30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: [WIN] Prujezd zakazam vjezdu, ztotozneni bez OP  (Přečteno 815 krát)

hh

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
Re:Prujezd zakazam vjezdu, ztotozneni bez OP
« Odpověď #15 kdy: 16 Prosince 2019, 21:55:14 »

Hmm, je to divné. MP je sice schopna kdejaké levárny, ale pokud zpackali kontrolu a ani neztotožnili řidiče, očekával bych, že to dál nikam hlásit nebudou.

Podle vaší verze musela strážnice na služebně vylustrovat auto a jeho provozovatele (o tom nejspíš bude existovat digitální stopa), pak si z OR vytáhnout společníky a jednatele a buď to risknout (pokud v OR třeba je jen jediná osoba a podle pohlaví a věku odpovídá), nebo si je ještě navíc dodatečně dané osoby vytáhnout z evidence obyvatel (nebo nějakého jiného úředního registru s fotkou) - o čemž taky vznikne stopa - a podle toho vyplnit oznámení. A pak ještě natvrdo lhát o předložení OP.

Netvrdím, že to je nemožné, ale je to hrozně komplikované. Ani příslušník MP není zpravidla tak blbý, aby včas nezatáhl za záchrannou brzdu, což se v daném případě mělo stát nejpozději při vyžádání popisu kontroly úřadem. Pokud nepravdivě popsala a podepsala ztotožnění přes OP, musela si minimálně tou totožností být naprosto jistá, jinak by to byla úplná sebevražda. Není spíš možné, že vás ona nebo ta kolegyně poznala?

Koncept odvolání stále lze použít. Je možné ho rozšířit - tam, kde jsou zmíněny nesrovnalosti, to lze rozepsat (že obviněný popírá, že by byl na místě či ten den komukoliv předkládal OP, strážnice tvrdí, že byl předložen OP, ale v oznámení není vyplněno jeho číslo ...). Ale není to nutné, i původní obecný text by měl stačit (a pokud stačit nebude, tak se předem nabízím k sepsání žaloby, protože to bude lahůdka).
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 16 Prosince 2019, 22:16:57 »

V tomto případě snad nelze použít jako jediný důkaz záznam poloopicistů. SO měl minimálně předvolat poloopicisty jako svědky. Pokud na základě tohoto SO2 rozhodnutí zruší (což by v právním státě měl) a věc vrátí k SO1, bude vhodné na případné ústní jednání v přítomnosti svědků poslat zmocněnce, aby nemohlo zaznít "ano to je on".
IP zaznamenána

Ustecan

• Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 17 Prosince 2019, 09:35:42 »

Vec se ma tak, ze mam velice napadne auto - jine takove tu nejezdi. Takze zjistit si tu udaje pro ni nemusel byt takovy problem, jsme celkem male mesto. Mohla se doptat nejakeho kolegy ktery me bude znat. O nikom takovem osobne nevim, ale urcite tam nekdo takovy bude. Nemyslim si, ze by to nekde hledala v oficialnich registrech, to by byl asi opravdu velky risk. Coz tedy znamena, ze tou totoznosti si tedy jista byla urcite. Ja v tu chvili kdyz jsem odjizdel, bez toho, abych ji dal jakykoliv doklad, myslel jsem, ze mam vyhrano.
Kdyz pak prisla ta vyzva a ja zjistil, ze je na moje jmeno, bral jsem to tak, ze musim bojovat - jinak, kdyz to prezenu, by prece mohla psat moje jmeno na kazdy druhy prestupek...
Budu tedy postupovat tak jak jste navrhl a pak se ozvu s tim, jak to pokracuje.
IP zaznamenána

hh

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 17 Prosince 2019, 11:24:02 »

Ano, nápadné auto je vidět z fotky. Ale pokud přímo vás neznala a na to, čí auto je či kdo jím jezdí, se doptala třeba kolegů, jak si mohla být natolik jistá (že je ochotná lhát o neprovedené lustraci), že jste to třeba někomu nepůjčil?

Každopádně postup je jasný. Teď odvolání. Zapracoval jsem tam žádost o zaslání předkládacího stanoviska, tak jestli ho SO pošle, též hoďte sem (kdyby v něm nějak zkoušeli napravit odfláknuté odůvodnění, možná bude třeba na to ještě zareagovat). Pak pravděpodobně KÚ rozhodnutí zruší a nařídí provést výslech MP, na ten by asi opravdu bylo vhodnější poslat jen zmocněnce. Nabízejí se 2 taktiky, buď kompletně zatloukat, a nebo i připustit, že se skutek stal a kontrola proběhla zhruba jak se uvádí, ale dopustil se ho někdo jiný (od koho má účastník informace). Už to bude víc o tom, jak si vychutnat strážnici, než řešit původní přestupek. Ale smysl to má, protože pokud nedostane přes prsty, tak přesně jak uvádíte, za chvíli kdokoliv z poloopů uvidí vaše nápadné auto a bude mít dojem, že porušilo nějaký předpis, sepíše oznámení úřadu a ten to bez dalšího zkoumání překlopí do rozhodnutí o vaší vině ...
IP zaznamenána

Ustecan

• Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 17 Prosince 2019, 12:34:50 »

Souhlasim, diky moc za rady. Hned jak bude neco noveho, ozvu se.
IP zaznamenána

Ustecan

• Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 28 Ledna 2020, 11:45:10 »

Tak zatim jen kratky update - 27.12. Jsem podal blanketni odvolani, zatim mi neprisla zadna vyzva na doplneni ( coz se v jinych pripadech delo ) Mam cekat, nebo rovnou doplnit? Diky za nazor.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 28 Ledna 2020, 11:48:26 »

Rozhodně čekat.
IP zaznamenána

Ustecan

• Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 28 Ledna 2020, 13:12:00 »

Dekuji, v prubehu noci pri vzpomince na nedokoncenou vec me zachvatil mirny neklid, tak jsem se potreboval optat :)
IP zaznamenána

Ustecan

• Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 14 Dubna 2020, 09:08:43 »

Dobry den,

tak situace pokrocila. 3.4. mi prislo do datove schranky doruceni zamitnuti odvolani z krajskeho uradu z duvodu opozdeneho podani.
Lhuta pro odvolani koncila 27.12. 2019 a ja jsem v tento den posilal datovou schrankou. To by melo byt v poradku ne? V oduvodneni zamitnuti pisou, ze odvolani bylo doruceno 30.12. 2019. Prikladam screenshot z datovky a dekuji za radu.
https://www.dropbox.com/s/c4fg4fa6qbctktg/Dat%20screenshot.jpg?dl=0
IP zaznamenána

hh

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #24 kdy: 14 Dubna 2020, 09:36:41 »

Na tom, že lhůta končila 27. 12., se s KÚ shodnete, operuje s tím to zamítavé rozhodnutí? Poslal jste to do správné datovky (tj. magistrátu, ID vt8bhx2, nikoliv krajskému úřadu) a ze správné datovky (tedy libovolné, vedené na vás jako fyzickou osobu, nikoliv z DS právnické osoby - provozovatele auta)?

Pokud ano, jde jednoznačně o kiks ze strany KÚ (asi především o nepozornost v kombinaci s chybou SO1, který jim to nejspíš jako opožděné předložil). Do DS orgánu veřejné moci je doručeno dodáním, není podstatné, kdy si to vyzvednou, ani není podstatné, jestli tu DS čte živý člověk nebo jako zde nějaký robot, který to přebírá do spisové služby.

Máte teď více možností, jak postupovat. Nejrychlejší by bylo KÚ upozornit (můžete tomu říkat podnět k provedení přezkumného řízení, ale stačí i neformálně). Můžete jim udělat ostudu u Ministerstva dopravy tím, že v souladu se SprŘ podáte podnět k přezkumu tam. Nebo si můžete koupit trochu času tím, že využijete dvouměsíční lhůtu a podáte rovnou správní žalobu. Pro to bych hlasoval já, vemte si advokáta, ideálně někoho, kdo to jen formálně zastřeší (protože práce s tím nebude žádná), KÚ pak bude muset kromě náhrady SOP hradit i tarifní náklady.
IP zaznamenána

swenak

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Prujezd zakazam vjezdu, ztotozneni bez OP
« Odpověď #25 kdy: 14 Dubna 2020, 09:37:08 »

Ano, mělo, dokonce i v těch stavech o průběhu je to jasně napsáno, SO si spletl doručení do schránky s vyzvednutím. Leda by to bylo doručeno jinénu SO, než mělo být, pak by to problém byl.
« Poslední změna: 14 Dubna 2020, 12:56:57 od swenak »
IP zaznamenána

Ustecan

• Zobrazit profil
« Odpověď #26 kdy: 14 Dubna 2020, 12:07:30 »

Zkontroloval jsem a je poslano z datovky FO do datovky magistratu. Zrovna resim neco s advokatem kvuli praci, tak to k tomu asi prihodim a budu postupovat dle hh. Taky me ta varianta zaujala nejvic. Moc diky za rady a az to pokroci, ozvu se.
IP zaznamenána

hh

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #27 kdy: 14 Dubna 2020, 14:13:28 »

V tom případě si úřad naběhnul, ale je to chyba, která se dřív či později, pravděpodobně bez jakéhokoliv odporu, napraví, a znovu se vrátíte do fáze odvolání. Teď je vhodné zaplatit pokutu (lhůta 30 dní od právní moci). Žaloba je kanon na vrabce, KÚ by to asi ochotně zrevidoval i sám, ale hezké je na tom právě to, že máte možnost z nich bez práce dostat peníze a to dokonce víc, než je samotná pokuta, takže ryze finančně to bude WIN i kdyby se ve finále měla pokuta potvrdit - nejde ovšem o zisk, ale hlavně o to, aby to orgány trochu zablolelo.

Jestli zlanaříte advokáta, tak si evidujte i jakékoliv následné kroky a náklady související s (momentálně pravomocným) rozhodnutím o přestupku - placení pokuty, žádost o její vrácení (po předpokládaném zrušení rozhodnutí o odvolání), žádostí o výmaz z bodového hodnocení a karty řidiče ... to pak lze požadovat po Ministerstvu dopravy z titulu škody způsobené nezákonným rozhodnutím (zákon 82/1998 Sb.).
IP zaznamenána

Ustecan

• Zobrazit profil
« Odpověď #28 kdy: 08 Ledna 2021, 11:45:58 »

Tak kratky update k mojemu pripadu - uz jsem to mel tedy udelat driv, za zpozdeni se omlouvam.

Prostrednictvim advokata a na zaklade vasich rad jsem podal v breznu spravni zalobu. V cervenci se ozval Krajsky Urad s tim, ze Podle ust. § 97 odst. 3 správního řádu se ruší pravomocné rozhodnutí. Ted na konci prosince prislo rozhodnuti soudu, vratili zpet 2/3 soudniho poplatku a priznali mi naklady ve vysi 9200,- Kc. Je to moje prvni zkusenost se soudem a zalobou a diky Vam je velice pozitivni. Moc Dekuji.

Nyni predpokladam, ze se jednani vrati zpet na magistrat a budu vyzvan k doplneni odvolani...
IP zaznamenána

solaris

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #29 kdy: 08 Ledna 2021, 12:12:34 »

KÚ v tom červenci zrušil svoje Rozhodnutí o zamítnutí odvolání, nebo zrušil to prvoinstanční Rozhodnutí o pokutě?
IP zaznamenána