Dobrý den,
čtu to tu již delší dobu, FSM a spousty případů přečtených. Ovšem nyní mám na stole první výzvu od mého příbuzného, kterou hodláme vyřídit "neposlušně" a protože je to poprvé :-) jsem trochu nervozní abych něco nepopletl. Konkrétně o Valíku a Přešticích toho tu moc není. Proto prosím vás zkušenějších o radu, kterou z níže uvedených cest se vydat, popř. jestli vás napadají nějaké další poznámky:
1) Na výzvu nereagovat. Počkat na příkaz a podat odpor. Tato cesta se mi zdá nejrizikovější protože ve Valíku je Unicam VELOCITY3 a někde jsem tu četl, že se špatně rozporují výsledky měření a na poukázání procesních nesrovnalostí se zatím necítím.
2) Udat Helmuta žijícího u nás, ten se přizná a pak odjede na cestu kolem světa. Zde mám jen strach o to jak postupovat, když úřad bude ignorovat Helmuta nebo pošta nedoručí dopis do schránky.
3) Příbuzný udá že půjčil vozidlo mě, řekne že mě poučil v souladu §10, odstavec 3 zákona o silničním provozu a tím se tedy nedopustil přestupku. Mě příjde příkaz vinen, já dám odpor, že jsem neřídil a dokaž úřade, že tomu tak není.
Víc mě nenapadá, budu rád za vaše rady a připomínky.
Děkuji