30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: [WIN] Brno Vídeňská 40+  (Přečteno 1590 krát)

kdo

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
Re:Brno Vídeňská 40+
« Odpověď #30 kdy: 19 Listopadu 2019, 06:44:19 »

<OT>Tohle nedopadne dobře. Opakovaně a stále dokola se setkávám s případy odebrání ŘO, kde zcela zásadní roli hraje naprostá indolence obviněných. Dlouho jsem nechápal, jak je možné, že někdo se bije jako lev kvůli 1.500 Kč pokuty a někdo jiný přistupuje zcela bez zájmu a aktivity k řízení, kde jde o noty. Pak jsem přišel na to, že se v drtivé většině jedná o specifickou demografickou skupinu, definovatelnou jako: bílý muž, věk 28-35 let, SŠ nebo nižší vzdělání, IQ kolem 90.</OT>

Natáhnout řízení do poloviny února a dosáhnout tak odmazání 4 bodů by měla být hračka. V daném případě bych přesto doporučoval zajistit si kvalitního zmocněnce, jinak si zde brzy přečteme dotaz, jak se řeší zmeškání nějaké lhůty.
IP zaznamenána

speedygonzales

• Zobrazit profil
« Odpověď #31 kdy: 19 Listopadu 2019, 06:48:51 »

Nespadám do oné demografické skupiny :D pokusím se pro to udělat maximum, zmocněnce řeším už na nezaplatim.cz, uvidím jaký tam budou podmínky. Nelíbí se mi u nich podepsání smlouvy bez jakékoliv předešlé (aspoň odhadem) kalkulace zastupování a nějaký (opět nástřel) odhad případu. Cenu mají uvedenou "dohodou". ale emailem komunikují, tak uvidíme
« Poslední změna: 19 Listopadu 2019, 06:53:49 od speedygonzales »
IP zaznamenána

speedygonzales

• Zobrazit profil
« Odpověď #32 kdy: 19 Listopadu 2019, 09:07:55 »

<OT>Tohle nedopadne dobře. Opakovaně a stále dokola se setkávám s případy odebrání ŘO, kde zcela zásadní roli hraje naprostá indolence obviněných. Dlouho jsem nechápal, jak je možné, že někdo se bije jako lev kvůli 1.500 Kč pokuty a někdo jiný přistupuje zcela bez zájmu a aktivity k řízení, kde jde o noty. Pak jsem přišel na to, že se v drtivé většině jedná o specifickou demografickou skupinu, definovatelnou jako: bílý muž, věk 28-35 let, SŠ nebo nižší vzdělání, IQ kolem 90.</OT>

Natáhnout řízení do poloviny února a dosáhnout tak odmazání 4 bodů by měla být hračka. V daném případě bych přesto doporučoval zajistit si kvalitního zmocněnce, jinak si zde brzy přečteme dotaz, jak se řeší zmeškání nějaké lhůty.

Mám k tomuto ještě dotaz, proč zrovna do půlky února? který časový interval je pro mne v tomto důležitý, tedy od kdy mám počítat lhůtu po které mi budou 4 body odmazány.
IP zaznamenána

hh

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #33 kdy: 19 Listopadu 2019, 09:20:27 »

Jde o právní moc rozhodnutí, za který vám byly připsány poslední body, viz již ve vláknu citovaný  § 123e ZPPK. Sám výše tvrdíte, že zákaz platil od 21. 2. 2019 - netuším, na základě čeho byl uložen (současně píšete o jakési podmínce, tak to tipuji na trestní příkaz či rozsudek, nikoliv jen přestupek), ale pravděpodobně se počátek zákazu shoduje s okamžikem právní moci (nedošlo-li tam k nějakému odkladu vykonatelnosti, nebo jste v té době nevykonával ještě nějaký předchozí trest). Je-li to tak, pak pro odvrácení vybodování musíte dosáhnout toho, aby ve stávajícím řízení, pokud ho nevyhrajete, alespoň nepadlo pravomocné rozhodnutí dříve než 22. 2. 2020.

Pokud jde o podmínku, tak záleží, co to přesně je za podmínku a čeho se týká (jestli jen podmíněného upuštění od zbytku výkonu trestu ZŘMV, nebo trest za původní skutek, pokud padl v trestním řízení, měl i podmíněné odnětí svobody ...) a jestli kromě obecného kritéria osvědčení (tj. vést řádný život) tam nebyly i nějaké specifické podmínky. Obecně by přestupek kvůli rychlosti neměl osvědčení ohledně trestu za chlast vadit, ale bez konkrétních informací k vaší řidičské historii je to jen odhad.
« Poslední změna: 19 Listopadu 2019, 09:42:03 od hh »
IP zaznamenána

speedygonzales

• Zobrazit profil
« Odpověď #34 kdy: 19 Listopadu 2019, 09:39:13 »

Jde o právní moc rozhodnutí, za který...

Ano, závěry vyvozujete dobře, myslím, že to tak bude, jakmile pošlu odpor zajdu si vyběhat výpis a kouknu na spis. Děkuji
IP zaznamenána

speedygonzales

• Zobrazit profil
« Odpověď #35 kdy: 20 Listopadu 2019, 16:04:39 »

Přikládám výpis z evidenční karty řidiče a bodový výpis.
IP zaznamenána

hh

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #36 kdy: 20 Listopadu 2019, 16:28:11 »

Ano, vše výše uvedené platí. Rozsudek za chlast, na základě kterého byly připsány zatím poslední body, nabyl právní moci 21. 2. 2019. Pokud tedy do té doby nebudete pravomocně uznán vinným z nějakého jiného bodovaného přestupku či TČ (v případě již běžícího řízení to znamená buď vyhrát nebo alespoň do té doby zdržovat), dojde 22. 2. 2020 k odečtu 4 bodů.

Pokud by k pravomocnému rozhodnutí za rychlost 40+ došlo po kritickém datu, tak sice dostanete pokutu, 5 bodů a zákaz (pravděpodobně blízko minima 6 měsíců), ale nedojde k vybodování, po polovině s možností žádat o upuštění od zbytku. Pokud se vybodujete, rok v čistírně je téměř jistý.

Ohledně podmínky za chlast - tam jestli to chápu máte momentálně podmínky 2, jednak jste kromě zákazu dostal i podmíněně odložené odnětí svobody, a pak tu podmínku na upuštění od zbytku zákazu. O obojím bude ještě soud rozhodovat, jestli jste se osvědčil (nedostane-li odněkud bonz, tak nejpozději po konci každé z podmínek). Přestupek jiný než řízení pod vlivem by vadit neměl, není-li přímo v těch rozhodnutích napsané něco jiného, ale samozřejmě lepší žádný záznam nemít než přemýšlet o tom, jestli ne/bude vadit.
IP zaznamenána

speedygonzales

• Zobrazit profil
« Odpověď #37 kdy: 20 Listopadu 2019, 18:39:42 »

Přímo jsem se ptal soudce. Jeho slovy: "Podívejte, pokud se ke mě dostane, že jste jel nepřipoutanej, rychle, nebo jste telefonoval. Tak Vás řešit nebudu. Pokud se znovu projedete pod vlivem, tak tady už budu nekompromisní a tam ty tresty dosahují jiných výšin".

Jinak, dnes jsem podepsal smlouvu a uhradil "příspěvek" u nezaplatim.cz.
Doposud se mnou komunikoval jednatel firmy a asi i řeší případy přímo on, nevím. Uvidíme. Ptal se mě, jestli chci podat odpor zatím sám, nebo být zastupován již od začátku.
Odsouhlasil jsem zastupování a odpor ponechám na nich.

Jakmile se dozvím něco víc, nebo budu mít další materiál, opět nahodím.
IP zaznamenána

enzym

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #38 kdy: 20 Listopadu 2019, 19:22:24 »

....nebo budu mít další materiál, opět nahodím.
Pozor na všeobecné obchodní podmínky nezaplatim.cz.
IP zaznamenána
Varování: pokud jsou v příspěvku rady a názory k procesním postupům a taktikám, berte je s velkou rezervou. Jsem technik.

speedygonzales

• Zobrazit profil
« Odpověď #39 kdy: 20 Listopadu 2019, 19:28:25 »

....nebo budu mít další materiál, opět nahodím.
Pozor na všeobecné obchodní podmínky nezaplatim.cz.

V jakém slova smyslu?
IP zaznamenána

solaris

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #40 kdy: 20 Listopadu 2019, 19:56:05 »

Primárně asi článek 6.5 podmínek.
IP zaznamenána

speedygonzales

• Zobrazit profil
« Odpověď #41 kdy: 20 Listopadu 2019, 20:06:06 »

Primárně asi článek 6.5 podmínek.

Děkuji za upozornění
IP zaznamenána

speedygonzales

• Zobrazit profil
« Odpověď #42 kdy: 20 Listopadu 2019, 20:13:28 »

Ano, vše výše uvedené platí. Rozsudek za chlast, na základě kterého byly připsány zatím poslední body, nabyl právní moci 21. 2. 2019. Pokud tedy do té doby nebudete pravomocně uznán vinným z nějakého jiného bodovaného přestupku či TČ (v případě již běžícího řízení to znamená buď vyhrát nebo alespoň do té doby zdržovat), dojde 22. 2. 2020 k odečtu 4 bodů.

Pokud by k pravomocnému rozhodnutí za rychlost 40+ došlo po kritickém datu, tak sice dostanete pokutu, 5 bodů a zákaz (pravděpodobně blízko minima 6 měsíců), ale nedojde k vybodování, po polovině s možností žádat o upuštění od zbytku. Pokud se vybodujete, rok v čistírně je téměř jistý.

Ohledně podmínky za chlast - tam jestli to chápu máte momentálně podmínky 2, jednak jste kromě zákazu dostal i podmíněně odložené odnětí svobody, a pak tu podmínku na upuštění od zbytku zákazu. O obojím bude ještě soud rozhodovat, jestli jste se osvědčil (nedostane-li odněkud bonz, tak nejpozději po konci každé z podmínek). Přestupek jiný než řízení pod vlivem by vadit neměl, není-li přímo v těch rozhodnutích napsané něco jiného, ale samozřejmě lepší žádný záznam nemít než přemýšlet o tom, jestli ne/bude vadit.

Ono to bude chtít natáhnout na dýl, doba výkonu trestu se nazapočítává, pokud jsem si to teď po přečtení dobře přebral.

"§123e ZPPK Odečítání bodů"
"(3) Po dobu výkonu trestu nebo správního trestu zákazu činnosti, spočívajícího v zákazu řízení motorových vozidel, nebo ve zkušební době podmíněného odložení podání návrhu na potrestání nebo podmíněného zastavení trestního stíhání, během které se řidič zavázal zdržet se řízení motorových vozidel, neběží doba pro odečítání bodů podle odstavce 1."

A já ten trest vykonával od 21.02.2019 do 29.08.2019, takže mi běží rok od 29.08.2019, ne tak?
« Poslední změna: 20 Listopadu 2019, 20:22:25 od speedygonzales »
IP zaznamenána

hh

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #43 kdy: 21 Listopadu 2019, 10:23:27 »

Hmm, bohužel pro vás máte pravdu, omlouvám se za mystifikaci. I tak ale má smysl řízení zpomalit - teď řídit můžete, žádný zákaz nevykonáváte, podmínku na upuštění od zbytku zákazu máte osvědčit někdy v dubnu a s trochou štěstí se tak i stane ... tedy nemá smysl žádná optimalizace v tom směru, že když už byste se měl vybodovat, aby se to aspoň překrylo s jinými tresty.

Nehledě na to, že odečítání bodů je v registru řidičů asi automatické, ale i tak bych si to začátkem března zkontroloval. Šance, že v tom bude mít stát bordel a udělá chybu ve váš prospěch, nikdy není nulová.
IP zaznamenána

speedygonzales

• Zobrazit profil
« Odpověď #44 kdy: 21 Listopadu 2019, 20:34:06 »

Pohlídám si to,  malinko mi svitla naděje. Pak mi ovšem zase spadly hračky do kanálu,  když jsem se dozvěděl,  že ne-e, že až v srpnu, ale uvidíme. Zatím řídím,  tedy jsem.

Až se to celé nějak přežene,  chtěl bych požádat správce a přispět na chod fóra. Rady,  které zde poskytujete pánové jsou velice cenné. A i kdyby to nevyšlo,  minimálně dáváte člověku naděj,  že má šanci z toho průseru vybruslit.
« Poslední změna: 21 Listopadu 2019, 20:36:57 od speedygonzales »
IP zaznamenána