30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: [WIN] Valík, 72km/h na 60, MěÚ Přeštice  (Přečteno 1970 krát)

Johnny

• Zobrazit profil
[WIN] Valík, 72km/h na 60, MěÚ Přeštice
« kdy: 30 Dubna 2020, 13:59:20 »

Dobrý den,
čtu to tu již delší dobu, FSM a spousty případů přečtených. Ovšem nyní mám na stole první výzvu od mého příbuzného, kterou hodláme vyřídit "neposlušně" a protože je to poprvé :-) jsem trochu nervozní abych něco nepopletl. Konkrétně o Valíku a Přešticích toho tu moc není. Proto prosím vás zkušenějších o radu, kterou z níže uvedených cest se vydat, popř. jestli vás napadají nějaké další poznámky:

1) Na výzvu nereagovat. Počkat na příkaz a podat odpor. Tato cesta se mi zdá nejrizikovější protože ve Valíku je Unicam VELOCITY3 a někde jsem tu četl, že se špatně rozporují výsledky měření a na poukázání procesních nesrovnalostí se zatím necítím.

2) Udat Helmuta žijícího u nás, ten se přizná a pak odjede na cestu kolem světa. Zde mám jen strach o to jak postupovat, když úřad bude ignorovat Helmuta nebo pošta nedoručí dopis do schránky.

3) Příbuzný udá že půjčil vozidlo mě, řekne že mě poučil v souladu §10, odstavec 3 zákona o silničním provozu a tím se tedy nedopustil přestupku. Mě příjde příkaz vinen, já dám odpor, že jsem neřídil a dokaž úřade, že tomu tak není.

Víc mě nenapadá, budu rád za vaše rady a připomínky.

Děkuji
IP zaznamenána

Sudaler

• OSBID
  • *
    • Zobrazit profil
Re:Valík, 72km/h na 60, MěÚ Přeštice
« Odpověď #1 kdy: 30 Dubna 2020, 17:53:48 »

Dobrý den,
nejúčinnější a co vím, také 100 % spolehlivá, je cesta, že nahlásite ridice, který v době spáchání přestupku žil, ale nyní bohužel zesnul.
Jinak varianta nekontaktního cizince již většinou  nefunguje.
IP zaznamenána

Mike

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 30 Dubna 2020, 22:33:06 »

72 je již po odečtení tolerance měření nebo před ?
jestli se vůbec pouštět do bodu 3
ačkoli věřím, že místní HC by to dali  8)
IP zaznamenána

jakubb

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 01 Května 2020, 05:21:05 »

Přeštice mám kousek, pokud byste potřeboval nějaký helpuňg, už jsem tam dlouho nebyl, rád nahlédnu.
IP zaznamenána

Johnny

• Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 01 Května 2020, 09:15:54 »

Dobrý den,
nejúčinnější a co vím, také 100 % spolehlivá, je cesta, že nahlásite ridice, který v době spáchání přestupku žil, ale nyní bohužel zesnul.
Jinak varianta nekontaktního cizince již většinou  nefunguje.

Děkuji za zprávu. Cizinec by ale nebyl nekontaktní ale naopak by se doznal. Právě, jde mi hlavně o zkušenost. Pokud by ho úřad nekontaktoval, ignoroval a dál si jel svoji linii (samozřemě protiprávně) nevěděl bych úplně jak dál.
IP zaznamenána

Johnny

• Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 01 Května 2020, 09:17:59 »

72 je již po odečtení tolerance měření nebo před ?
jestli se vůbec pouštět do bodu 3
ačkoli věřím, že místní HC by to dali  8)

Je to po odčtení tolerance.
IP zaznamenána

Johnny

• Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 01 Května 2020, 09:20:08 »

Přeštice mám kousek, pokud byste potřeboval nějaký helpuňg, už jsem tam dlouho nebyl, rád nahlédnu.

Děkuji Vám moc za nabídku, ale jezdíme stále okolo, tak to vyzkoušíme.
IP zaznamenána

VencaS

• Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 01 Května 2020, 17:05:37 »

nebyla by pak třeba nějaká cesta přes to, že se jedná o přechodnou úpravu rychlosti?
IP zaznamenána

Ervd

• Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 04 Května 2020, 17:57:48 »

Dobrý den,

mám stejný problém, jel jsme 76 km/h. oni tam dali šedesátku, byla tam týden a pak to změnili na 80. moc hlavu a patu to nedávalo.
IP zaznamenána

Jan Novák

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 05 Května 2020, 12:21:37 »

Dobrý den,

mám stejný problém, jel jsme 76 km/h. oni tam dali šedesátku, byla tam týden a pak to změnili na 80. moc hlavu a patu to nedávalo.
Tak pokud tam ta 60ka nebyla z důvodu údržby nebo tak něco, pak chybí zcela materiální aspekt - když to o týden později uznali za bezpečné.
IP zaznamenána

Ervd

• Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 06 Května 2020, 11:30:27 »

Za tunelem se opravuje dálnice na prahu. Normálně je v tunelu 100 km/h, teď během opravy dálnice před tunelem je 80 km/h ve zúženi a i v tunelu, kde se nic neopravuje. Tři dny bylo v tunelu 60 km/h. Ale zcela nesmyslně... vypadalo to tam stejně jako teď, kdy je tam 80 km/h.

nouzový stav - žádný provoz, tunel má dva pruhy v každém směru a 60.

Materiální znak tam selským rozumem nenajdeme ani kdybychom se posrali. Správní orgán ho tam jistě najde v podobě nějakého ctrl+c ctrl+v blábolu.

sorry za překlepy a tak.

IP zaznamenána

Johnny

• Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 12 Května 2020, 15:33:54 »

Děkuji všem za podnětné informace, možná se budou hodit v následujích kolech. Udali jsme kontaktního Helmuta. Až budu mít nějké informace doplním i s písemnostmi.

Děkuji
IP zaznamenána

Johnny

• Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 29 Června 2020, 14:25:37 »

Tak už proběhl nějaký ten ping-pong s úřadem. Docela mě zarazila rychlá odezva z jejich strany. Rád bych sem nahrál dokumenty a poprosil o konzultaci svého dalšího postupu. Proto prosím o překlopení vlákna na neveřejné. Děkuji
IP zaznamenána

Johnny

• Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 30 Června 2020, 13:55:38 »

Ahoj všem,
děkuji za přesun do kuchyně. Řeším první případ a jsem trochu nervozní. Je mi jasné, že mi nikdo nedá úplnou kuchařku, jen bych rád konzultoval postup se zkušenějšíma. Číkusovo kočkování je pro mě vzorem, nicméně u tohoto prvního případu by mi "stačilo" nezaplatit a vyhnout se nějakým sekundárním průserům. Co se zatím událo:

- 8.4. se stal údajný přestupek (jedná se o auto příbuzného)
- cca 27.4. přišla výzva zaplať 1000 Kč nebo udej
- cca 12.5. udán kontaktní Helmut, vzdálený příbuzný z Německa
- 8.6. na poště a 22.6. ve schránce pozvání na 23.6. na úřad
- ještě 22.6. dán na podatelnu úřadu přiznání (podání vysvětlení) Helnuta ale nebyl to přestupek, protože jednal v krajní nouzi.
- 26.6. od úřadu na poště další dopis pro Helnuta. Jeho obsah zatím neznám.

Nejsem moc zkušený ale napadá mě, že jsem udělal nějaké chyby.
Helmutovo přiznání stačilo poslat doporučeně den před pozvání na úřad.
Z druhé chyby mám větší strach. Jako kontaktní Helmutovo adresu jsem uvedl adresu svojí novostavby, ve které zatím není nikdo hlášen. Pokud by však byl dále Helmut nekontaktní nebo např. umřel, rád bych se vyhnul v krajním případě nějaké pozornosti např. exekutorů.

Rád bych se Vás tedy zeptal:
Máme nahlídnout do spisu aby bylo možné připravit odpověď Helmutovi? Neupoutám tím zbytečně v této fázi na sebe pozornost úřadu?
Čekám dopis zhruba ve znění Helmut vinen. Mám vyčkat a na něj poslat blanketní odvolání nebo spíše odvolání ve kterém napadnu podjatost, materiální aspekt, neexistenci přestupku, popř. neúplnost spisu?

V příloze jsou proběhlé dokumenty. Předem moc děkuji za vaše typy. Johnny
« Poslední změna: 30 Června 2020, 14:08:37 od Johnny »
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 30 Června 2020, 14:34:14 »

26.6. od úřadu na poště další dopis pro Helnuta. Jeho obsah zatím neznám.
Tj. do Vámi kontrolované schránky přistála výzva od pošty? Je tam uvedeno pozn.1 nebo pozn.2?

Na udání Helmutovy kontaktní adresy na Vaší nemovitosti nevidím nic závadného. Když mu půjčujete vůz, proč byste mu nemohl půjčit i schránku?
IP zaznamenána