku nikdy nestudoval, proto nevěděl jak je v dané situaci nejlepší se zachovat. Otázku na krevní odběry policista položil nesugestivně a nenutil mě nijak k té či oné možnosti. Odmítl jsem jelikož večer předtím (cca 25 hodin od dechové zkoušky) jsem mel par potahů z jointa s THC v obavě aby se toto při testech dodatečně nezjistilo. Před testem jsem byl dotázán, zda jsem před jízdou požil alkohol což jsem odmítl, nicméně po pozitivní dechové zkoušce jsem (bohužel - podle toho co píšete), přiznal, ze jsem odpoledne mel dvě piva kolem 16 hod., na dotaz jaké jsem odpověděl pouze ze Radegast.
Pozn audio či video záznam jsem nepořídil, do protokolu jsem uvedl pouze, ze jsem si subjektivně nepřipadal pod vlivem alkoholu a ve stavu, kdy by byla ovlivněna moje schopnost řídit a vzhledem k době od konzumace nepředpokládal, že bych mohl v krvi mít ještě alkohol. Nad rámec dotazů policie, jež jsem již uvedl jsem (mimo protokol, ústně), sdělil, že jakožto lékař - chirurg, musím být v době pohotovostní služby k dispozici na telefonu, a že ŘP potřebuji k výkonu povolání. Policista mi odpověděl "že ho to mrzí, nicméně ikdyby chtěl věc řešit "domluvou", tak nemůže, jelikož záznam z Drageru jsou automaticy ukládány do databáze a nelze je obejít.
« Poslední změna: 15 Června 2020, 12:42:20 od jagdtiger »
IP zaznamenána

Fogyn

• Zobrazit profil

Víte jak poznáte, že policajt lže? Pohybuje rty..
IP zaznamenána

2M

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil

Otázku na krevní odběry policista položil nesugestivně a nenutil mě nijak k té či oné možnosti. Odmítl jsem

Pro příště.. tohle je nebezpečná věta a opatrnost je na místě.
Z toho jde snadno udělat odmítnutí vyšetření na alkohol a pak se hraje o jiný level..
Lepší je říct že krev nepožadujete, ale jste ochotný se vyšetření podrobit jestli ho požadují policajti.
A samozřejmě to mít nahrané.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil

Mírný offtopic:

Ono by asi také záleželo na přesné formulaci (a možnosti tuto přesnou formulaci prokázat). Zatímco dialog typu

- Tímto Vás vyzývám k podrobení se odborné zkoušce na alkohol pomocí odběru krve a následného krevního rozboru. Jste ochoten se podrobit odborné zkoušce na alkohol?
- Odmítám.

je cestou k přestupku tzv. "odmítačky", třeba takový

- Jste ochoten jít na krev?
- Ne.

lze vyložit i tak, že řidič by na kafe zašel, ale na krev ne (není upír).
IP zaznamenána

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil

Ovšem bez nahrávky je řidič "nahranej" v obou případech :)
IP zaznamenána

jagdtiger

• Zobrazit profil

*Asi jsem to zde špatně formuloval, nebo to nebylo pochopeno - neodmítl jsem výzvu policie jít na odběry, policista mi sdělil dvě možnosti postupu, ze kterých jsem si vybral, dobrovolně, na odběry nejít (z výše uvedeného důvodu, ačkoli možná nerelevantního - nepředpokládám, že toxikologické vyšetření krve na další OPL se provádí automaticky vždy, i při pouze pozit. dechové zkoušce)
IP zaznamenána

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil

Vy jste to formuloval zcela přesně. Ovšem v praxi bývá rozdíl mezi tím jak komunikace ohledně krve proběhla a jak jí ve skutečnosti popíší policisté ve svém lhášení.
Například.

Pravda:
Hmm tak jste nalízal (nadýchal), máte tam amfetaminy (0,22 a 0,15 promile). Teď to můžeme řešit buď tím že pojedeme na krev a nebo jestli odmítnete pak se to věchno vyřeší ve správním řízení.  Chcete jet na krev ? Ne ?  Tak dobře, tady to podepište a nashledanou. 

Lhášení:
Řidič byl dle zákona poučen a odmítl podstoupit krevní zkoušku, což stvrdil svým podpisem.

« Poslední změna: 16 Června 2020, 10:16:18 od pk202 »
IP zaznamenána

jagdtiger

• Zobrazit profil

Jak jsem psal, bohužel, jakožto "začátečník" jsem udělal chyby, které již zpět nevrátím. Měl jsem obavy z krevních testů z výše uvedených důvodů. Hádám tedy, že nyní zbývá pouze čekat na dopis z úřadu. Ještě mě k tomuto napadly dvě věci - policista se mě ptal na mail a tel. č., které jsem uvedl. Nevíte jaký je význam/zda je to standartní/za jakým účelem požadují tyto informace popř. zda mám očekávat nějaké kontaktování touto formou? Druhá věc, pravděpodobně nevýhodná pro mě, mám trvalý pobyt mimo místo zaměstnání a dlouhodobého pobytu. V místě trvalého pobytu se vyskytuji pouze sporadicky, párkrát za rok. Předpokládám, že dopisy úřadu budou chodit doporučeně na adresu trvalého pobytu a pro každý takto budu muset absolvovat cca 150 km cestu kvůli osobnímu vyzvednutí na poště..? Nebo naopak nedá se toto využít při procesu k "aktivnímu odkládání"? Děkuji všem
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil

Pokud nemáte datovou schránku, zbývá Vám teď pouze čekat na dopis. Po e-mailu/telefonu s fízly ani úředníky nekomunikujte.

Vaši poštovní schránku v místě trvalého bydliště někdo pravidelně kontroluje?
IP zaznamenána

hh

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil

Pokud jste fízlům dal tel. a mail, uloží si to do nějaké jejich (nikým a ničím nekontrolované databáze) a bude to tam celé PČR navěky k dispozici. Takže je možné, že vás čas od času budou s něčím otravovat - v principu se to nijak neliší od nabídek výhodných úvěrů, skvělých investičních příležitostí, levnějších energií, průzkumů trhu atp. - stačí zavěsit (pokud nejde o něco, co očekáváte, např. ohledně zbraňové agendy se občas takový neformální kanál docela hodí).

Doručovat v rámci přestupkového/správního řízení vám budou na adresu trvalého pobytu. Jezdit 150 km netřeba - dá-li vám někdo avízo o tom, že ve schránce přistálo oznámení, můžete si nechat dopis doslat jinam (není to tuším úplně zdarma, ale rozhodně levnější, než cesta 150 km), můžete SO požádat o doručování na jinou adresu jen v rámci konkrétního řízení, nebo si můžete v evidenci obyvatel nastavit adresu pro doručování, která pak platí globálně (ale nemění se adresa TP a s tím spojené záležitosti, např. i příslušnost PČR ohledně zbrojních průkazů a zbraní).

Využít ve svůj prospěch to, že nebydlíte v místě hlášeného TP, nejde (je s tím spojená jen okrajová výhoda, že nehrozí, že by vás pošťačka zastihla osobně a něco se tak doručilo dříve, než bylo v plánu, ale jinak se vše bude považovat za doručené po 10 dnech od prvního pokusu o doručení).
IP zaznamenána
Stran: [1] 2 3 ... 9