30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: [WIN] Brno Vídeňská 40+  (Přečteno 1589 krát)

speedygonzales

• Zobrazit profil
Re:Brno Vídeňská 40+
« Odpověď #15 kdy: 18 Listopadu 2019, 17:36:42 »

Dobrý večer Vážené obecenstvo!

Tady je výzva, co doporučíte a jak konat.

První takový dotaz k tomuto: Dostal jsem (B)- 6 měsíců a  (A) 5k zalepit, vezmou mi i 5 bodů? nebo jsem byl potrestán tímto?
Jedná se mi o to, že v takovém případě bych byl víc než namydlenej, jelikož bych se ještě k tomu vybodoval.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 18 Listopadu 2019, 17:57:54 »

To není výzva, nýbrž příkaz. Podejte včas odpor, ideálně poslední den lhůty.

Kdy se Vám budou odečítat body?
« Poslední změna: 18 Listopadu 2019, 18:02:31 od Číkus »
IP zaznamenána

speedygonzales

• Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 18 Listopadu 2019, 20:20:29 »

Omlouvám se, překlep, měl sem v hlavě asociaci se slovem výzva.

Jak postupovat? je někde vzor jak a jakou štábní kulturou podat rozpor?
« Poslední změna: 18 Listopadu 2019, 20:27:00 od speedygonzales »
IP zaznamenána

speedygonzales

• Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 18 Listopadu 2019, 20:23:46 »

Pokud ten mechanismus funguje tak, že se mi následující rok odečtou body, byl přestupek za řízení pod vlivem spáchán 2019. Chápu tedy dobře, že 2020 mi bude nějaký bod odpuštěn?
IP zaznamenána

speedygonzales

• Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 18 Listopadu 2019, 20:28:59 »

Pokud ten mechanismus funguje tak, že se mi následující rok odečtou body, byl přestupek za řízení pod vlivem spáchán 2019. Chápu tedy dobře, že 2020 mi bude nějaký bod odpuštěn?

Odpovím si sám, pokud nespáchám do 12 měsíců další přestupek, což sem stihl dříve, body se mi tudíž nevymažou. Za tohle mimo pokuty a onoho zákazu 5 bodů dostanu?
IP zaznamenána

Caroprd111

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 18 Listopadu 2019, 20:46:02 »

Do 12 měsíců ano, ale tato rychlost, pokud podáte odpor, nebude pravomocná. Pokud se vám povede dostatečně zdržovat, vyhnete se vybodování, i když následně řízení prohrajete. Jenže za řízení pod vlivem jste dostal zákaz, kdy vám neběžela doba pro odečítání. Kdy vám skončil zákaz za předchozí přestupek? Jak podat odpor máte na fóru ve vzorech. Stačí jen vaše jméno, adresa, identifikace případu třeba číslem jednacím, podpis a slovo odpor.

Citace
§123e ZPPK
Odečítání bodů
(1) Řidiči, kterému nebyl ode dne nabytí právní moci rozhodnutí, na jehož základě mu byl v registru řidičů zaznamenán naposled stanovený počet bodů, pravomocně uložen správní trest za přestupek nebo za jednání vojáka označené za přestupek ve zvláštním právním předpise, kázeňský trest za jednání mající znaky přestupku nebo trest za trestný čin, spáchaný jednáním zařazeným do bodového hodnocení,

a) po dobu 12 po sobě jdoucích kalendářních měsíců, se odečtou 4 body z celkového počtu dosažených bodů,

b) po dobu 24 po sobě jdoucích kalendářních měsíců, se odečtou 4 body z celkového počtu dosažených bodů zbývajících po odečtení bodů podle písmene a),

c) po dobu 36 po sobě jdoucích kalendářních měsíců, se odečtou všechny zbývající body.

K tomuto dni provede příslušný obecní úřad obce s rozšířenou působností záznam v registru řidičů o odečtení bodů z dosaženého počtu stanovených bodů řidiči, a to nejpozději do 3 pracovních dnů ode dne, kdy vznikl řidiči nárok na odečtení bodů.

(2) Řidiči se rovněž odečtou body, které mu byly zaznamenány na základě pravomocného rozhodnutí o

a) přestupku nebo trestném činu po pravomocném zrušení tohoto rozhodnutí, nebo

b) podmíněném odložení podání návrhu na potrestání nebo podmíněném zastavení trestního stíhání, pokud v trestním řízení, ve kterém se pokračovalo, nedošlo k odsouzení řidiče pro trestný čin, který spáchal jednáním zařazeným do bodového hodnocení.

(3) Po dobu výkonu trestu nebo správního trestu zákazu činnosti, spočívajícího v zákazu řízení motorových vozidel, nebo ve zkušební době podmíněného odložení podání návrhu na potrestání nebo podmíněného zastavení trestního stíhání, během které se řidič zavázal zdržet se řízení motorových vozidel, neběží doba pro odečítání bodů podle odstavce 1.

(4) Příslušný obecní úřad obce s rozšířenou působností rovněž provede záznam v registru řidičů o odečtení 3 bodů z dosaženého počtu bodů řidiči, který podal písemnou žádost o odečtení bodů a

a) doložil žádost potvrzením o ukončeném školení bezpečné jízdy ve středisku bezpečné jízdy podle zvláštního právního předpisu4), které není starší než 1 měsíc od podání žádosti, a

b) neměl ke dni ukončení školení bezpečné jízdy ve středisku bezpečné jízdy v registru řidičů zaznamenáno více než 10 bodů za porušení právních předpisů ohodnocená méně než 6 body.

(5) Příslušný úřad obce s rozšířenou působností provede záznam o odečtení bodů ke dni ukončení školení ve středisku bezpečné jízdy, a to nejpozději do 3 pracovních dnů od podání žádosti. Příslušný úřad obce s rozšířenou působností může provést záznam o odečtení bodů řidiči na základě potvrzení o ukončeném školení bezpečné jízdy pouze jednou za kalendářní rok.

(6) Odečtení všech 12 zaznamenaných bodů oznámí příslušný obecní úřad obce s rozšířenou působností písemně řidiči nejpozději do 5 pracovních dnů ode dne, ke kterému byl záznam o odečtení bodů proveden v registru řidičů.
IP zaznamenána

speedygonzales

• Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 18 Listopadu 2019, 20:56:33 »

trest mi byl odpuštěn po polovině, zákaz ŘMV platil tedy od 21. 02. 2019 do 29. 08. 2019, podmínku mám do 29. 04 2020 (doufám, že se vztahuje na recidivu řízení pod vlivem a ne na rychlost)
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 18 Listopadu 2019, 21:03:37 »

Podejte odpor a zajistěte spis a raději také výpis z karty řidiče (výpis z bodového hodnocení i bodový výpis). Následně sem dejte dokumenty v anonymizované verzi.
IP zaznamenána

speedygonzales

• Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 18 Listopadu 2019, 21:08:09 »

Dobrá, zítra sepíši odpor, mám podat 7. den? pokud jsem to dobře pochopil,  tak mám právě 8 dní do nabytí pravomoci rozhodnutí. Poté můžu ihned zažádat o nahlédnutí do spisu?
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #24 kdy: 18 Listopadu 2019, 21:16:02 »

Co se týče optimálního využití lhůt, tak je nejlepší podat poslední den lhůty (osmý den od doručení). Ale úplně nejdůležitější je jej podat včas. A protože se jedná o Brno, tak Vám nezbude, než se pro kopii spisu na úřadě zastavit osobně.
IP zaznamenána

Caroprd111

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: 18 Listopadu 2019, 21:18:36 »

Nahlížet do spisu můžete kdykoli, řízení již bylo zahájeno doručením příkazu. Odpor je třeba podat do Nepočítal bych s tím, že vám v Brně spis pošlou...

Kdy podat odpor záleží na tom, kdy vám byl doručen příkaz, ať už normálně nebo fikcí. Pokud jste měl první oznámení z pošty 6. 11. a příkaz jste si vyzvedl dnes, tj 18. 11., pak musí být nejpozději 26. 11. odpor na poště.
IP zaznamenána

speedygonzales

• Zobrazit profil
« Odpověď #26 kdy: 18 Listopadu 2019, 21:22:23 »

A berou se v počítání dní,  v tomto případě 8,  v potaz i víkendy? Já jen abych neudělal krpu hned na začátku. 26. 11. tedy musím stát s odporem na poště a lístečkem o odeslání v ruce.
IP zaznamenána

Caroprd111

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #27 kdy: 18 Listopadu 2019, 21:40:35 »

I víkendový den je den, takže se počítá. Pouze, pokud konec lhůty připadne na víkend, posouvá se na pondělí. Pokud jsou správně mé vstupy o doručení a vyzvednutí příkazu, pak ano. 26. na poště s podacím lístkem. Kalkulačka lhůt: https://www.30kmh.cz/calc.html
IP zaznamenána

speedygonzales

• Zobrazit profil
« Odpověď #28 kdy: 18 Listopadu 2019, 21:44:02 »

Děkuji za odkaz, omlouvám se když se kolikrát budu ptat jak hňup,  vůbec nestíhám, abych u toho mohl sedět a pročítat. Po získání dalšího materiálu sem nahodím :)
« Poslední změna: 18 Listopadu 2019, 21:46:23 od speedygonzales »
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #29 kdy: 18 Listopadu 2019, 21:46:32 »

Tak si ten čas ale fofrem najděte a seďte a pročítejte. Jinak budete mít hromadu času pročítat, až budete minimálně rok jezdit šalinou.
IP zaznamenána