Zdravím Vás,
pánové momentálně řeším takový blbý případ. Jel jsem minulý rok večer z jednání… Před obci mimo, ale opravdu mimo obec na rovném úseku jsem předjížděl cca 5 osobních aut a před něma jedoucí kamión. Potom ještě v obci „osobní automobil“ (dále označení O1) Je to cca 300 m dlouhá obec na rovném úseku… Za obcí mě oslnil zelený laser…
Myslel jsem že to je to vozidlo O1. Je naštvané že jsem ho předjel v obci a nechal ho následně předjet přede mě. Ale po chvíli znovu, až mě pálel zrak… Zjistil jsem, že to svítí z osobního vozidla (Označení O2) za mnou.
Ten nás rychle předjel a vozidlu O1 jasně a naschvál svítil laserem. Proto jsem volal na PČR, nedalo se vůbec řídit. PČR zastavila O2, který svítil laserem o 15 km dál a my s O1 tam postupně přijeli.
První věc byla ta že nás mě a vozdilo O1 okažimtě kontrolovali... Bohužel jsem zjistil, že mám propadlou STK cca 5 měsíců... No vozidlo O2 popřelo, že by použili laser PČR.
Proběhlo první jednání u SO. Spolujezdec z vozidla O2 potvrdil, že několikrát zablikal laserovým ukazovátkem. Každopádně prý porušil 125c/1k a také §9 odst. 1 c). Nemělo by to být to obecné ohrožení? Několikrát úmyslně cca i minutu v kuse svítil spolujezdec vozidla O2 na vozidlo O1 do kapoty, jelikož O2 jelo předním...
2) PČR kvalitně pracuje a mě jako oznamovatele udala, že jsem porušil §32 odst. 3 (že jsem vozidlo O2 oslnil laserem) a také §5 odst. 1 a), že jsem jel bez STK.
Takže díky k.k.tovi který svítí laserm se málem vybourám a nakonec dostanu pokutu... To oslnění jsem popřel u SO, protože se nestalo. Mělo by to stačit? A to STK půjde uhrát na materiální aspekt přestupku? Nebo tak podobně, že jsem formálně udělal chybu a společnost neohrozil. Auto během 14 dnů prošlou STK a je způsobilé. STK byla 5 měsíců propadlá... Z Leasingu nám jen řekli, že se termín STK blíží... neposlali velký TP a zapomnělo se na to u nás na firmě... A auto jezdilo v pohodě...
Závady: Lehké 2 4.1.1.2.1. - Vnější krycí sklo, těleso nebo optický systém potkavacího světlometu nebo dálkového je poškozený, ale nic to neovlivňuje... Měl jsem špinavé skla přední, zrovna začínalo to bahno... A druhá závada 6.2.1.1.1 Povrchová koroze kabiny atd... Na konci blatníku u kola je mírná koroze normálně nejde vidět...
Takže bych se chtěl zeptat jak je to s tím formálním a materiálním přestupkem? Jestli to půjde nebo jak jinak se vykroutit s STK. Hlavně ať firma nic taky neplatí. A potom víš jak jsem se ptal co to oslnění dálkovými světly? Bude stačit tvrdit že ne... A hlavně ten laser nemá být obecné ohrožení?
Vypadá to, že nakonec z toho vyjdu nejhůře. Kdy jsem jen oznámil, že magor svítí řidičům laserem do obličeje